Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 38

• 54 240
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Започнaх "Wednesday". Винаги съм харесвала "Семейство Адамс", но дори не знаех за новия сериал. В градината на сина ми едно момиче имаше РД. Питах директно майката по какво си пада и тя ми каза, че харесва много Уензди. Бая се чудех от къде й е дошло на ума за този стар сериал, а то се оказа, че има нов. Както и да е. Намерих жена, която прави такива кукли и поръчах куклата за детето с балната рокля и Нещото, но в женски вариант (има го и в мъжки). Самото момиченце беше облечено като Уензди на РД- то си (с черната бална рокля) и много ми хареса. Даже и прическата от бала й бяха направили.
Да, но после си казах, че и моята дъщеря трябва да я има и поръчах втора кукла за нея. Аз колекционирам всякакви качествени кукли за дъщеря ми, откакто забременях.
Накрая зацепих, че има и мини сериал. Ами, харесва ми. Даже ми става носталгично.
Малко отклонение, но ще пусна снимки на въпросната кукла, тип Барби.

# 451
Току-що изгледах последната серия на Drops of God. Доволна съм. Да, критиците са прави, че има доста клишета, но е красиво разказана история и като цяло ми остави чудесно усещане. Другото позитивно е, че обедини цялото семейство за едно общо преживяване, защото имаме една тийнейджърка, която обикновено не можем да откъснем от тик ток.

# 452
  • Вестерос
НОВ
Secret Invasion със Самуел Джаксън, Eмилия Кларк, Оливиа Колмън и др. .. вселената Марвъл

# 453
  • UK
Чакам го аз този сериал, въпреки че от Марвел сериалите са Wanda vision  съм гледала целия. Оливия Колмън ми е любимка!

Изгледах Inside Man и въпреки страхотната игра, сериала нещо не ме грабна. Може пък аз нещо да не съм го разбрала.

# 454
Чуя ли Марвел, DC и подобни почва да ми се пригажда.
Единствено що-годе дето ставаше за гледане беше The Boys, и то само защото се гавреха със супергероите.

# 455
На мен пък марвелите са ми любими. Всеки си с вкуса.

GreenP, ако ги харесваш, гледай Локи, Хоукай, Сокола и Зимния войник. Точно Уанда-Вижън не можах да изгледам, много странно ми започна и не го продължих.

# 456
  • София
Приключих с Manifest.
https://www.imdb.com/title/tt8421350/

Благодаря на Нетфликс, че спасиха сериала и го завършиха както трябва. NBC със сигурност щяха да оплескат нещата. Много пъти съм ги критикувал, но и много пъти съм ги хвалил. В случая само и единствено адмирации и респект. Много, много отдавна не бях гледал финал на един сериал, който да ме изпълни с такова щастие все едно аз бях в кожата на Бен Стоун от полет 828.
Велик финал, 10 от 10. Браво!
Препоръчвам! 😊

Изгледах и финала на сезон 6 на Station 19 по Фокс Лайф.
https://www.imdb.com/title/tt7053188/

И друг път съм писал за тази жалка пародия. Е, нищо ново под слънцето.
Едно и също, едно и също! Така и не могат да измислят нещо ново тези бездарни и мързеливи сценаристи.
Сериала е една много гнусна и крайна пропаганда на новите ''ценности'' но към това трябва да добавя и ужасния каст и супер предсказуемия и малоумен сценарий.
Аз от 1 г. насам си забраних всички нови мейнстрийм сериали, защото 99% от тях са безсрамна пропаганда на новия фалшив живот, който е измислен да ни съсипе (но няма да успее). Само че все още влача много такива сериали, които започнах преди 6-8 години. Груба грешка, ама аз съм инат и като почна нещо винаги си го доглеждам. Много от тези сериали ги спряха, но има и такива, които за мое огромно съжаление все още продължават.
Все пак живот и здраве след няколко години няма вече да следя нищо подобно, тъй като рано или късно ще приключат и малкото такива останали, а всички нови вече ги режа дори по дифолт.
Видя ли ABC, CBS, NBC и пр. свлоч директно отива в кофата. Ето защо не започнах и Fire Country.

