Време е за ИКЕА! - Юбилейна тема 40

• 40 092
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
  • София
С 1,60,не би трябвало да имате проблеми, ако кашоните са по-обемни, вадете артикула.
Иначе цената множко ми се вижда, по спомен някъде толкова ни беше транспорта на диван  на 75км по магистралата🤦‍♀️

# 136
50 лв. доставка платих да скрин преди над година. Вдигаха доставката от тогава, така че е ок за мен....много много колко да е много....кг са повечко явно.

# 137
Здравейте. На скоро се сдобих с диван Ektorp, 3 местен, разтегателен. Исках да си купя нов калъф за него от ИКЕА, но там има калъфи само за неразтегателни дивани от серията. Дали калъфа за неразтегателния би станал и за разтегателен с леки корекции заради модела. Моля ако някой е имал същия проблем да сподели инфо Simple Smile

# 138
Мерихме, ще трябва да влезе като се свали облегалката и на предната седалка до шофьора. То не е широко, дължината е зора, че е 1,60. Скрин е, MALM. И още два малки скрина, които са като нощни шкафчета и шкаф за обувки STALL. Толкова ли е тежко като за 75 лв, не знам, но както и да е. Поръчах за вземане от магазина, пък дано няма проблем. Ако се появи такъв, ще го мислим в движение. Благодаря ви!

# 139
Разбира се че толкова е тежко! Кг ги пише в описанието на всеки продукт.
Цените за доставка също са на сайта..за х кг у лева доставка...може лесно да си ги проверите, ако не ви се вярва.
Над 100 кг е вашата поръчка, за да ви дава 75 за зона 1.
Ценоразпис доставка:
https://www.ikea.bg/customer-support/service-pricelist/#delivery-price

# 140
Нещо не намирам на сайта да пише кой продукт колко тежи. Ако на мен не ми изневеряват очите и действително не го пише, шанс да си сметнеш сам коректно доставката няма. Колкото ти напишат на края на поръчката - толкова. А предвид, че повечето мебели от Икеа си ги качвахме сами на гръб, не бих приела на юнашко доверие, че скрин и две нощни шкафчета са сто килограма, но пък и няма как да докажа обратното само с гледане на сайта. Както и да е, 75 лева за доставка и аз не бих им дала за такава поръчка. Дано се събере в колата!

# 141
  • Deutschland/HE
В немската Икеа за скрин МАЛМ, с дължина 160см, ми дава: 3 пакета, един от 36.8кг и два по 18.5кг или 71.8кг, като се добавят и нощните шкафчета и станали 100кг. Дължината на най-големия пакет е 169см.

# 142
Да, и аз открих едно място, на което има тегло на българския сайт (поне ориентировъчно). Когато избрах няколко продукта от сайта, в кошницата даде общо тегло. Пак не се вижда кое колко е поединично, но поне има общо тегло.

# 143
Четири броя мебели са, 36 кг е само шкафът за обувки.
В кошница излиза тегло на всеки продукт...сложен отделно.

# 144
В кошницата пробвах с два продукта, излезе ми само общо тегло. Къде излиза отделно за всеки?

Ако идеята е да се слага продукт по продукт в кошницата, после да го махаш и да слагаш следващия, за да ги видиш колко тежат по отделно, извинявам се, но това е смешно. Особено за фирма от мащаба на Икеа. Произволен ученик от седми клас нагоре може да им оправи сайта, така че теглото на продуктите да се вижда както в описанието на продукта, така и по отделно в кошницата на сайта.
И е редно да го оправят това нещо, след като доставката им е на база килограми.

# 145
# 146
  • София
Доставката им е на база общи килограми на поръчката, та... Вероятно няма какво толкова да поправят, чак пък такава драма с тези поръчки и кила. Като не ви харесва цената, си организирате собствен транспорт.
Иначе ако отидеш в немския сайт или предполагам в друг от техните чужди пише точно колко пакета е мебелта и колко е голям и тежащ всеки от тях
Например скрин малм 160

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 08:43 от Angel_Dust

# 147
Специално отворих да проверя, защото съм абсолютно убедена и сигурна, че преди и на българския сайт си пишеше тегло в описанието на самата мебел, а не чак на кошницата... 😒

# 148
Е, организирахме си, де! На гръб ли ще ми ги носят, та на килограм ги смятат? Хайде, моля, не ми казвайте, че доставка от 75 лева е чудна цена. Обикновено стоварват на пътя и иди се оправяй. Няма да ги преместят и на сантиметър от камиона. Толкова им струва горивото на камиона, платено с една доставка, за развозване за цял ден.
Поръчах ъглов диван, гардероб и холна секция с допълнителен скрин от друг сайт и са с безплатна доставка, а преноса е 50 лева за всичките неща. Само гардероба им на тези е 110 килограма, че и 3% отстъпка ми направиха. Икеа малко са се заметнали!

# 149
Не обикновено, а винаги стоварват до вратата долу тежките неща. То си го пише в общите условия на сайта, с които се предполага да сме се запознали преди да направим поръчка, защото и чекваме такова поле Simple Smile

Такива са им условията. Факт. Скъпичка е доставката. Факт.
Като не ни харесва, просто не поръчваме от икея.
Ако искаме е положението, на сила никой не ни кара, нито можем да променим нещо.

Общи условия

Активация на акаунт