КГБ = Клуб на Готините Баби - 213

• 41 525
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Дано не вали повече, че идва излишно, терасата е пропуснала отдолу и  докато изсъхне , ще  е  миризливо, запарено. Добре , че нямах отворени прозорци, тичах в началото, та стаите сухи. Изхлузиха се моите,  аз задрямах  и  уж наблюдавам, та викам да ти таковам гледачката. |Играят с чичо си, за това съм се отпуснала, че сън няма да видя скоро, но и  как ще издържа, не знам,  той  заминава за седмица. Не ни питаха, съобщиха ми,  че ги водят, можеше да съгласуваме, поне вечер да не съм сама с тях, но това  е. Сомо се моля живи и здрави да сме, кой какво ял , как се къпал  е подробност.

# 631
  • София
Борянка, всичко ще е на ред. Децата са големи, двама са и лесно се гледат. Сами ще ти помагат с гледането. Нека и те, и родителите, и вие си разнообразите живота. Ще имат интересни спомени от при  баба и чичо. Ако имат таблети - да ровят докато вали и времето ще мине.

# 632
Добро утро и успешна седмица!

# 633
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Да пийнем едно кафенце в понеделник :
Днес 5 юни празнуваме Светия Дух.
Светият Дух обогатява човека с духовни дарове и плодове духовни, украсява човека и с многообразни добродетели.
Плодовете на Духа, по думите на апостол Павел, са: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание.
Днес е и Световен ден за опазване на околната среда.
Хубав ден ви желая и всичко най-добро.

# 634
Добър ден  и  от  мен!  От 4 дни не съм писала,но съм ви чела.
В петък бях на екскурзия с класа на внучката.То  почти за всяко дете имаше придружител. Бяхме в
 Сопот, Карлово, Калофер и Казанлък, а на връщане в конна  база  близо  до Хисаря.
Мина спокойно и безпроблемно.
 В събота  ходих да почета  всички починали близки .
В неделя  почти не излизах навън. Четох,спах, гледах ТВ и съвсем  мързелувах.
Нина,благодаря за информацията за днешния  празник! Научавам неизвестни за мен неща за религията ни.
Бо-ряна,  приятно изкарване с  децата!  Моята внучка е само година по-голяма,но по цял ден си се занимава с нейни интересни неща  и няма проблеми.  Аз не стоя   при нея, а   на час време ходя да я  нагледам. Не ми харесва,че е залепена за таблета и телевизора  и  не иска да излизаме на разходка.Чак надвечер излиза навън с децата от улицата.
Клечка,  благодаря за пожеланията!    И на  теб хубав ден!  
Айша,на теб лежерно  всекидневие!  Заслужваш  малко  тишина  след гостуването.
 Днес   Мулти готви картофена манджа  с телешки език. За пръв път купувам  и готвя език. Каквото стане. Аз съм всеядна дива свиня и няма  да се хвърли.  За другите,които  са  на  оклад при  мен  има руло  "Стефани"от вчера.  Друга работа не  ми  се очертава.Не,че няма какво,но не зависи само от мен.    Пак ще мързелувам.  
Толкова  за днес.  Хубав ден на всички от темата и на   близките  им !

# 635
# 636
И аз имам гостенка. Сополива, кашличива, с разтроено коремче.... Майка й и баща й точно сега не могат да работят от вкъщи.... Чудя се какво да готвя. Да не е с картофи, че  повръщала и неще да ги чуе. Ориз яла онзи ден и него не ще. А докторът казал да яде супа. Ми с какво да я направя? Направих доматена с фиде, ама не й хареса. То и на мен не ми хареса, като няма какво да даде вкус. Ще яде препечени филии - лесно и вкусно.
Дано не вали да се занимаваме с нещо по двора, че като сме вътре се залепва за телевизора.

