КГБ = Клуб на Готините Баби - 213

• 41 529
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • в сърцата на любимите ми хора
Добро утро!
МЕРИАН, имаш стиснати палци и от мен. Дано всичко мине добре и съпругът ти бързо да се възстанови.
Да сведем глава пред подвига на всички български герои, дали живота си, за да ни има нас. ПОМНИМ ВИ!

# 601
  • Кубрат/ Пишурка
Добро утро и от мен.
Мериан, стискам палци и аз. Дано всичко бъде наред!
Нищо не е забравено, никой не е забравен! Ще сведем глави в поклон!

# 602
  • Вила Великула
Мериан, стискаме палци за ТМ. Всичко ще мине добре.
Днес е голям ден-свеждаме глави пред героите.
Аз пък да се оплача от среднощните ми приключения. Вчера като се прибирах от Радомир, по пътя имаше много красиви полски цветя и си набрах букетче. Всичко беше ок, до късно гледах филм, после да оправя миалната и други битовизми и късно преди да си легна влезах в банята . Видях, че на корема имам огромен кърлеж. Имам инструменти за махане на кърлежи и съм се специализирала покрай животните. Дезинфекцирах и се опитах да извадя, но главата му остана. От там се паникьосах, захото бях сама /ММ е командировка/ и реших, че отивам в спешното в Радомир. Събудих един спящ лекар, който не знаеше на кой свят е и мърморейки се опита да извади остатъка, но не можа и ме прати на хирург в Перник. Та посред нощите в болницата в Перник ми го извадиха. Прибрах се поживо, поздраво в 3,00 и докато ми се укротят емоциите и да заспя стана 3,30. Сутринта кучето ме събуди още в 8,30 и сега се чувствам като в безтегловност. Няма да правя опити за спя, първо защото имам много работа и второ-спя ли през деня ставам като парцал. Ще стискам до вечерта и ако успея ще легна по-рано.

# 603
  • София
Пипи, това, че не си спала е малък проблем. Важното е, че си се справила с гадния кърлеж. Наистина трябва да се внимава, но всичко се случва. Не се притеснявай, лошото е минало.

# 604
Здравейте на всички Simple Smile
Мериан, силно съм стиснала палците, толкова хора стискат, всичко трябав да е наред Heart
Пипи, голямо премеждие, добре, че гадината вече я няма. Моята приятелка с която пътешестваме голямо патило си изпати от един кърлеж. Беше ужасно, антибиотици и какво ли не и дълго време се влачи...
Посмях се днес и с  лудориите на Яжка Blush  Хубави спомени, нека ги има!
Поклон пред Ботев и знайните и незнайни герои, затова, че ни има днес!

# 605
  • София
Благодаря ви момичета, палчетата са вълшебни, мина операцията, доктора ме увери, че е махнал тумора!

# 606
  • в сърцата на любимите ми хора
Мериан, радвам се, че всичко е минало добре. Прегръщам те 🤗

# 607
  • Кубрат/ Пишурка
Аз пък да споделя нещо, което ме впечатли преди минути. Завиха сирените по ТВ и аз излязох на терасата да чуя дали и тук са ги пуснали. Да, бяха ги пуснали. А долу пред входа стои младо момче. СамО. Наоколо няма никого, а то стои изправено и чака. Когато сирената спря спокойно продължи. Беше на 17 - 18 години. Ще кажете какво толкова! Учудих се, че млад човек, без някой да го гледа отдава почит! Значи родителите са си свършили работата. Значи има надежда за България!
Мериан, пуснах палците с радост. От тук нататък бързо възстановяване!

# 608
Мериан, успешно възстановяване, всичко ще е наред. Амин!
Ние с малкото също стояхме прави в двора, опитах да му обясня защо, какво му влезе в главицата, не знам.
Нахлузил е едни ботуши, влачи змията по двора и я дресира. Имам диви ягоди и то доста, та не можем да се разберем защо не се късат зелени.
Такива работи при мен, търча между него и компа, говоря по телефона, малко съм куку, ама това да е.
Хубав ден!

# 609
Прочетох всичко и всичко знам.

Вечна слава на героите, днес е много специален ден за нас, българите.

Пипи, През големи премеждия си минала, прегръдки.

Да сте ми живи и здрави, бодри и със силен дух !

# 610
Мериян,радвам се,че всичко е минало и е на добра страна!

Поклон през знайни и незнайни герои!

Днес при нас пазарен ден ,прибираме се с ММ и се чудим защо колите спират и пускат аварийни,а ние в колата си говорим и не сме пазбрали ,че е 12.00 часа.
Спряхме,изчакахме.
Също ми направи впечатление,че всеки спира и изчаква.
Все още е останало и нещо добро в Бг
Та тръгнахме и след има няма 20м не спира полицай.
Документи и т.н.
Карате без фарове.
Фиш 20 лв .
ММ полудя.
Не за 20 лв.Вярно нарушение е .
Ама може и без фиш ,нали.
Едва го убедих да разпише фиша.
Иначе акт.
Хайде викам разписвай за голямото престъпление,дето извърши .
А полицайчето вика не е престъпление,а нарушение.
Така е,казвам .Само,че тия които наистина правят големите нарушения си ходят безнаказани.
Ами малък ми е пагона за големи нарушения.
Това е.
Та така .
ММ е стриктен шофьор ,не мога да го успокоя .

