Професионални серии за коса - Тема 160

• 80 485
  • 862
  •   1
Отговори
# 150
  • На брега на реката
То и аз се включвам с молба за помощ!

Естествената ми коса е към тъмно кестеняво /5-ца мисля/ студен оттенък. Имам и малко бели коси, да кажем около 10 %. Миналата година исках да я изсветля  и първо фризьора я обезцвети и после сложихме 7 и нещо. Няколко месеца беше добре, но в последните 2-3 имаше ужасни жълто-червеникаи оттенъци и то основно горния слой. Писна ми да я гледам така и си купих от магазина боя на Лореал и я боядисах.  Признавам, че след боя при фризьор, белите коси си лъсваха почти веднага, а с тази дрогерийната е доста по-добре.
Иска ми се да си купя трайна боя, покриваща добре белите коси и затова моля, за помощ. Загледах на Вела Колестон и на Лакме и не мога да реша. Иска ми се да си върна естествения цвят и да не избива жълто-червеното.

Коя от двете или друга хубава, бихте препоръчали?

# 151
То и аз се включвам с молба за помощ!

Естествената ми коса е към тъмно кестеняво /5-ца мисля/ студен оттенък. Имам и малко бели коси, да кажем около 10 %. Миналата година исках да я изсветля  и първо фризьора я обезцвети и после сложихме 7 и нещо. Няколко месеца беше добре, но в последните 2-3 имаше ужасни жълто-червеникаи оттенъци и то основно горния слой. Писна ми да я гледам така и си купих от магазина боя на Лореал и я боядисах.  Признавам, че след боя при фризьор, белите коси си лъсваха почти веднага, а с тази дрогерийната е доста по-добре.
Иска ми се да си купя трайна боя, покриваща добре белите коси и затова моля, за помощ. Загледах на Вела Колестон и на Лакме и не мога да реша. Иска ми се да си върна естествения цвят и да не избива жълто-червеното.

Коя от двете или друга хубава, бихте препоръчали?
Аз съм в същата ситуация почти, но за съжаление със 70% бяла коса и сега всички бели косми по дължина личат, но са жълти. Естествената ми е около 5 номер, студен цвят, но с това избиване на жълти и червени оттенъци не мога да се възприема. Искам да се боядисам на 3та седмица след обезцветяване. Дали ще ми се изтощи косата? Досега минимум гледам 4 седмици, като пръсках спрей в корените, за да не личи бялото. Исках именно заради бялото и контрастта му на черна коса да мина в светла гама , но явно ако не стане много светло русо все ще се набива на очи.

# 152
  • Варна
Набива се да затова съм руса от много години Grinning. Вече не си се и представям с тъмна коса де ....

# 153
  • Някъде там
Dessi*, благодаря.
Не ми се рискува с оксидант.Моята косичка е много тъничка и не искам да я съсипя.
Коста боядисвам един път месечно, основно само корени, като се боядисвам в нас или на фризьор,изпозлвам чиста 5-ца.
Дължините ми ги правят с по светла боя, но се натрупва и си изглежда тъмна, като ниво 3-4.
Сега по идея на фризьора, няма да боядисвам косата.Ще правим само корени и от време на време ще запълваме косъма с глос-безцветна боя, каквото и да означа това.С времето цвета ми ще избледнее и така ще се запази здрава косата.

# 154
Agent Provocateur,много благодаря за инфото,не знаех.Искам да постигна наситен пепелен цвят ,с кой друг цвят мога да я комбинирам?
Оксидантът би ли изсветлил косата с 2-3 тона или трябва първо да изсветля косата си до светло русо например?
Ако някой е запознат да сподели,как бих могла да постигна пепелно тъмно русо ,нека сподели.
Нещо такова искам да постигна
Скрит текст:

Предварително благодаря
[/spoiler]
Успяхте ли да постигнете този цвят? Аз първоначално исках нещо подобно да получа, дори след обезцветяване посетих фризьор с надежда, че ще стане, но не успя да ми махне червения оттенък. Поне косата ми не мръдна като структура.
На въпроса с Ефасор малко по напред- аз го използвах на кичур само с вода, но нищо не смъкна (бях боядисана черно). Използвах 9% оксидант в крайна сметка и свалих може би 4-5 тона. Добавях обаче powerplex  и при обезцветяването, и в боята после.
Може ли да ми препоръчате светло кестеняво студен цвят? Искам да махна топлите оттенъци.
Dessi,
Постигнах временно пепеляв цвят и след две три измивания отново оранжевите оттенъци излязоха наяве Frowning
Някой беше споделил,че доста трудно се поддържа този студен пепелен цвят и беше прав ,много бързо излиза отново оранжевото.
Използвах и професионални бои и дрогериийни,честно казано не видях разлика и аз също съм по доволна от дрогерийните бои и от тази също

Но основата трябва да е в светъл тон ,за да се получи долу горе този цвят,не се получава добре на светло кестенява коса.