# 457
Някъде четох новината,че Латондра Нютън (директор на операциите на DEI в Disney. DEI се въвежда като операция за създаване на развлечения, които отразяват глобалната аудитория и добра работна среда) подава оставка.Тази новина идва само седмица следкато финансовия директор на Дисни също напусна.
Видях новината само на едно място и не съм проверявала на друго. Излезна ми във фийда  докато четях скандални новини за Корея и Малката русалка.
В кината рекламата на филма била ето така
Скрит текст:
Много малка снимка на Хали Бейли и огромна на Даниел,която озвучава Ариел на корейски.
Освен това западните медии биля ядосани,че не са наели чернокож да озвучи Ариел на корейски. Това било свързано с корейския колоритизъм и дискриминация.
Корейската версия на “Part of Your World” има по-голям брой гледания от оригинала Дисни въпреки първоначалните критика за наемането на момичето,защото няма актьорски или певчески опит.
https://www.youtube.com/watch?v=ho0d4rf1LwY

# 458
Освен това западните медии биля ядосани,че не са наели чернокож да озвучи Ариел на корейски. Това било свързано с корейския колоритизъм и дискриминация.

Чернокож кореец ли?! Тези минават всякаква граница.

# 459
Използват "black person" в статията и цитираните коментари от Tomatazos
“The Little Mermaid dubbing, why don’t you let a black person do it?”
“This reflects Korean colorism, discrimination based on skin color.”
“Danielle has natural vocal talent and charm like Halle Bailey, but the contrast in skin color is noticeable. In East Asia, there is an excessive emphasis on white skin, which is one of Korea’s racially discriminatory expressions.”

# 460
Запозната съм със скандала около "Малката русалка" в Корея и възмущението е повече от основателно според мен, минус ексцесиите от страна на Запада, разбира се.

Наетото момиче да озвучава Ариел е к-поп идолка в наскоро дебютирала момичешка група със съмнителен талант, което се отнася и за цялата група, а имиджът им е силно педофилски насочен (феновете им са буквално 40-годишни мъже, а в групата има и непълнолетни участнички). Отделно, някаква друга к-поп идолка се снимала с актрисата, играеща Ариел, и колежките й се изцепили в коментарите под снимката, че ако прекарва прекалено много време с чернокожи, кожата й ще потъмнее.

Като добавим и нашумялото интервю, в което корейците се изказват против чернокожа Ариел, защото не се връзвала с анимацията, но нямат нищо против азиатски принц Ерик...положението става мазало.

Не подкрепям "потъмняването" на Ариел от страна на Дисни, защото не го правят заради инклузивност, политкоректност или каквото и да било друго, а заради шума, който се вдига и парите, които се вливат в резултат. Но това не променя факта, че корейците като нация са расисти и повечето дори не го крият.

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 01:15 от Reddish Brown

# 461
Tuon, аз четох, че е уволнена директорката, а не че е напуснала. Освен това им предстоят още проблеми. Елементи (Стихии) е най-лошо представилият се филм на Пиксар изобщо
Скрит текст:
(имам предвид финансово; четох, че и сюжетът е тъп - злодеят е теч).

И да се върна на темата за сериалите (с малка препратка към корейците) - в Туитър имало вълна от недоволство, че в каста на втори сезон на Калмарите няма жена в главна роля. На корейците не им дреме Joy

# 462
А аз изгледах и двете серии Grin.
Не мога да дам логично обяснение защо продължавам да гледам "And Just Like That...",
освен че съм голям инат и фен на "Sex and the City".

Изгледах "Drops of God". Страхотен!
Започва и свършва като приказка, защото всичко спазва Божия ред.

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 20:34 от 𝐁𝐥𝐨𝐨𝐝𝐲 𝐌𝐚𝐫𝐲

# 463
Ще взема и аз да изгледам Drops of God, в момента нямам много за гледане. Simple Smile

# 464
Ами корейците освен всичко друго са и шовинисти,но поне е сигурно,че няма да намесят романтика в Калмарите.

Общи условия

Активация на акаунт