Училищата в район Младост, София - VI част

• 39 029
  • 641
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив/София
Здравейте! Предстои ни прием в 1-ви клас и се колебаем между 125 и 128-то. Ще се радвам на актуална информация, защото чета много противоречиви мнения и за двете училища.
За 128-мо преподавателите, които ще поемат децата са: Биляна Борисова, Йорданка Точева, Весела Петканчин и Силвия Костадинова. Ако имате впечатления от някоя от госпожите ще съм много благодарна Simple Smile

Здравейте, по какви критерии сте свели избора до тези две училища?
Догодина ни предстои и съм в същата дилема плюс 145то (то ни е по стар адрес, ама адски неудобно).
От една страна искам немски и добри резултати на НВО (145), от друга униформи и също добри резултати (125), от трета- спокоен режим от 8ч и пешеходно разстояние (128мо).

Някой може ли да сравни храната на трите места? Навсякъде ли не става тази в стола?

# 466
Аз бих избрала пешеходното разстояние. За мен то е най-важно докато детето е малко. Мисля че до 4 клас подготовката е срвнително сходна навсякъде, защото материала не е труден, и ако учителя е отдаден няма да има проблем детето по нататък. А хубавото последните години е , че забелязвам всеки да си хвали неговата градина или училище и неговия учител, малко са недоволни.
За храната е много индивидуално. Аз имам поглед само за стола на 145.  Според сина ми (който имаше много трудна адаптация в 1клас), храната е най-хубавото нещо в училището и у нас не мога да приготвям нещата вкусно както там (в частност кюфтета по чирпански). Но има деца, които твърдят че храната е ужасна.

# 467
Моят син е в ПК в 145-о, доволен е от храната. Униформи и те имат, уж са задължителни, но почти не виждам двца с такива, иначе аз купих.

# 468
Здравейте! Предстои ни прием в 1-ви клас и се колебаем между 125 и 128-то. Ще се радвам на актуална информация, защото чета много противоречиви мнения и за двете училища.
За 128-мо преподавателите, които ще поемат децата са: Биляна Борисова, Йорданка Точева, Весела Петканчин и Силвия Костадинова. Ако имате впечатления от някоя от госпожите ще съм много благодарна Simple Smile

Здравейте, по какви критерии сте свели избора до тези две училища?
Догодина ни предстои и съм в същата дилема плюс 145то (то ни е по стар адрес, ама адски неудобно).
От една страна искам немски и добри резултати на НВО (145), от друга униформи и също добри резултати (125), от трета- спокоен режим от 8ч и пешеходно разстояние (128мо).

Някой може ли да сравни храната на трите места? Навсякъде ли не става тази в стола?
Здравейте! Дъщеря ми беше в 125-то до 7-ми клас, но тогава бях по майчинство и ми беше по-лесно със двусменния режим. За резултатите на НВО, мисля, че си зависи много от детето, но почти всички от класа и ходеха на допълнителни уроци. Точно поради тази причина сега ми се иска да е в по-малко и спокойно училище и с едносменен режим .

# 469
Здравейте, може ли информация как протича денят на децата в ПУК в 145-то? Имат ли часове като в първи клас, през които трябва да седят постоянно или повече се набляга на игра и учене чрез игра? Какви са основните разлики между ПУК в училище и последна група в градината, освен соането следобед?

# 470
  • Sofia
Честно казано не знам как точно е протичал денят на децата ми. Като се има предвид, че няма къде да се седи освен на чинове, предполагам, че няма нищо общо с детската градина. Имаха конструктори и пъзели май. ПГ е повече като в първи клас, отколкото като в ДГ.

# 471
Моето дете изкара две години подготвителна група в училище, но 128 мо.  Бяха само сутрин от 8 и половина до 12 и половина. Имаха маси и столчета, където седяха, но децата можеха да стават и да се разхождат в стаята по всяко време. Имаха кът с мека мебел и играчки, конструктори, книжки, пъзели. Носеха им закуска, която моето тъпчеше в чантата и не ядеше. Госпожата им беше добра, но доста възрастна и сама с около 20 хлапета. Не смееше да ги изведе на двора и седяха в стаята, която беше отделена в самостоятелен коридор, но тоалетните бяха общите на училището.
Когато госпожата ходела до тоалетна или до директора, викала байчото от охраната да ги пази и той им разказвал вицове, това знам от детето.
Децата ги пускаха до тоалетна, когато големите бяха в час, а тоалетната беше близо до фоайето с охраната.
Много си харесвахме госпожата. След нас се пенсионира. Учеше ги на буквите, цифрите, пишеха ченгели, смятаха до десет. Някои вече четяха.
От време на време им организираха посещения в една по-голяма зала в училището, където гледаха филм или имаше театър, беше им забавно. Не ги следяха кога отсъстват и кога не, като цяло си изкарахме доста лежерно.
Децата бяха една група, но две възрасти. Имаше и пет годишни, и седем, на които предстоеше първи клас. Сега, понякога големите ученици влизаха в отделния коридор и изяждаха закуската на малките, хвърляха хартиите на земята и крещяха. Организацията си беше хаотична, но тогава още училищата няма много опит с подготвителните групи
Но това беше доста отдавна, нещата сигурно са се променили,  предполагам към добро
По това време съм се срещала с директора на 128мо, беше още нов, и ми направи добро впечатление, по сведения на мои близки, чиито деца са там сега прогимназия, е успял да вдигне нивото на училището, държи и добра дисциплина, направили са ремонт, доволни са

