ДЕКЕМВРИйки в кабинети ще нахлуят, силни сърчица да чуят - ТЕМА 2 (2023)

• 35 233
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Такааа. Значи мой беше въпросът за утрогестана, който ми изписаха "за всеки случай". Започнах го в петък 2 сутрин и 2 вечер, орално. Толкова зле не съм се чувствала - заспивам права и ми се гади зверски. За 7 седмици този ден беше най-гадният изобщо и не съм пила повече - тоест събота, неделя и днес не съм приемала.
В сряда съм на преглед, ще искам да се пуснат изследвания и ако има нужда от въпросния препарат, ще говоря да са вагинални глобули. Надявам се, че нямат такива странични ефекти.

Аз си продължавам спорта, чувствам се добре. А миналата седмица бях и на едно обучение, което беше с доста физическо натоварване - колегите ми без да са бременни бяха като разглобени, аз си бях окей. Просто тялото ми е свикнало на доста активно движение и по-скоро липсата на такова ми се отразява отрицателно включително и психически. Смятам, че всеки трябва да слуша сигналите на организма и да се съобразява.

# 646
  • София, България
Оо дюнерите са ми най  голямата слабост😀 Бургери също обичам, но миналата седмица с мъжа ми решихме да си вземем и ми стана толкова лошо,  докато ядох, даже не го изядох целия и сякаш повече не ми се иска никога да опитвам 😀

Малеее и аз така - обожавам бургери (и дюнери) и вчера с ММ и с детето отидохме да ядем бургери, само като влезнах при мисълта да ям бургер ми стана ужасно гадно и не си поръчах Sad взех пица. Малко се депресирах Joy умирах за бургери, дано премине това гадене…

# 647
  • София
Оле Like smoke, ама защо орално... Орално се пие само ако има кървене, най добре се усвоява и понася вагинално.

# 648
Такааа. Значи мой беше въпросът за утрогестана, който ми изписаха "за всеки случай". Започнах го в петък 2 сутрин и 2 вечер, орално. Толкова зле не съм се чувствала - заспивам права и ми се гади зверски. За 7 седмици този ден беше най-гадният изобщо и не съм пила повече - тоест събота, неделя и днес не съм приемала.
В сряда съм на преглед, ще искам да се пуснат изследвания и ако има нужда от въпросния препарат, ще говоря да са вагинални глобули. Надявам се, че нямат такива странични ефекти.

Аз го слагам вагинално, след като ми зацапваше кафяво и те уверявам, че няма абсолютно никави странични ефекти.

# 649
Иначе и аз да се оплача от Утрогестана. Със започването на пиенето му, след прокървяване, 3дни толкова лошо не ми е било и на всичко отгоре и диария по няколко пъти на ден, нямам и апетит, пред умиралка направо.. пих го около 3,4дни 3х2 с но шпа. След това се консултирах с доктора, като му споделих, че съм много зле от него, та го преминахме на 2х2 вагинално, сега поне диария нямам, което е супер. Но доста често си ми е лошо все, корема също подут усещам доста газове и доста дискомфорт. Тази седмица сме на преглед, надявам се всичко да е наред с малката шушчица в корема, това е най-важното, другото ще го преодолеем! Hug

# 650
Оле Like smoke, ама защо орално... Орално се пие само ако има кървене, най добре се усвоява и понася вагинално.
Лекарката ми предложи двата варианта. Предпочетох орален, защото не ми се лежи някакво време при поставяне вагинално Laughing Ама май ще трябва.
При мен с всякакви лекарства има странични ефекти - винаги тегля късата клечка. Хората пият какво ли не като бонбонки, аз съм вечно някой ефект, който се пада 1 на милион.

# 651
  • София
Смоуки, не е къса клечка, така действа орално, нещо имаше че минава през черния дроб ли не знам какво, вагинално няма драми, не е изключено малко газове, ти па не е нужно да лежиш и чакаш, мушкаш и тръгваш. Аз една година на морето трябваше да го слагам, да не мислиш че съм чакала.

# 652
Сутрин и аз нямам време да го чакам, слагам го и тръгвам на работа то няма как да падне като си го сложила хубаво😀 сега вечер е друго поставям го непосредствено преди да заспя, но мисля, че няма чак толкова проблем за сутрешния дали ще изчакаш 30минути или не пробвала съм и двата варианта и не видях разлика или да изтича по-бързо
Едит: Аз имам един малко смешен въпрос просто не съм наясно дали имат разлика. Понеже но шпато ми свършва изписан ми е от 80мг, и за да не се купувам нов видях че имам но шпа 40мг. Ппц ми е изписан 3х1 от 80мг, та се чудя дали да не си изпия кутийката от 40мг като го вземам 3х2 което пак прави същата дозировка. 😀

# 653
  • София
Мацето е права. Аз си слагам 2х2 вагинално сутрин и вечер и няма драма.
Умората след обед в първото тримесечие я има почти всяка бременна жена, така че ако така ги ползваш, няма странични ефекти. Другото е, че си ги почнала във висока доза на по-късен етап и може да не ти понасят. Говори си с лекарката ти какво ти препоръчва. