Училищата в район Младост, София - VI част

• 39 053
  • 641
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Нямат изпит вече след 4ти клас, приема се на основание оценка от НВО след 4 клас и допълнителни точки за адрес, брат/сестра  и т.н.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 09:59 от Kylie

# 436
И двете училища си имат кусури, аз бих избрала по удобство и локация и да го мисля пак за пети клас
 В 125 първи клас са само първа смяна, втори клас са само втора, докато 128 са само първа и с по-добра занималня. В 125 занималнята е съвместима с казарма, освен ако не платите за частна.
Да местите детето след 4 клас в 125то. Моля ви, недейте, ще му разкажат играта учителките там, ако останат същите, и не ги сменят. Но места в 125 то ще има бол след пети клас, и може да вземете това решение пи-късно.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 11:41 от Априлски душ

# 437
  • София
Бих добавила също, че в 125 в периода 4-7 клас смените не са особено удачни ако детето ще ходи на школи или учител/и за подготовка на по-важното НВОто след 7 клас. Играхме го вече това...

# 438
  • Пловдив/София
И двете училища си имат кусури, аз бих избрала по удобство и локация и да го мисля пак за пети клас
 В 125 първи клас са само първа смяна, втори клас са само втора, докато 128 са само първа и с по-добра занималня. В 125 занималнята е съвместима с казарма, освен ако не платите за частна.
Да местите детето след 4 клас в 125то. Моля ви, недейте, ще му разкажат играта учителките там, ако останат същите, и не ги сменят. Но места в 125 то ще има бол след пети клас, и може да вземете това решение пи-късно.
А какви са кусурите на 128мо, че и аз го обмислям?

# 439
Мое дете ходеше там в подготвителна група при една много незаинтересована учителка, не и помня името, която пое после първи клас и ние не се записахме при нея. Малко една такава леко хаотична и мърлява обстановка беше, големите идваха да изяждат закуската на малките, които бяха все пак в отделен коридор, но никой не ги спираше да влизат.
Детето се прибра веднъж само преди да са свършили, беше напуснало и никой не беше забелязал. Една такава разпусната обстановка, но все пак беше преди седем години. Сега може и да са се променили нещата.

# 440
Най-добре върви до училищата и сама ще придобиеш мнение. Аз лично смятам, че най-близкото и спокойно училище за до 4 клас е оптимално. Може да се поинтересуваш за учителките, но при нас точно най-хвалените на мен не ми допаднаха.

# 441
В колко часа започват първокласниците в 128-мо и до колко трябва да се вземат от занималня? Организират ли се някакви екскурзии и зелени училища в начален етап?
Нас вероятно няма да ни приемат в прилежащото в Мусагеница и търся вече други варианти, а никак не са ми познати училищата в Младост Sad

# 442
За 128мо има доста желаещи напоследък, така че си помислете и за адресната регистрация. Иначе почват 8,30 до 17 ч. Допълнителни занимания има, екскурзии и зелени училища - също.

# 443
Ако ви е прилежащо Мусагеница, огледайте и 118то, за да не пътувате дълго, и това има значение

# 444
А каква е ситуацията в 118-то ? Не намерих много мнения, но останах с впечатление, че 128 -о е по-добрият вариант. Така изглежда и от списъците до момента.
До там няма никакъв удобен транспорт , макар че уж е по-близо. А по Цариградско са големи задръствания в час пик.

# 445
Кое ви е най-близкото училище и защо се съмняваш, че ще влезе там детето? Не ми се струва правилно да не е в най-близкото квартално, а в друго квартално, които са горе-долу на едно ниво.... Ако е за някое по-специално училище, разбирам. Или пък за 144, където има от 1 клас профил музика, танци, рисуване.

# 446
Това ми е буквално болна тема:( Сигурно ще подавам жалби и ще се надявам до последно, но все пак трябва и план Б. Ние се преместихме в Мусагеница преди година и 8-мо СУ ни е точно зад блока. Изобщо не сме мислили за друго, защото ни е много удобно ( 2 мин пеша ) . Обаче тази година са намалили паралелките за прием и поне към момента нямаме и теоретичен шанс с втора група. Дори не съм писала второ желание, но ще се наложи. Само дето ако си чакам до септември и се надявам на чудо и пак да отпуснат пета паралелка , рискуваме накрая да остане каквото и където има…

# 447
Това ми е буквално болна тема:( Сигурно ще подавам жалби и ще се надявам до последно, но все пак трябва и план Б. Ние се преместихме в Мусагеница преди година и 8-мо СУ ни е точно зад блока. Изобщо не сме мислили за друго, защото ни е много удобно ( 2 мин пеша ) . Обаче тази година са намалили паралелките за прием и поне към момента нямаме и теоретичен шанс с втора група. Дори не съм писала второ желание, но ще се наложи. Само дето ако си чакам до септември и се надявам на чудо и пак да отпуснат пета паралелка , рискуваме накрая да остане каквото и където има…
Не забравяйте, че до последно родителите ще сменят желанията си за 1,2 и 3то място. От второ и трето желание ще отпаднат, и тогава за 2 и 3 група ще може да се влезе. Защо не звъннете в канцеларията и да попитате, ако има желаещи, дали директора е готов да сформира 5та паралелка. Все пак да знаят, предварително че има желаещи. Предишните години задължително приемаха 2,3 и даже от 4 група.

В 39то тази година са намалили групите на 3/по принцип по толкова успяват да съберат/. Даже на родителската среща, една майка, много притеснена попита дали  ще може да се сформира 4та група, защото щяло да има голям наплив от ново строящите се блокове. На директорката и стана смешно. Но ако и в други училища намаляват паралелките, може да увеличат с една, от големия наплав.

# 448
Аз отново с въпрос за 10-то СУ. От предстоящите 4 паралелки колко се замеат от деца от Луис Карол и съответно мешат ли паралелките с деца, които не членуват в сдружението.

# 449
  • София
Аз отново с въпрос за 10-то СУ. От предстоящите 4 паралелки колко се замеат от деца от Луис Карол и съответно мешат ли паралелките с деца, които не членуват в сдружението.
Бяха ми казали от 10-о, че нямат практика да мешат децата, но все пак понякога има деца, които не учат английски.
Като бяха в предучилищна също имаше няколко дечица, които не учеха английски и ги взимаха след като обядват, но пък от 1 клас щеше да е различно, защото едните учат, а другите ... играят.

Общи условия

Активация на акаунт