Училищата в район Младост, София - VI част

• 39 158
  • 642
  •   1
Отговори
# 390
Мелусин, значи нищо не се е променило от преди 7 години,  когато проучвах училищата за 1 клас в Младост.  Надменно отношение,  това съм запомнила.

# 391
Ха-ха, да, отворих да разгледам сайта след това, половината новини и информация отпреди 1-2 години, а брошурата за обучението по френски започва с това, че френският е лесен за учене език. Аз съм учител по френски, ако ми е важно, мога и сама да си уча децата, немски също съм учила, така че не си правя илюзии, просто беше грозно и непрофесионално да се говори така, но тя госпожата не е случайна все пак. Така е за учителя, уж гледаме все пак и среда, доколкото е възможно, нашият район е Младост 1 и хич не ми се иска никое от училищата там, дано детето има късмет и успее да се класира в някое в прилежащите райони.

# 392
  • София
Съгласна съм за надменното отношение, опитвах се да се абстрахирам от него. Гледах основно среда, организация на учебния процес (макар, че тази иновативна форма ми е много странна) и учители.

А за 10-о какви са ви отзивите? Извън сдруженията.

# 393
Това с учителите в 81-во е много относително. Кипи текучество. Мисля, че е ясно защо.
Много качествени учители напуснаха заради това ръководство.

# 394
То ако си говорим за текучество, навсякъде е така. На мен районно ми е 131-во и там едни рокади постоянно, миналата година септември един напусна, замести го учител точно от 81-во. До последно не се знаеше какво е разпределението на учителите. Направо вече съм тотално объркана къде да си запиша детето.

# 395
Не са ли 125 и 145 най-добри за начален етап? За 125 имам определен опит; за 145 не знам все още.

# 396
125-то мен лично мен ме отказа липсата на занималня и двете смени от 2-ри клас.
За 145-то ако не ти е районно, просто няма шанс, затова изобщо не го разглеждам като вариант.

# 397
За 125-то за следващата учебна година обявяват прием на 6 паралелки първи клас и 4 занимални, т.е. някакъв микс между класовете. За 10-то противоречиви мнения, че няма много инициативност, няма никакви допълнителни занимания на място, аз на Луис Карол 1 лев няма да им дам, мисля, че съм писала в някоя от темите, а именно заради него има толкова хора с фалшиви адресни регистрации (както и в 145-то), че нищо не се знае. Синът ми е в ПУК в 145-то, и аз така си мислех, че няма никакъв шанс, ама му излезе късметът на детето. Ще видим за първи клас, че с районирането е сложно.

# 398
  • София
125-о и мен ме отказва липсата на занималня и двусменния режим. Т.е. голям процент деца ходят на частна занималня, което до някаква степен обяснява и доброто представяне на НВО. Отделно много коментари срещам за изключително амбициозни учители, които оказват натиск върху децата. Последното не е лошо, стига да се прави с мярка и да не се съсипва психиката на децата.

# 399
  • София
От класа на миналогодишния ни седмокласник в 125-то  нямаше нито едно дете със съсипана психика. Като цяло учителите бяха доста толерантни и се съобразиха с натовареността на децата за НВО ( имаше една учителка, но не по водещ предмет). От съседни класове съм чувала за "къси клечки", което само потвърждава правилото, че какъв учител ще се падне е до късмет.
До четвърти клас учителите са добри. Ако трябва да избирам между добро училище с двусменен режим и по-лошо с едносменен, определено ще предпочета първото.

# 400
125то лежи на стари лаври. Но, както се казва "всеки сам си преценЯ ".

# 401
  • София
Ние сме ПУК в 10-то, за сега мнението ми е положително, както и за Луис Карол. Езика се учи всеки ден което е важно за един език, смяната е една, което е за мен огромен плюс, особено в прогимназиален етап когато се включват и допълнителни уроци. В 125-то бяхме (големият), не бих казала, че резултата на детето ми са плод на училището и да, къси клечки има във всяко училище, както за учители, така и за деца в класа. Относно допълнителните дейности в училище, моето мнение е, че те са за запълване на времето до взимане на детето, ако искате качествен спорт или друго, аз бих заложила на школа извън училище.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 09:03 от Kylie

# 402
  • София
Аз като родител на деца учили в 145 8 години мога да кажа, че съм с много добри впечатления. Аз лични озбрах АЕ, а не НЕ, и се радвам, макар че те 2 език учиха НЕ.
Моите говорят сега АЕ, дъщеря ми е в ново училище след 7 клас и е най-добра по АЕ.
145 след 4 клас има и нови преподаватели, следи се успех. При нас 70% от децата са в топ училища след 7 клас.

И обикаляйки някои в района за след 7 клас, реших, че най-добре да изкарам децата от квартала.
Успех

# 403
Тази вечер има ден на Отворените врати в 39СУ от 18ч. Директорката ще отговаря на въпроси.
Дете от големите класове на 145то СУ каза, че Директорката е сменена. Не били доволни от новата. Но това е относително. На едни може да не им харесват промените, а на други, да.
За 128мо чувам добри отзиви от родители, чиито деца учат там. Като гледах НВО, не е нещо уау, но има други училища с висок НВО, но от родители чувам лоши отзиви.
За 10то мои познати, казаха че са доволни. Детето им е 1 клас. Но ги скъсвали от екскурзии, а на тях това не им харесва, защото детето е по болнаво.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 16:28 от Идрис

# 404
  • София
Допълнителните занимания са плюс, моето момче ходи на доста неща и си запълва времето докато дойдем да го вземем.Като цяло, хубаво е да ги има!
 Относно езиците, ако се учи, трябва да е интензивно и ежедневно, както в Шилер и Луис Карол.Иначе няма много смисъл от два часа седмично по 40 минути.

Ние сме ПУК в 10-то, за сега мнението ми е положително, както и за Луис Карол. Езика се учи всеки ден което е важно за един език, смяната е една, което е за мен огромен плюс, особено в прогимназиален етап когато се включват и допълнителни уроци. В 125-то бяхме (големият), не бих казала, че резултата на детето ми са плод на училището и да, къси клечки има във всяко училище, както за учители, така и за деца в класа. Относно допълнителните дейности в училище, моето мнение е, че те са за запълване на времето до взимане на детето, ако искате качествен спорт или друго, аз бих заложила на школа извън училище.
И моето дете изкара предучилищна в 10-о с Луис Карол и бях много доволна.
Поради други съображения сменихме училището.
Но като цяло и като организация и като  база на мен ми допадна.

Общи условия

Активация на акаунт