Време е за ИКЕА! - Юбилейна тема 40

• 40 085
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Нямах идея какво е, мерси, по принцип те седя една идея по-лъскави да кажа... Е поне в началото 🤭😂

# 121
  • София
Нямах идея какво е, мерси, по принцип те седя една идея по-лъскави да кажа... Е поне в началото 🤭😂
Поразрових, ето какво намерих за тази тъкан:

Лиосел е влакно, извлечено от дървесна целулоза. Той е еднакво устойчив както в сухо, така и в мокро състояние, за разлика от вискозата, например, която губи между 40 и 60% от своята здравина, когато е мокра.. Използването на лиосел не е толкова широко разпространено на пазара, тъй като е много скъп, независимо че е органичен продукт и е биоразградим. “Нишките лиосел се получават чрез серия от химически процеси на дегенерация на целулоза. Ето защо той се счита за изкуствено влакно. След появата на лиосел в края на миналия век, са разработени множество възможности за неговото приложение.

Всъщност лиосел е повече познат с търговското си име “Тенсел”. Той е изключително мек като материя, не се мачка, поддържа се лесно и може да се пере в пералня. Въпреки, че се използва предимно за направата на дрехи, има и друго приложение. Тъй като е доста издръжлив, от него се правят лентите за конвейери, бандажи за медицински цели и др.

В модната индустрия лиосел също има различни превъплъщения. В някои случаи той наподобява деним или велур. Често е наричан молескин. Лиосел може да се изработи така, че да прилича на вълна, памук, изкуствена коприна. Облеклата, изработени от лиосел са доста скъпи – една блуза може да достигне 100 щ.д.

# 122
Привет!
Има ли гръбчета за кухня в цвят като плотовете на ИКЕА, т.е. да се комплектоват еднакви? В магазина съм виждала само някакви стенни панели в ограничени цветове, които не са като плотовете.

# 123
  • София
Май са само стенни панели, но като цяло асортимента им е координиран.

# 124
Здравейте!Някой има ли впечатления от аспиратора MATTRADITION?

# 125
  • sofia
Здравейте, в търсене съм на Mydal леглото в бяло. Произвежда ли се още или има само натуралното (небоядисаното), понеже само него виждам в сайта?

# 126
Здравейте, искам да поръчам нещо от магазина, което не е кой знае колко обемно, но е 1,60 дълго и няма с какво да го докараме до вкъщи, макар да сме на 15 минути от Икеа. Като попълвах там данни в сайта, ми даде доставка 75 лева! А с качване до етаж (това няма да го ползваме) е 140 лева! Такива ли са цените за доставка и то на толкова близко разстояние, това е безумно много.

# 127
На килограми е доставката.
Не на км....и е по зони /градове/ .
За зона София е една и съща, независимо дали сте на 5, 15 мин. или час път от магазина.

# 128
Мерси много! То ще ми излезе по-евтино да си наема бус и да ни го докарат. Ужас! Ще го мисля някак, парите за нищо си ги нямат.

# 129
  • Deutschland/HE
Здравейте, искам да поръчам нещо от магазина, което не е кой знае колко обемно, но е 1,60 дълго и няма с какво да го докараме до вкъщи, макар да сме на 15 минути от Икеа. Като попълвах там данни в сайта, ми даде доставка 75 лева! А с качване до етаж (това няма да го ползваме) е 140 лева! Такива ли са цените за доставка и то на толкова близко разстояние, това е безумно много.
А не пада ли задната седалка и предната до шофьора и така да се натовари? Ние така натоварихме високо Били, гардероби PAX, една спалня Малм. Друг вариант е познат с по-голяма кола.

# 130
Ще мери мъжът ми. Ние сме с джип, но задната врата не се отваря нагоре, а настрани и това ще е проблем, ако за малко не се затваря, защото не може да шофира така. Задните две седалки падат, ако тази до шофьора се мръдне докрай напред, дано да се съберат 1,60...

# 131
Приятел с комби...на нашата матрак
/несгънат, а разпънат/, сме карали...

За да е 75 доставкага, е тежко.
То обемни нямат икея, все са плоски пакети...

# 132
  • Deutschland/HE
Ще мери мъжът ми. Ние сме с джип, но задната врата не се отваря нагоре, а настрани и това ще е проблем, ако за малко не се затваря, защото не може да шофира така. Задните две седалки падат, ако тази до шофьора се мръдне докрай напред, дано да се съберат 1,60...

Предната седалка и пада назад облекалката и става почти равна със задните (на 3те коли, които сме имали). Дано да успеете.

# 133
Благодаря! Това е обнадеждаващо. Дано стане.

# 134
Щом сте с джип при всички положения ще съберете пакета при сгънати или свалени задни седалки. Пакета може да се разположи по диагонал. А ако вратата, която се отваря по вертикал не може да се затвори плътно, то може би е възможно да я привържете с въженце. Вземете една рулетка и премерете. Сгъването на седалките е за минути работа Simple Smile Успех!
Скрит текст:
Аз също живея близо до ИКЕА. Натоварих сглобено гардеробче 2 м височина в двувратата ми дребна кола от таблото та до багажника. Скоростния лост можех да мърдам само за първа и втора предавка, но пъплейки като мравка на аварийки го докарах до нас. Мерак Wink 

Общи условия

Активация на акаунт