Сполучливи имитации на маркови парфюми - 50

• 70 710
  • 739
  •   2
Отговори
# 405
  • Бургас
Силвър, от кои сайтове сте ги поръчали ако не е тайна.

# 406
  • Deutschland
Оригиналите на D$G също са мн отчайващи с трайност. Между другото днес ходих в Дъглас и Бюти Зона и тествах 2 парфюма-Elixir des Merveilles  и  La petite robe noir . Ами ...не знам кво става,но не може парфюми за 200 лв след 3 часа да не успяваш да усетиш на блотера. А не са леки аромати....
В този ред на мисли търся имитация на тези двата(Еликсира го имам от Заг,но дали го имат други фирми)

Малката черна рокля в Рефанско изпълнение е топ. Много траен, много хубав. Капсулован обаче, наливен не съм пробвала.
Майка ми е луда по този парфюм, вземала съм й версията на Заг и каза, че е много хубава и тя. Вече не го произвеждат обаче, питах ги по Коледа.

# 407
  • BG-DE
Е, не може така да се обобщава така за оригиналните парфюми, че са нетрайни, всичко зависи от самия аромат, а не от цената. Принципно по-леките и летни аромати са с по-слаба трайност. Учудвам се, че Малката черна рокля (в оригинал)се е проявила зле, имах я преди време и впечатленията ми са, че е доста трайна, да не сте пробвали тоалетната вода? Версията й на Рефан наистина е много добра. А, споменатото за нетрайно Цвете на Кензо миналата седмица едва не ме умори, едно пръс на ръката ми образува облак, който усещах осезаемо и след вечерния душ т.е. някъде към 8-9 часа, направо ме отрови в жегата, която е при нас 🥴 Наскоро си взех Angel Nova (оригинала) ами траен си е и то много 😊 нещо което не мога да кажа за My way, който обожавам но трайността му върху мен е 3-4 часа макс 🥴

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 22:32 от Menerva

# 408
Като стана дума за арабски, те за мен са с най-добро съотношение цена/качество/контейнер. Някои изглеждат малко кич, но пълно удоволствие няма. Ще се радвам да си говорим и за арабски имитации.

# 409
Моето мнение е, както много пъти съм казвала това тук, аз считам, че производителите на съвременните оригинални парфюми просто ни правят на идиоти...Уж под предтекст, че съвременният човек се къпел много често и затова нямало смисъл от излишна трайност на парфюма...Уж под предтекст, че съвременният човек живеел в гъсто населени градове, затова парфюмът му не трябвало да има голям шлейф, за да не пречел на останалите хора...А реално с тия "аргументи" ни пробутват разредените си водици /за луди пари/, за да може бързо - бързо да ги изпръскаме и да отидем да си купим поредното шише...Или пък другата им "хитрост": Знаете, че има парфюми, които имат впечатляващи върхови нотки, които след половин час изчезват и ...не остава почти нищо от аромата...Някаква жалка база, безцветна и безинтересна.....Умишлено е направено и това, защото реално хората се влюбват в магазина в началните нотки и в рамките на 10-15 минути взимат решението да купят парфюма...А след това, след час или два или три...вече си го занесъл у дома си, купил си го и проблемът си е само твой. Повечето хора не биха се върнали с разопакования парфюм в магазина за да правят рекламация....И ти остава варианта, ако искаш да усетиш пак "УАУ" ефекта от парфюма, да го подновяваш отново и отново, на всеки 30 минути...
Едно време не беше така. Парфюмът си беше парфюм. Едно шишенце ти стигаше за години...Който от вас има по - стари парфюми, го знае много добре това.
Безспорен факт е, че когато решат, производителите все още могат да произведат траен парфюм. Друг въпрос е, че нямат никакъв интерес да го правят.

# 410
  • BG-DE
По отношение на трайността си абсолютно права но все пак тя не е всичко в един парфюм, напоследък се улавям, че много повече държа на развитието и остатъчния аромат отколкото на трайността, като не ми е достатъчно траен просто подновявам по-често, да не говорим, че понякога подновявам и само за да усетя, примерно началните нотки, които ми харесват повече 😊 Има много хубави имитации но при повечето, за съжаление точно развитието липсва, а е хваната само част от цялата композиция, при някои парфюми това не е от значение но при други е.