Прибрахме се,разтоварихме покупки,прибрах ги,хапнахме и сега отивам да дрънкам тенджери и тигани,за да си помогна за утре.

# 611
  • Вила Великула
Мериан, чудесна новина. Бързо възстановяване на мъжът ти. Сега е много важна подкрепата на близките и той да има духа и вярата, че всичко ще е наред. Предполагам, че ще му назначат терапия след операцията. Минала съм по този път и с каквото мога ще съдействам.

# 612
Пипи, онзи ден Кантарджиев говори за еднократна доза антибиотик след ухапване от кърлеж. Може да вземеш нещо профилактично. И както казва пИятелят:  Пази се от кърЖелите!

# 613
  • София
Здравейте, красавици!
Дъщеря ми още снощи подготви децата за това, какъв ден е днес, защо в цялата страна ще вият сирените точно в 12.00, защо трябва да застанем неподвижни за 2 минути. Аз днес си мислих в тези 2 минути за децата герои. Днес прибирайки внучката от училище й разказвах за тях. Остана силно впечатлена и каза, че това е най-малкото, което може да направи - да застане мирно и да ги помни. Изненада ме това хлапе.
МЕРИАН и аз пускам палчетата. С добра новина идваш при нас. Вярвай, че всичко ще е наред. Подкрепям те и те прегръщам!
ПИПИЛОТА, в голям филм си се вкарала. Само е от полския букет. Важното е, че има хепи енд. До сега само веднаж ме е спохождал кърЖел, на село. Успях да го извадя сама. Беше късно вечерта.Знаех за профилактичната доза АБ, но на село няма от къде да си го набавя, в Брезник едва ли има денонощна аптека, а до Перник не ми се ходеше. И си останах така.
ЕНИСА, хайде сега в ролята на дресьор на змиички. Моя син когато беше малък реши, че на едно приятелско момиче ще казва змиичка. Изобщо не разбрахме защо така е решил. Зор видяхме, докато го накараме да не й казва така. Навярно щяха да се обидят хората.
ГЪБКЕ, вчера не ни е било ден на бат' Павли и на мен. Той поне е минал само с 20 лева, а аз ще трябва да ходя до застрахователя на оглед, после пак при майстора. Предишния път ме одраха от лявата страна, сега "контузията" е от дясно. Гаджето се смее, че така ще ни боядисат цялата кола. Пу,пу, да не дава Господ!
ДЕБОРАНКЕ, МАМСИ, КАССС, НИНКА, получавате чувал с прегръдки! HugHugHug
ЯНЕ и в двора на кабинета, (който е вътрешен), видях две съседки, които спряха с пазарските торби и изчакаха да спрат сирените.
Отиваме с внучката до Комсед за подарък. Утре е на рожден ден на съученичка.

# 614
  • София
Мариянка, дано всичко се развива добре от тук нататък.
Мислих ви сутринта.
Ениса, децата много обичат играчки змии. И у нас се подмотват всякакви - дървени, силиконови, плюшени. Ако трябва да избират си вземат змийчета, жабки и подобни.
02.06 ние с Мрънличка го прекарахме в леглото. Доспа и се към 11.30 ч. Мрънч, Ани и Пл. са стоели прави на балкона. Обяснили са му защо колите  и хората по булеварда са неподвижни за 1 - 2 мин. Колко е разбрал е друг въпрос, но е горд как бил мирен.
За детските пакости - аз май нямам случки. Бях кротко, спокойно дете, не съм създавала проблеми, не са ме издирвали по дворове. В задния двор имахмахме джанка, плода беше сладък и едър и всеки от компанията си имаше определен клон на дървото. Аз предвидливо си избрах нисък и разклонен. Момче от блока падна почти от върха, нищо му нямаше и не можаха да ни забранят да се катерим. Чак като повечето станахме студенти и в блока нямаше други малки разбрахме, че узрелите джанки са червени, а не жълти.
Но то нямаше и как да съм буйна - растях с болни баба и дядо. Гледаха да съм около тях, да ми разказват, да чета. Майка ми и баща ми си живееха живота - нали са оставили храна и пари, ще се оправим в къщи. Кукли, неваляшки, всякакви модни за времето играчки ми носеха, за нищо не са ме ограничавали. Не ми беше интересно да обличам и храня куклите,  четенето ме привличаше.  Но и аз не се оплаквах, стараех се да съм незабележима, да не преча.
Сега се сетих - то не е беля, а неудобство. Нали пералните тогава бяха ръчни с центрофуга. С дядо ми редовно сменяхме чаршафи и перяхме. Но той почина зимата, когато бях в 4 кл. Аз продължих както ме е учил периодично да сменям чаршафи, но от пералнята Рига ме беше страх и прибирах мръсните в празен кашон на балкона. И така чистите комплекти в гардероба свършиха и в един момент майка ми изрева, че от калъфката и се омазнява прическата. Попита къде са чистите, а аз и обясних защо  са свършили. Остана много очудена и веднага намери близко химическо чистене за да ги носим  там.

Общи условия

Активация на акаунт