# 637
  • София
Тану, то сигурно е късно. Но супа Моро - от пасирани моркови се препоръчва. Моите много обичат и печени ябълки, без захар и канела. Солети, обикновенни бисквити и ментов чай също давам.
https://ladyzone.bg/zdrave/koga-se-preporachva-supa-moro.html#

# 638
  • София
Привет, красавици!
Цял ден се каня да пиша и все се намира някаква работа. Нищо интересно при мен.
Пак се явявам с молба. Времето за писане на магистърски тези е в разгара си, та ако може да попълните и този въпросник. Ще помогнете и ще се забавлявате. Сега в центъра на вниманието сме основно ние, хората от късна зряла възраст - 60 и нагоре. Благодаря за съдействието предварително. Grinning

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd_DVl_E4tS3re7S9ITiJmv … fJEclS3A/viewform

Към супа Моро знам, че се слага освен моркови и оризово брашно. Когато съм я правила съм смилала ориз с кафемелачката. По-ефикасно е с оризово брашно, отколкото с ориз.
Да кажа, че при разстройство много помагат прахчета ванилия. За възрастни - супена лъжица кисело мляко и 5 прахчета ванилия. За деца - половин лъжица кисело мляко и 3 - 4 ванилии. Спира разстройството веднага. Рядко се налага повторен прием на ванилия. Тази рецепта съм ви я казвала в миналото, но сега я пиша за новите момичета.
Отивам да попълвам анкетата. Simple Smile

# 639
Този път успях да се впиша. Нямам време за повече писане.

# 640
И аз попълних анкетата.
Желая успех!

# 641
  • София
Борянка, забавлявай се с децата. Сега те са важни, ние сме си тук винаги. То и аз нямах време докато гостуваха мрънчоците. Ама сега дремя на екрана.
Фло, попълних анкетата. Мога да допълня за лошото отношение в Мамата към по-възрастните. В темите за Лидл, Кауфланд и подобни магазини - все бабите им пречат, бутаме се, избираме, правим навалица, а пък те бързат за работа. Но аз не им оставам длъжна - все опонирам, че и ние сме клиенти, плащаме си и имаме право да избираме.
В темите за счетоводни и трудово-правни въпроси - все задават едни малоумни въпроси, чудят се за елементарни законови положения. Опитвам се да помагам, но "оно рупа ли рупа". Чак ми е смешно като 40 годишна се панира, че трябва да работи със САП или ЕРП. Същото е и в подфорума за туризъм и екскурзии.
Но пък те са велики, можещи и знаещи. А майките и свекървите/над 55 г/ са някакви древни нищо не разбиращи, направо изкопаеми. То за свекървите е разбираемо, ама и към майките имат подобно отношение.
Май направо подсказах нова тема за дипломна работа.

# 642
Попълних!   Успех!

# 643
  • София
И аз попълних! Желая Успех!

# 644
Успех и от мен!🍀

А сега добра вечер на всички.
Днес събрах доста витамин Д ,но не морето за съжаление. 😀
Копах,садих,плевих,поливах,връзвах домати.
Селска идилия и агрофитнес.
Една чубрица горкичката щеше да разцъфти в торбичката от пазара,та я сложих вече на мястото и.
Не готвих ,обираме остатъците от РД на ММ.
Правих торта,която стана като наклонената кула в Пиза, 😄😄🤭,но на вкус беше добра.
Нещо омотах кремовете,беще топло в кухнята,блатовете и те недоизстинали,но така става като се прави торта по малките часове😀

Айша,като погледна тученицата и се сещам да теб.😀😍
Имаш ли си тази година?
И нямам намерение  да се предавам на младите.🤐🤔
Е,може да съм пенс,но доста години работих със САП,та знам какво е😀
Не ни го признават,но поназнайваме доста работи😉😉

Грети,ти си поредната позната,която ползва мулти кукъра.Мисля,че скоро ще инвестирам в такъв .

И аз като Фло,за новите дружки да кажа ,че при разстройство помага много ефикасно течна мая за сирене.По с.л за възрастни и ч.л. за деца .

Днес много странно след като писах,писах и сложих картинка първо не ми я прие ,а като реших да публикувам ми излезе надпис,че съм блокирана😯
Направих няколко опита - блок.
Пробвах по-късно и беше нормално.
За това има мой пост с три букви😀

Общи условия

Активация на акаунт