# 411
Моето мнение е, както много пъти съм казвала това тук, аз считам, че производителите на съвременните оригинални парфюми просто ни правят на идиоти...Уж под предтекст, че съвременният човек се къпел много често и затова нямало смисъл от излишна трайност на парфюма...Уж под предтекст, че съвременният човек живеел в гъсто населени градове, затова парфюмът му не трябвало да има голям шлейф, за да не пречел на останалите хора...А реално с тия "аргументи" ни пробутват разредените си водици /за луди пари/, за да може бързо - бързо да ги изпръскаме и да отидем да си купим поредното шише...Или пък другата им "хитрост": Знаете, че има парфюми, които имат впечатляващи върхови нотки, които след половин час изчезват и ...не остава почти нищо от аромата...Някаква жалка база, безцветна и безинтересна.....Умишлено е направено и това, защото реално хората се влюбват в магазина в началните нотки и в рамките на 10-15 минути взимат решението да купят парфюма...А след това, след час или два или три...вече си го занесъл у дома си, купил си го и проблемът си е само твой. Повечето хора не биха се върнали с разопакования парфюм в магазина за да правят рекламация....И ти остава варианта, ако искаш да усетиш пак "УАУ" ефекта от парфюма, да го подновяваш отново и отново, на всеки 30 минути...
Едно време не беше така. Парфюмът си беше парфюм. Едно шишенце ти стигаше за години...Който от вас има по - стари парфюми, го знае много добре това.
Безспорен факт е, че когато решат, производителите все още могат да произведат траен парфюм. Друг въпрос е, че нямат никакъв интерес да го правят.
100% съм съгласна със solar_fields! Има океан от хубави парфюми, но какво от това, ако като Лили Иванова трябва си носим парфюма в ръка и се пръскаме през 15 минути? Дали всеки може да си го позволи? Освен това е супер досадно и ангажиращо. За мен на първо място са трайността, интензитетът и шлейфът.

# 412
  • BG-DE
Т.е. не би взела парфюм, който ти харесва като аромат но издиша откъм трайност и интензитет🤔 А, даваме ли си сметка дали нашия любимец, който влачи шлейф и е яко интензивен се харесва и на околните? Преди няколко дни се отказах да чакам на опашката за пробната в TK maxx, защото една девойка направо се беше оляла с Pink sugar и буквално ме задушаваше, подобни ситуации са ми се случвали 3-4 пъти и оттогава внимавам с апликациите, когато ползвам обществен транспорт или ще съм сред хора. А и като става въпрос за трайност се замислих, че преди години ползвах 3-4 парфюма и като взема един с дни карам с него и така се получава едно наслагване върху връхни дрехи и коса. Сега всеки ден съм с различен и по дрехи не пръскам, но пък якетата на ММ който изобщо не се интересува от парфюми, а си ползва един и го сменя като свърши ухаят осезаемо на Монблан Леджънт😊

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 12:25 от Menerva

# 413
  • Варна
В днешно време мноооого пари се хвърлят за реклама(рекламни агенции, известни личности, билбордове, страници на списания/онлайн реклама), набляга се на опаковка, бутилка, много тестери, много точки за продажби. Самите компании са вече с огромна капитализация и адски високо платени мениджъри. Наемат се търговски помещения/бутици на най-скъпите улици в света. Известните парфюми се композират реално от едни 30-40 парфюмериста, чиито хонорари сигурно са звездни. И в крайна сметка какво остава за самата течност - едни 0,5-2 долара за 100мл максимум.
Скрит текст:
Отделно пазарите в последните 2 десетилетия много се отвориха, продуктите са достъпни буквално по целия свят. Много хора с ниски доходи искат да имат луксозни вещи, медиите са заляти с ревюта и така се стимулират силно продажбите.
Самите компании изкарваха по 1 парфюм на всеки 5-10 години, нямаше фланкъри, нямаше партидни разлики. А в момента, ако не изкараш нещо ново/преработено в рамките на 6 месеца, изоставаш.(Говоря на база наблюденията ми относно мъжките парфюми. При дамите пазарът е далееееч по-активен). Всеки може да си отвори даден бранд във Fragrantica и да погледне продуктово портфолио колко е бедно до 2000г, как започва да набира скорост и каква лудница настъпва след 2010г.
И наистина на големите брандове не им пука, че продуктите им стават все по-нетрайни. Преди 3 години бях на два пъти в Париж по около седмица. Бутиците на Chanel, Dior, LV и т.н. бяха с опашки от чакащи дори в дъжда посетители от Азия и Близкия Изток, излизащи от магазините с пълни торби. Всеки иска престижна марка в гардероба, в шкафа за обувки, на рафта за козметика и прочие.
Така че действа пазарният принцип - имаш ли голямо търсене, можеш да си позволиш високи цени и известен(а понякога сериозен) компромис с качеството.

