Училищата в район Младост, София - VI част

• 39 120
  • 641
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Тази вечер има ден на Отворените врати в 39СУ от 18ч. Директорката ще отговаря на въпроси.
Дете от големите класове на 145то каза, че Директорката е сменена. Не били доволни от новата. Но това е относително. На едни може да не им харесват промените, а на други, да.
За 128мо чувам добри отзиви от родители, чиито деца учат там. Като гледах НВО, не е нещо уау, но има други училища с висок НВО, но от родители чувам лоши отзиви.
За 10то мои познати, казаха че са доволни. Детето им е 1 клас. Но ги скъсвали от екскурзии, а на тях това не им харесва, защото детето е по болнаво.

Моите по-големи деца са в 39-то. Да, много учители напуснаха след идването на директорката, и някои директно споделиха,че е заради работната обстановка.
В началния етап беше добре, защото има занималня за всеки клас. Но имам отзиви, че има напуснали от начален етап учители и аз лично няма да подавам документи за това училище предвид опита ни.

# 406
Искам да дам информация за Предучилищната група на 39СУ. Миналата година, когато търсех, почти никой не можа да ми даде.
Ще се опитам да дам информация, която не е в сайта на училището.
Аз лично съм доволна от г-жа Апостолова.
Детето ми не искаше да ходи на градина, нито там да спи. Но откакто е в ПГ ходи с желание. Учителката е една, защото няма следобедна занималня. Госпожата се занимава с децата, учат стихчета и песнички, танцуват, рисуват и учат ръкописно буквите, и цифрите, посещават и физ.салон понякога. Тържество са имали само за Коледа. Директорката не позволява повече от 30мин. В стаята е топло, много е хубава. Както се вижда на снимките в сайта, така изглежда. Стаята се намира на 1 етаж, в отделно крило, в което са общо 3 стаи. В момента до тяхната стая са два класа от 3кл. До тяхната стая е тоалетната и за децата е много удобно. Има къде да си оставят якетата и обувките, защото те носят пантофки, както в детските градини. Закусват в стаята и обядват в столовата, за които искат. Има хартиени и електронни купони. Детето може да си носи храна и от вкъщи и пак да се храни в столовата. За децата от ПГ няма допълнителни занимания- спорт, шах..., могат само на англ.език да ходят, ако има събрана група. Английският е в училището и е към Фарос. В началото на годината, госпожата ги чака отвън, но когато застудее ги чака вътре при главния вход. Децата се изчакват до парното за да не им е студено. В 8ч учителката ги води към тяхната стая. Големите деца нямат достъп до тях, но и да се засекат, внимават с малките/обикновено им се усмихват каките и ги закачат весело/. Децата участват в базарите на училището. Има театрални постановки почти всеки месец, посещават ги заедно с децата от началния етап/1-4кл/. Ако има конфликт между деца в групата, учителката разговаря с тях и стимулира децата да се сдобрят. Децата винаги си тръгват усмихнати. Извеждат ги, когато времето е хубаво. В края на годината участват по желание към състезанието за ПГ на СБНУ. Това е, което за момента се сещам. Може да допълня, ако се сетя още нещо.

А за текучеството на учители в училищата, го има навсякъде. След като има нова директорка в 145то СУ, вероятно може и там да се очаква. Това е сайта на РУО и там може да се следи къде има свободни места. https://ruo-sofia-grad.com/%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0/ … 1%81%D1%82%D0%B0/

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 19:19 от Идрис

# 407
Откъде е тази информация за нова директорка в 145то?
Директорката е г-жа Антоанета Михайлова от години.

# 408
  • София
Може би е станала объркване с 39-то.

# 409
Както съм писала в по горен пост, Дете учещо в 145то ми каза, че имат нова директорка. Аз също се изненадах, че е сменена. Може да не е вярно, но това ще кажат, тези които учат там.

Little Evil
За 39то, Директорката не е ли вече от няколко години, май не е много нова?

В 128мо децата носят ли училищна униформа? Благодаря

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 10:24 от Идрис

# 410

Не.

# 411
  • София
Както съм писала в по горен пост, Дете учещо в 145то ми каза, че имат нова директорка. Аз също се изненадах, че е сменена. Може да не е вярно, но това ще кажат, тези които учат там.

Little Evil
За 39то, Директорката не е ли вече от няколко години, май не е много нова?

Мисля, че първо беше и.д. Според данни от Интернет конкурсът и постоянното назначаване са от миналата година.

# 412
Знаете ли дали ако не попадаме в района на 125-то имаме шанс. Живеем в Младост 1 от години, но до онкодиспансера. Не намирам районирането.

# 413
  • София
Ако ви е гранично, т.е. 4та група с 5 точки, шанс има. Но ще сте на томбола.

# 414
Знаете ли дали ако не попадаме в района на 125-то имаме шанс. Живеем в Младост 1 от години, но до онкодиспансера. Не намирам районирането.
https://kg.sofia.bg/#/schools В сайта като напишете адреса ви, ще излезе кои са ви прилежащите училища.

Някой знае ли в 128мо по кое издателство учат децата от началния етап?
Благодаря

# 415
  • София

Някой знае ли в 128мо по кое издателство учат децата от началния етап?
Благодаря

Ако съдя от снимките от миналогодишния 15-и септември - Просвета.

# 416

https://kg.sofia.bg/#/schools В сайта като напишете адреса ви, ще излезе кои са прилежащите
Благодаря много, само 118-то е прилежащо, а 125 и 145 гранично прилежащи.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 12:07 от bubanka

# 417
Значи 118то ще сте 1ва група. А 125то и 145то ще сте 4група с 5т. За 125то ще имате повече шанс, отколкото за 145то.
Предполагам влизате в гранично прилежащо и на 8мо в Мусагеница. То също е хубаво училище.

https://sabev03.github.io/info-1-klas/ranking.html Това е разяснителен портал. Можете да проверите класиранията през последните 4 години, на 125то колко деца са влезли с 4група и 5т. За миналата година са влезли около 20на деца, тоест 1 клас.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 12:15 от Идрис

# 418
Много благодаря, момичета. За 125-то ще се борим. Разбрах, че миналата година е имало голям отлив. Така че може и да ни огрее.

# 419
Здравейте. Кои училища в Младост учат само една смяна? Искам да преместя дъщеря ми след 4 клас. Някой има ли информация какви са критериите за прием след 4 клас?

Общи условия

Активация на акаунт