Професионални серии за коса - Тема 160

• 77 844
  • 862
  •   1
Отговори
# 750
Някой да е използвал тези кристали за коса?

Това олио на Wella за сухи краища само ми я утежнява повече.

# 751
Петрова, бих ти препоръчала Вела колестон или Кюн от професионалните. Ти си с тъмен цвят и за мен няма нужда от Олаплекс, аз не слагам и нямам проблеми /боядисвам се с 3ка/.
Пробвала съм на Джойко, падаше ми косата страшно много от нея, направо кичури. 2 бои и то не последователни използвах от нея и приключих.
И безамонячни съм ползвала, като например Олиосета, но имам бяло в корените и бързо ми се отмива.

# 752
И аз не мия максимално след боядисване, като мия е с Метал Детокс на Лореал.

Агентче, Sensaya  - за изрусяване(С БОЯ) ли говорите или за боядисване в тъмни цветове , където няма толкова агресия

# 753
Девойки, я кажете като се боядисвате сами миете ли със шампоан непосредствено след боята и ако да, с какъв?
Защото има и школа, която не слага шампоан по 48 часа след боядисване!
Мия. Знам, че има и такава "школа" направих един опит, не видях никаква разлика на това боядисване за да намеря причина да продължа така да процедирам.  Да уточня, че когато боядисвам мия само един път, и то като тониране на цялата коса - разреждам шампоана в остатъка от боята и държа около 5 мин.
Когато изсветлявам кичури измивам само с много топла вода "блондора" и после пак нанасям по горе споменатата смес.

... и се боядисвам в къщи, но с дрогерийна боя. Искам да мина на нещо хубаво, ама съм толкова объркана. Към каква боя да се насоча и какво друго ми е необходимо? Олаплекс как се използва с боята?
А защо искаш да минеш на нещо "по-хубаво"

Сега... знам, че сме в тема за професионални продукти, но откакто цените се повишиха до абсурдни нива за мен, и виждах резултата от боядисване на майка ми с дрогерийна боя, реших да пробвам и така и продължих Simple Smile
Плексове ( Олаплекс и производни ) ползвам само ако си правя кичури. Ако ще боядисвам цялата коса постоянно, или да се изсветлява с голяма разлика в цвета - виждам смисъл да се използват, но в другите случаи мисля че редовната грижа оказва много по голяма роля.

мненията ми по горе са единствено от опитност с моята коса.

Девойки направих "теста" на стария и нов Нектар термик нанесени отделно на разделена коса и не видях разлика м/у лявата и дясна страна Simple Smile
Новият е една идея по-рядък като консистенция и с малко по-наситен аромат ( може и старият да е изветрял )
В ляво старият , в дясно новият
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 07:29 от Casual

# 754
И аз не мия максимално след боядисване, като мия е с Метал Детокс на Лореал.

Агентче, Sensaya  - за изрусяване(С БОЯ) ли говорите или за боядисване в тъмни цветове , където няма толкова агресия

Ооо аз много съм я оплескала - изрусяване, но не съм прочела вярно въпроса, че е за боядисване САМИ, а аз се боядисвам в салон, извинявам се много за недочитането 😳

# 755
Веднага след боядисване мия с шампоан Inoa post, но се оглеждам за нещо друго.
А от известно време се боядисвам с Лореал Мажирел Cool Cover и май съм доволна . Simple Smile Не ми харесва това, че много бързо ми расте косата и 3 седмици след боя белите корени се виждат доста...

Последна редакция: чт, 03 авг 2023, 10:28 от Brand new day

# 756
Нямам идея защо се замислих да сменям боята. Сега се боядисвам с без амонячна на Лореал и ми харесва. Имам бели косми, а отзад е почти цял кичур. Май ще си продължа с нея. Като цяло съм доволна от това как изглежда косата. След тази бременност доста поопада, но спря и започнах да използвам нашумялото в тик ток олио от розмарин. Доста добре ми се отразява и имам бебешки косичка, а косопад почти няма.

# 757
Здравейте, не спирам да ви чета и да се зарибявам 🙂 Ще ми препоръчате ли бюджетна серия за моята дехидратирана коса?

# 758
Щом си с безамонячна боя, не мисля че има нужда от плексове.

# 759
Casual, коя е дрогерийната боя? Може и на ЛС ако ще е извън темата. Благодаря ти!

И имаш уннникална коса! И аз искам такова оформяне, но не знам как се казва. Степени? Моята е равна една дължина. Както някои тук казват - метла/праз лук и винаги съм искала такава форма. 😳❤️😍😍

# 760
  • Варна
Абсолютно винаги мия косата с шампоан след боя. Може да е на другия ден ако реша да спя с втората стъпка на Олаплекс,но без шампоан не минавам. Ползвам киселия шампоан на Oway,който е и своеобразен балансьор на скалп и коса след бруталиите като 12% оксидант. По-важно ми е да имам коса/косопадът ми е болна тема и грижата за скалпа също/ отколкото дали ще падне малко пигмент.

Casual и аз не намирам разлика в действието на двата Нектара,ама новия мирише по-хубаво Grinning. Или стария ми е втръснал-знам ли Grinning. Взех и Пръскалката аз също е много хидратираща,но две идеи по-лека.

Staceys ако е само дехидратирана виж бляскавите Олиесета Ш и М и към тях добави един крем всичко в 1.

# 761
Casual, коя е дрогерийната боя?
Най различни съм вземала, ЕЛЕА, Престиж, Гарние - винаги гледам да е пепелява.
Не знам как се води подстижката ... някакви пластове има ниско към краищата Simple Smile

Casual и аз не намирам разлика в действието на двата Нектара,ама новия мирише по-хубаво Grinning. Или стария ми е втръснал-знам ли Grinning. Взех и Пръскалката аз също е много хидратираща,но две идеи по-лека.
Каква е тази пръскалка ( айде пак ми вкара в ума нов продукт... )

# 762
Този Oway препоръчва ли и за след много руси кичури?

# 763
Привет,
Кажете напоителен финиш за краищата на косата и за кичури? Направих си контурни кичури, невероятно красиво е, ама ми се разказа играта на косата, а хем беше в прилично състояние и бях при супер добър колорист. Просто моята коса не издържа на блондори...
Как да я спася? След баня изглежда много суха, особено впоследните 5 см.

Имам следните финиши, НО съм готова и да купя нови неща, само да не седи на слама:
- олио Ланца
- 10 в 1 Олиосета
- крем термик Олиосета
- Bond repair leave in Alterna
- Moisture milk leave in Alterna
- Finishing touch Philip Kingsley
-Defy Damage Joico
- Chi silk Infusion
- CHi Olive and Manoi Light weight leave in treatment
-Fanola Styling tools termo spray
- Alterna Bond repair sealing serum 3-in-1 ( само като терапия съм га ползвала, но май една от функциите му е след баня)
- За връхчета имам Philip Kingsley Split end remedy + Marrakesh Endz

# 764
  • Варна
Casual https://www.notino.bg/kerastase/nutritive-soin-khidratirassh-spr … esvane-na-kosata/

Супер готин продукт е. Става и за рефреш сутрин дори без термична обработка последваща.

bonibon бегом в рибата Grinning и гръмни една от новите ампули на лалга. Ще ти стигне за 3 терапии като наблегни точно на участъците,които не те кефят.
Пробвай да ненесеш хидратиращото мляко и върху него Олиесета 10 в 1 смесен с малко Ланза кератин като пак наблягаш на проблемните зони.

Общи условия

Активация на акаунт