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 12:33 от Априлски душ

# 472
  • Пловдив/София
Моето дете изкара две години подготвителна група в училище, но 128 мо.  Бяха само сутрин от 8 и половина до 12 и половина. Имаха маси и столчета, където седяха, но децата можеха да стават и да се разхождат в стаята по всяко време. Имаха кът с мека мебел и играчки, конструктори, книжки, пъзели. Носеха им закуска, която моето тъпчеше в чантата и не ядеше. Госпожата им беше добра, но доста възрастна и сама с около 20 хлапета. Не смееше да ги изведе на двора и седяха в стаята, която беше отделена в самостоятелен коридор, но тоалетните бяха общите на училището.
Когато госпожата ходела до тоалетна или до директора, викала байчото от охраната да ги пази и той им разказвал вицове, това знам от детето.
Децата ги пускаха до тоалетна, когато големите бяха в час, а тоалетната беше близо до фоайето с охраната.
Много си харесвахме госпожата. След нас се пенсионира. Учеше ги на буквите, цифрите, пишеха ченгели, смятаха до десет. Някои вече четяха.
От време на време им организираха посещения в една по-голяма зала в училището, където гледаха филм или имаше театър, беше им забавно. Не ги следяха кога отсъстват и кога не, като цяло си изкарахме доста лежерно.
Децата бяха една група, но две възрасти. Имаше и пет годишни, и седем, на които предстоеше първи клас. Сега, понякога големите ученици влизаха в отделния коридор и изяждаха закуската на малките, хвърляха хартиите на земята и крещяха. Организацията си беше хаотична, но тогава още училищата няма много опит с подготвителните групи
Но това беше доста отдавна, нещата сигурно са се променили,  предполагам към добро
По това време съм се срещала с директора на 128мо, беше още нов, и ми направи добро впечатление, по сведения на мои близки, чиито деца са там сега прогимназия, е успял да вдигне нивото на училището, държи и добра дисциплина, направили са ремонт, доволни са

Звучи интересно (само това с излизанията не бих преживяла като родител, но наистина в училищните дворове са ужасни условията за малки деца).
Само че уточнете коя година, защото 128мо от години няма ПУК.

Иначе по въпроса- ако си амбициозен родител и в училища като 145то с Шилер ПУК си заслужава, иначе твърдо не. Описаното горе е ситуация в повечето училища и не виждам какви плюсове носи това пред детска градина с нормална храна, площадки за игра и целодневна организация.
Аз лично избрах децата да са в ПУК в градината- има време да бъдат ученици, 12 години не им мърдат, не виждам защо да добавям още една…

# 473
Далечната 2017-2018

# 474
  • София
Здравейте,
Някой знае ли кои са учителите които са напуснали в 125-то, за да търсят толкова много нови:

# 475
Ако някой има впечатления за г-жа Силвия Константинова от 128мо, ще съм благодарна. Може и на лични да ми пишете. Благодаря

# 476
  • София

Звучи интересно (само това с излизанията не бих преживяла като родител, но наистина в училищните дворове са ужасни условията за малки деца).
Само че уточнете коя година, защото 128мо от години няма ПУК.

Иначе по въпроса- ако си амбициозен родител и в училища като 145то с Шилер ПУК си заслужава, иначе твърдо не. Описаното горе е ситуация в повечето училища и не виждам какви плюсове носи това пред детска градина с нормална храна, площадки за игра и целодневна организация.
Аз лично избрах децата да са в ПУК в градината- има време да бъдат ученици, 12 години не им мърдат, не виждам защо да добавям още една…

Не съм съгласна. Аз толкова се радвам, че махнах децата от градината и караха ПГ в 145. Ние бяхме с английски, страхотен учител, който ги пое от ПГ до 4 клас. И се развиха страхотно, плуваха, излизаха много навън, занимания различни.
Това дете почти на 7 да е в градина, да спи следобед, да носи пантофи и да яде по часове...

# 477
  • София
Някой знае ли кога излиза разпределението на децата по паралелки в 1 клас и горе-долу кога е родителската среща?

# 478
Някой знае ли кога излиза разпределението на децата по паралелки в 1 клас и горе-долу кога е родителската среща?
За всяко училище е различно. Свържете с училището и питайте, а пък ако не сте се записали все още,  питайте като отидете.

# 479
  • София
Привет,

Някой с актуални впечатления от прогимназиалните класове- 5-ти, 6-ти, 7-ми в 128 СУ и 81 СУ? Simple Smile

Btw, вчера научих, че директорът на 128 СУ г-н Плачков се е пенсионирал.

Общи условия

Активация на акаунт