# 414
Т.е. не би взела парфюм, който ти харесва като аромат но издиша откъм трайност и интензитет🤔 А, даваме ли си сметка дали нашия любимец, който влачи шлейф и е яко интензивен се харесва и на околните? Преди няколко дни се отказах да чакам на опашката за пробната в TK maxx, защото една девойка направо се беше оляла с Pink sugar и буквално ме задушаваше, подобни ситуации са ми се случвали 3-4 пъти и оттогава внимавам с апликациите, когато ползвам обществен транспорт или ще съм сред хора.

Вземала съм много пъти, защото съм се заблуждавала (или така ми се е искало), че е траен и интензивен. Иначе, ако знам, че само аз ще си го усещам и ще го подновявам непрекъснато, със сигурност бих се въздържала от покупка. Никога до сега не ми се е случвало да ми става лошо от парфюм на друг човек, но може би просто не съм попадала в такава ситуация. Точно обратното, липсва ми да усетя категоричен аромат около мен.

# 415
Не бих дала 200лв за аромат, който усещам само 2 часа, не е оправдано изобщо. Има толкова хубави бюджетни парфюми, които имат добра трайност, че няма как да не намериш нещо за себе си, а и групата е за това все пак. Една нормална трайност според мен е 8-9ч. На другия ден да може да си пръснеш нещо друго ако искаш. Но има хора, които като си харесат един парфюм искат да го усещат постоянно всеки ден, за такъв тип предпочитания също си има аромати - арабските са такива поне повечето, там самите нотки са подбрани така. Отделно пък, че всеки нос е различен. Казвали са ми, че ако един парфюм го усещаш цял ден със собствения си нос значи другите наоколо се задушават, колкото и да ти е приятно. Аз харесвам парфюми, които от време на време си ги усещам през деня като полъх, такива са на Нарцисо според мен, които напоследък преоткривам. Нежни, красиви, стоят близо до кожата, не са нетрайни, но ги усещам при подухване на вятъря така да се каже. Така че няма смисъл от спор за трайност, въпрос на предпочитание. Индустрията си върви в посока по-голямо потребление.

# 416
  • Варна
Преди няколко дни се отказах да чакам на опашката за пробната в TK maxx, защото една девойка направо се беше оляла с Pink sugar и буквално ме задушаваше, подобни ситуации са ми се случвали 3-4 пъти и оттогава внимавам с апликациите, когато ползвам обществен транспорт или ще съм сред хора.
Един съсед имам с подобно прекаляване с нанасянето. По-млад от мен, около 33-35г, обаче от 2 години като се е залепил за тази Erba Pura(нямам идея дали е оригинал, клонинг или аналог), сякаш нанася 20-30 впръсквания. Като се случи да сме заедно в асансьора, само му кимам и задържам въздуха, докато излезе. Дори след това коридорите и асансьорната кабина ухаят(меко казано). Любим аромат ми е наистина, макар и свръх популярен и масов вече, но дори и аз не издържам чак такава проекция и количество, което буквално отнема кислорода от дробовете ми.
Между другото днес погледнах обявата на Иво в Базар. Има актуализация на цените вече. Само 15мл за 6лв се е запазила.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 13:27 от D-frag12

# 417
Да, така е, всеки си има предпочитания. Едва ли, обаче някой иска парфюмът му да е тих и нетраен, а по-скоро с по-малко и не много щедри апликации да може да постигне приятна дискретност. Чисто и просто производителите се изтарикатиха и предлагат основно водички, за да можем ние, потребителите да наливаме и наливаме в тяхната индустрия. Аз нямам нищо против да дам солидна сума за парфюм, който ми харесва (тъй като това ми е страст), но искам да се почувствам удовлетворена от това, за което съм дала парите си. Обожавам парфюмите на Narciso Rodrifez и би ми се исало да са малко по-присъствени.

# 418
  • BG-DE
Narciso Rodriguez edp ми е един от най-трайните парфюми, а на моята кожа рядко нещо се задържа дълго 😊 BTW химията на кожата ни също има значение за трайността и проекцията на парфюмите. Версията на Заг беше доста добра. Като изключа ароматите на Джо Малоун на мен не ми прави впечатление напоследък оригиналните парфюми да са по-нетрайни, кои конкретно имаш предвид?

# 419
Как мога до го открия този Иво в базар ?
А Ерба пура, коя имитация препоръчвате ?

Общи условия

Активация на акаунт