Училищата в район Младост, София - VI част

• 39 114
  • 641
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте. Кои училища в Младост учат само една смяна? Искам да преместя дъщеря ми след 4 клас. Някой има ли информация какви са критериите за прием след 4 клас?
145 училище. Но честно да ви кажа не знам какъв е шанса след 4 клас, там се влиза изкл. трудно

# 421
  • София
Доколкото разбирам и в 128-о са само първа смяна.

# 422
  • София
10-то също е една смяна след 4 клас.

# 423
  • София
Здравейте. Кои училища в Младост учат само една смяна? Искам да преместя дъщеря ми след 4 клас. Някой има ли информация какви са критериите за прием след 4 клас?
10-то СУ са само първа смяна.

# 424
За 145то и 10то - не знам, но128 СУ е една смяна и предполагам и в двете ще има места след 4 клас, понеже много деца се насочват към други училища. Само в класа на сина ми след 4 кл. се преместиха 6 деца. Поне още толкова и от другите паралелки.

# 425
  • София
Системата за кандидатстване за бъдещите първолаци е отворена.

# 426
39, 10,118,128,145 са една смяна

# 427
  • sofia
131-во също са само първа смяна

# 428
Значи всички без 125, 81 и144 са една смяна.

# 429
Здравейте.
Честно си признавам - търсих къде ли не информация, обърквах се ужасно много и поднасям извинения, ако се налага за кой ли път да отговаряте на такъв въпрос.
Моето дете е набор 2021 (т.е. 1ви клас ни е уж далечна тема, но осъзнах, че ако трябва да сменям настоящ адрес - трябва да е сега, за да може до 2028 година да имаме 3 години уседналост).
Случаят: имам постоянен адрес в Младост 1 и прилежащо училище е 10 СУ. Имам, обаче и настоящ адрес - в Самоков област. Имам възможност да си променя настоящият адрес в Младост 2 и прилежащо училище 128 СУ. Детето ходи на градина в Младост 3, където, ако е рекъл Господ ще посещава градина и малкото ни дете. Близкото училище до градината е 81 СУ, а алтернативен вариант за желано училище ни е 145 СУ (искаме да съчетаем мястото с градината по ред причини). И тук идва моето объркване. По адрес в Младост 1, 81 СУ не излиза в списъка с гранични училища. По адрес в Младост 2 - излиза. Има ли някакво значение това? Дава ли някакво преимущество? Разбрах, че в училищата в първа група се влиза директно. Съответно ние ако ще кандидатстваме в 81 СУ няма да сме в тази първа група. Но това, че ни е гранично ще ни даде ли някаква точка и възможност?
Извинявайте ако съм описала нещата объркано.
Благодаря, на всеки, който се наеме да ми изясни нещата, за да знам, има ли смисъл да се наемам с прехвърлянето на адреси. 🙏

# 430
Не е гранично 81-во при адрес в Младост 1 и прилежащо 10-то, аз съм в същата ситуация.
Ето Ви списък с училищата,за които ще вземете 5 т. за прилежащ район в четвърта група в настоящата ситуация:

125. СУ "Боян Пенев"
145. ОУ "Симеон Радев"
39. СУ "Петър Динеков"
128. СУ "Алберт Айнщайн"
55. СУ "Петко Каравелов"
118. СУ "Акад. Людмил Стоянов"

При адрес в Младост 2 81-во изглежда като да се явява гранично, най-добре симулирайте в системата по адрес и проверете.

# 431
Не е гранично 81-во при адрес в Младост 1 и прилежащо 10-то, аз съм в същата ситуация.
Ето Ви списък с училищата,за които ще вземете 5 т. за прилежащ район в четвърта група в настоящата ситуация:

125. СУ "Боян Пенев"
145. ОУ "Симеон Радев"
39. СУ "Петър Динеков"
128. СУ "Алберт Айнщайн"
55. СУ "Петко Каравелов"
118. СУ "Акад. Людмил Стоянов"

При адрес в Младост 2 81-во изглежда като да се явява гранично, най-добре симулирайте в системата по адрес и проверете.

Да, симулирах, точно за това е колебанието ми, дали носи позитив, да променя настоящия си адрес. Не разбирам, дали ще има разлика в точкуването. Simple Smile

# 432
Ще има, прочетете си критериите. Граничните училища носят 5 т. за четвърта група. Т.е., ако целите 81-во, добре е да ги вземете, макар че с четвърта група като цяло е трудно кандидатстването на повечето места.
С адрес в Младост 1, за 81-во сте в четвърта група с 0 т. С адрес в Младост 2 сте в четвърта група с 5 т. Т.е. шансовете Ви са малко по-големи.

# 433
Здравейте, в голяма чуденка съм между 125 и 128 училище. Като 128 ми е в пъти по-удобно като локация, смени и наличието на занималня. Но получих много добри отзиви от познати и колеги за 125. Въпросът ми е каква е процедурата детето да се премести след 4 клас в 125 и дали има голям наплив тогава за него?

# 434
Преди имаха изпит за след 4 клас, сега не знам как е, но май пак има. Това за две от паралелките. Другите (с език) си продължават. За след 4-5 години не е ясно кво-що.

Общи условия

Активация на акаунт