Бъбреци,пикочни пътища или гинеколкогично

• 622
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте,някой сблъсквал ли се е с тази бактерия?Нефролог ми изписа инжекции гентамицин за 5 дни,като цяло болки нямам но урината ми е мътна и с бели частици и парцалчета.Благодаря предватително

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 22:37 от Shher

# 1
Здравейте, снимката не се вижда.

# 2
А сега?При мен се вижда най отгоре

# 3
Аз съм от мобилна версия и снимка горе има, но е отрязана и не се вижда всичко.

# 4
Аз съм от мобилна версия и снимка горе има, но е отрязана и не се вижда всичко.
май успях да поправя

# 5
А защо не я прикачите в основния текст?

# 6
А защо не я прикачите в основния текст?
незнаех че може сега стана

# 7
Сега стана!

Имате бактерия, антибиограмата показва, че е чувствителна към Гентамицин. Следвайте си лечението и след като приключите пуснете пак стерилна урина да се види дали има нещо останало.

# 8
Здравейте!
Аз съм се сблъквала. Но чак инжекции ми се струва много хард, но пък пт друга стана чиста работа няма да се тъпчете 10дни с антибиотичи. И сигурни ли сте, че пробата не е замърсена. Тази бактерия живее в дебелото черво, тоест може да отиде във влагашището, и да тръгне нагоре при секс, неправилно забърсване или дори спад в имунната система или стегнато бельо, но трябва да се изчисти от там определено. Нищо страшно не е след тези 5 инжекции е хубаво да направите курс с пробиотик също и по време на лечението, и билки за бъбреците (цистон, роватинекс или нещо подобно 20тина дни) и много вода.

# 9
Гентамицин хапчета няма. Явно за това инжекции.

# 10
Всеки човек се е сблъсквал - ентерококи имате, навсякъде са около нас и в организмите ни също, от най-срещания вид ентерококи при човека сте развили инфекция. Нищо притеснително няма. Приемайте гентамицина, който ви е изписан. Гентамицин с пеницилин комбинират даже; похвално е, че ви е спестен пеницилина. Нищо страшно няма - от замърсени ръце, храна и т.н, отвсякъде може да се развие ентерококова инфекция, стрептококите и пневмококите също са навсякъде около нас. Не се притеснявайте въобще, тези инфекции не са никакво предизвикателство за днешната медицина.

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 23:04 от Rumi11111

# 11
Здравейте!
Аз съм се сблъквала. Но чак инжекции ми се струва много хард, но пък пт друга стана чиста работа няма да се тъпчете 10дни с антибиотичи. И сигурни ли сте, че пробата не е замърсена. Тази бактерия живее в дебелото черво, тоест може да отиде във влагашището, и да тръгне нагоре при секс, неправилно забърсване или дори спад в имунната система или стегнато бельо, но трябва да се изчисти от там определено. Нищо страшно не е след тези 5 инжекции е хубаво да направите курс с пробиотик също и по време на лечението, и билки за бъбреците (цистон, роватинекс или нещо подобно 20тина дни) и много вода.
благодаря,изписаха ми инжекции понеже съм и с гастрит и ми се обостря от лекарства,урината я дадох след щатален тоалет и вкъщи в стерилен контейнер,от месеци имам парцали в урината но все беше стерилна,пила съм монурал,ципрофолаксатин и така

# 12
Да, супер. Просто дозата ми се стори малко висока, но той си знае лекаря най-добре, а и по-собре да е сигурно, че е изчистена докрай. Ще я изчистите с този курс, предполагам пробиотиците няма да са проблем за гастрита. Успех!

# 13
Надявам се знаеш какво е Гентамицин и какви странични ефекти има? Увреждане на слуха. Става дума не за временно влошаване на слуха, а постоянно. Естествено ще ти обяснят, че ти си с малка доза и е безопасна.

# 14
С този Гентамицин освен пробиотици, поискай да ти изпишат противогъбично по схема, че може да гъбясаш жестоко, особено след като си пила и други АБ скоро.
И си направи после контролна МБ на влагалищен секрет, за да видиш там какво е положението.
Иначе - имала съм, но не в урината, а във влагалището, много са упорити.

Общи условия

Активация на акаунт