# 155
  • Някъде там
anelka87, с показаната боя гледах едно клипче в ютуб на една сладурана с по кафява коса, която е и на кичури, които са рижави.Тя се боядиса с 7.11 и косата и определено стана по зле.
Явно наистина показаната боя е за по светли коси.Това ме отказа да пробвам с нея и да си правя експерименти.
Това е клипчето, за което пиша, определено в края на клипа след фризьора косата и става доста добре с чудесен цвят. https://www.youtube.com/watch?v=8fTEGzJNHRo

# 156
Писах за тези пепелни цветове. Пробвала съм светли, средни и по-тъмни с боята на Ловерал, Олиосета, Лакме, Елеа……… с тонери и без тях. Макс седмица издържа. И го правех, не защото просто ми харесва, а защото моят естествен цвят е такъв, но не става Grinning Та от половин година си ходя без да се боядисвам, приятно рижаво на места, на друго добре, нещо като омбре, ами свикнах Grinning даже май ми отива.

И си спомням, че бях пробвала и кестеняви шоколадови нюанси след пепелявите, странно , но боята не ми се задържаше изобщо. А съм била не веднъж и с тъмна и със светла коса и не е имало проблем преди.

# 157
На мен много ми харесва естествения ти цвят. Аз ако нямах толкова бяла коса не бих се боядисвала също.
Много се чудех точно на Лореал 7.11, както и 6.1дали да не ги  смеся. Сега имам останали от Majirel cool cover 8.11 и 6.1 мисля да ги използвам за корен и дължини. Пробвах на кичури и ако не стоя много малко прикриват сякаш.  Пробвах с Elgon зелен шампоан, Loreal лилав, тонери  при мен.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 21 май 2023, 17:58 от Dessi*

# 158
    Във Flaconi.de продуктите на Керастас  са  намалени + код BRANDS , който сваля още 10%

# 159
    • София
    Здравейте, четох много суперлативи за крема на коса и серума на Hair company, има ги в промопакет, както и на framesi спрей и пяна за обем. Бихте ли дали мнение дали си заслужават парите. Моята коса е тънка и оредяла Sad Ако не стават, то някаква алтернатива за обем в корена.

Здравей,
    имам всичките посочени. Спрея за обем е супер, пяната обаче прави моята коса твърда, в доста от видеата, казват че омекотява и т.н. при мен не е така, ползвала съм я два-три пъти и така си седи в шкафа. Имам и серията им за къдрици, обаче още не съм я тествала.
    На Hair Company съм доста доволна и от серума и от крема за стилизация, препоръчвам Simple Smile

Здравейте и на всички останали, чета ви от известно време, обаче не съм писала.
    Продукти от които съм доволна са горните + един серум с конопено масло на Papino. Шампоана и маската на L’Oréal Professionnel Absolut Repair също са ми любимци, заедно с термозащитата флуид.

Имам сега питане, скалпа ми се бели, само в предната част обаче, специално накарах фризьорката да разгледа и е само отпред, много странно, може ли да е от хормони? Няма продукт, който да нанасям само там и се чудя от какво може да е.

# 160
    • Някъде там
    Ester Georgieva, на мен също ми се и случвало това със скалпа и при мен се дължи на не добре разнесен продукт - грижа за скалпа.

Харесах тази серия за тийнката, но не намирам отзиви дали са добри и как се отразяват на косата.

Ще се радвам да споделите дали са разплитащи и хидратиращи ако сте ги използвали.
    Това е косата ѝ, отразяват се  добре продуктите на олиосета, но ми се иска да разнообразим и да изпробва нещо ново.
    Скрит текст:
    Ще махна снимката малко по-късно.

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 07:18 от Искрица

# 161
    • София
    Искрица, уникална коса има! ❤
    В рибката продукти на CHI, се намаляват с 25% с код : CHI25
    И аз очаквам мнения за тази серия на CHI. Чудя се каква козметика да използвам за косите на моите 2 дъщери ,които са на 13 г.Имат гъсти дълги коси.

# 162
    Докога важи кода за Чи?

# 163
    • София
    Идея нямам до кога ще е валиден.🤔

# 164
    До колкото аз видях кода за Чи важи само за днес.

Общи условия

Активация на акаунт