Време е за ИКЕА! - Юбилейна тема 40

• 40 071
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Да, абсолютно можеш да си го направиш с тази програма. Ние проектирахме нашия да пасне перфектно на нужното място и да е разпределен, както искахме.
Обаче това беше преди повече от две години. Когато преди година и нещо искахме да направим проект и за другата стая, не се получи, защото по-голямата част от частите ги нямаше и така и не се появи пълната комбинация.
Даже в стария гардероб трябваше да добавим рафт. И след половин година чакане теглих една и купих рафт в друг цвят.

# 106
  • In transit
За спане си трябва твърд матрак. Мекият е за други дейности. Особено лятото, меките матраци, в които се потъва, запарват. А и за гърба не са добре...
И за тях не е много удобен...заради потъването. Joy

По спомен, HOVAG тежеше 30-40кг.

# 107
А аз пък не разбрах коя е тази така неудобна дъска!? Flushed Бордът от всички страни на леглото ли?
По принцип е неудобен, ако е повечко см. Имахме такава спалня, винаги ме убиваше на краката. Бях решила, че следващата няма да има подобен борд.
Но по снимки Икейската не ми се струва неудобна, отстрани ми се вижда само като рамка, докато при нашата спалня си беше като късо рафтче.

Нещо подобно беше, но леко по-късо:
Скрит текст:
Тези наистина не са удобни!

# 108
  • София
Тази да, аз не бих си купила легло с такава, малка или голяма.... Пък те предлагат легла и без такава🤷‍♀️

# 109
Леглото е 176 см широко, матрака е 160, някой беше споменал, че дъската е 5см.

Благодаря за приложението за проектиране.

# 110
Някой има ли това огледало да ми измери колко му е дължината в най-разпъно състояние. Не, че го има налично, но си правя разни планове в гримьорския ми кът.
https://www.ikea.bg/products/bathroom/bathroom-mirrors/frack-ogledalo/38006200

# 111
  • ENGLAND
50 см е в най-разпънато състояние, но малко натежава ако го разпънеш докрай. Моето не е монтирано, седи си в шкафа, има друго.

# 112
Здравейте, в търсене съм на чаршаф с ластик. Купува от тук и там и след второто пране става на едни бобчета и е много неприятно. Последно вземах от Юск, но уви и при техните се появи същия проблем. Може би не съм уцелил точния модел, но ми омръзна да купувам и да се чудя после в кой шкаф да ги забутам.
Таа ще съм много благодарна, ако имате наблюдения да ме посъветвате с конкретен модел.

# 113
Хм .. нямам нито един чаршаф който да е такъв от техните, а съм изцяло с такива.
Но имената изобщо не знам- имам и от двата вида(не от онези рехавите супер евтинджоса) едните са нормален памук, а другите са с един сатениран ефект и досега нямам такива бобчета..

# 114
Те, за да стават на бобчета, според мен имат или полиестер или са трикотажни. Памук/ранфорс/сатениран памук на бобчета не съм виждала. Имам комплекти от Икеа, НМ, Роксима, Панагюрище и всички са супер. От най-евтините не купувам, но не взимам и най-скъпото. Винаги естествени материи и НИКОГА със съдържание на полиестер. Ластични чаршафи имам Dvala на Икеа поне 10-ина и не са мръднали.

# 115
И аз не вземам от най-евтините, но или стават на бобчета, или ми се раздърпват, или се свиват. Не съм гледала дали са със съдържание на полиестер, а дали е възможно да е от температурата на пране 80 градуса?

# 116
И аз не вземам от най-евтините, но или стават на бобчета, или ми се раздърпват, или се свиват. Не съм гледала дали са със съдържание на полиестер, а дали е възможно да е от температурата на пране 80 градуса?
Съдържанието им не е памук, а нещо с примеси. Температурата не е причината за този проблем, но свива, измива цветовете и износва материите. Според мен минете на 60 градуса, достатъчно силна Т е това. И пералнята по-малко се амортизира! Да не говорим, че спално бельо, което е индивидуално или не е ползвано от външен човек, може да се минава и на 40 градуса и от време на време, през няколко цикъла, през по-висока Т.
За дезинфекция и добрата стара ютия е незаменима.

# 117
Пера спално и лично бельо на 60 градуса. Нищо им няма.

# 118
  • София
Най-обикновенни, едноцветни с ластик си взимам на икеа, пера си на 60,чат пат като ме удари музата на 90...нямат топченца.
Сега им гледам сайта да се ориентирам за имена, така като ги виждам на картинки и цени и от Dvalla-100%памук и от Ullvide 85% паму15%лиосел имам и нищо им няма от пранетата.

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 12:44 от Angel_Dust

# 119
  • София
Най-обикновенни, едноцветни с ластик си взимам на икеа, пера си на 60,чат пат като ме удари музата на 90...нямат топченца.
Сега им гледам сайта да се ориентирам за имена, така като ги виждам на картинки и цени и от Dvalla-100%памук и от Ullvide 85% паму15%лиосел имам и нищо им няма от пранетата.
Да, и аз имам от ИКЕА, Двала, едноцветни, около 10 годишни са. Няма никакви проблеми нито с ластика, нито да стават на топченца - спокойно мога да ги препоръчам. Перат се на 60 градуса всяка седмица, веднъж в месеца на 90 градуса.

Колкото до лиосел, това е също естествен материал, от някакво преработено дърво или нещо от сорта - слага се защото е по-добър за природата - по-малко вода за отглеждането от памука, например.

Общи условия

Активация на акаунт