Професионални серии за коса - Тема 160

• 80 712
  • 862
  •   1
Отговори
# 255
PS Да, имам и остатък от еластисайзъра, за мен този продукт не сработи оптимално, измъчих се докато го поизхабя.

# 256
Ей тази маска си я бях купила точно за преуош, въобще не съм доволна. Нищо не се поема от косата, уж няма силикони, все едно е бъкана само с такива. По всякакви начини съм я ползвала - преди измиване, като маска след шампоан, след шампоан с увиване в найлон и с каска с горещ въздух, не поема нищо косата, измива се всичкото без ефект.
Не препоръчвам.
Скрит текст:

Олио имам на Алфапарф, доволна съм, даже много - леко е, не омазнява и не утежнява, а краищата не се заплитат и  изглеждат блестящи. Само дето мирише на мъжки сапун.

# 257
Eластисайзърa на Кингсли го имах и го изхвърлих след 3 опита - хич не се хареса с косата ми Sad Коя е преуош серията на Алтерна?

# 258
mananana преди да ти отговоря ще задавам въпроси....

Prinzesata, искрено ти благодаря за включването! Heart
На въпроса ти - да, Алтерна само по скалпа (от доста време вече първият ми шампоан на миене е с грижа за скалпа и го нанасям само там, от опит всеки подобен шампоан не се отразява добре на дължините ми).
Иначе аз от много време изсветлявам дължини (но само веднъж годишно, при фризьор), даже предните години до ниво 9 и 10, и човек би предположил, че откакто чета темата (последните 2-3 години) и ползвам професионална козметика (поне едно 10 години назад във времето, макар и в началото не целенасочено), ще съм понаучила как да се справям, обаче такова чудо като сега не е било - така оплетена, твърда коса никога не съм имала, честно!
Преди да измия с L'alga и да сложа маската под шапка да поседя ли с някакъв приуош (Elastisizer или Bond builder), или ще дойде твърде много? Обмислям и в маската на L'alga да сложа примерно 1/2 ампула L'alga, едва ли ще навреди.

Cristi,
Lanza Healing Moisture Moi Moi Hair Mask, която вече са ти препоръчали, ми е любимата хидратираща маска! Силно я препоръчвам, но на мен би ми досвидяло да я ползвам преди измиване, толкова ми е любима и на моята коса наистина работи. Иначе тук във форума доста дами харесват маската на Мароканойл с кафявата капачка, тя също е хидратираща, но на мен лично не ми допадна.

# 259
Погледнах ланзата, но като употреба се препоръчва да е след измиване Sad А аз търся нещо преди това. Затова се чудя дали да я взимам или да търся нещо друго.

# 260
Погледнах ланзата, но като употреба се препоръчва да е след измиване Sad А аз търся нещо преди това. Затова се чудя дали да я взимам или да търся нещо друго.

Аз съм пробвала да ползвам като приуош маски, които така или иначе имам, обаче не са ми допаднали поради някаква причина, и винаги е имало добър резултат при мен. За съжаление не познавам много приуош продукти, които да са замислени именно като такива. Из нета има рецепти за домашни маски преди измиване, домашен еластисайзер и тн... не знам дали това е нещо, което би пробвала?

Redken са пуснали серия за къдрава коса (All soft mega curls се казва), някой ако е пробвал продуктите и особено крема за къдрици, ще се радвам да сподели отзив Simple Smile

# 261
При мен на Chi Keratin балсамът има страхотно разплитащо и хидратиращо действие. Неутежняващ шампоан е за мен Напура S2.
Kerastase са доста  тежки за моята коса и ми дразнят скалпа.

# 262
  • Някъде там
По въпроса за хидратиращите продукти, това са моите и от всичките съм доволна.

Бих ги препоръчала.
Да попитам този серум добър ли е?
Някой използвал ми го е?
Мазнее ли на косата или попива хубаво.
Подходящ ли е за тънка коса?

# 263
Redken acidic bonding за преуош ще е добра хидратация, аз пробвах едновременно 4те продукта - цялата серия - и ми дойде твърде много хидратация.

[/b]

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 14:21 от Sensaya

# 264
Да попитам този серум добър ли е?
Някой използвал ми го е?
Мазнее ли на косата или попива хубаво.
Подходящ ли е за тънка коса?
Много е мазен, ползвах го само едно лято за морето, да предпазва косата от солената вода и слънцето. А моята коса е гъста, с дебел косъм, носи много на продукти... Но това е голям мазньоч 😄

# 265
  • Варна

mananana
не...ако ще правиш преуош с клечане Grinning го прави преди да влезеш в банята. Идеята на продукта преди шампоана по дължините е да ги защити от него. Едно време когато косата ми беше зле мажех кокосово масло непосредствено преди да вляза да се къпя,но и маска и балсам ще свършат същата работа. Така шампоанът мие тях,а не премива крехката изтощена коса.

# 266

.... масло непосредствено преди да вляза да се къпя, но и маска и балсам ще свършат същата работа. Така шампоанът мие тях, а не премива крехката изтощена коса.
^^^ Подкрепям Принцесата!
Погледнах ланзата, но като употреба се препоръчва да е след измиване Sad А аз търся нещо преди това.
Според мен няма съществена разлика в съставите на продукти, предназначени за "след" и "преди", да не кажа и никаква. Аз лично мога да се сетя поне за няколко, които са били маркетирани като мултифункционални дори и според производителите си. Дори и серум/олио може да се ползва като преуош.

PS Както споменах имам остатък от елстисайзъра и понеже не виждам много ефект го доизразходвам като го забърквам със серумите на Алтерна. Ако съм на път и и имам проблем бих си напоила краищата със всичко - балсам, маска, масла, лив ин балсам, термокрем, или смес от тях преди шампоана, т.к. имам тънка коса и се налага да внимавам какво и колко слагам след шампоана.

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 17:00 от Agent Provocateur

# 267
Благодаря, ще пробвам Simple Smile много мразя да стоя в банята и да чакам пет минути или колкото е нужно, после да отмивам

# 268
  • Варна
Агентче да със серумите на Алтерна става еластисайзъра,става и с чисти масла Grinning. От много време го смесвам с ЯЧРМ,а напоследък и с разни други. В повечето случаи и аз не го долюбвам чист.

# 269
^^^ Мерси за идеята, Принцесо, имам и 2-3 остатъка от масла, така ще им видя сметката по-бързо! Пролича ли си коя е най-голямата скръндза в темата, а Wink

Кристи, не чакай в банята. Няма смисъл да си губиш времето! Аз мажа с нещо намокрените дължини и си правя тренировката или чистя кухнята или каквато там работа из къщи имам и след 50-60 мин мия.

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 21:10 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт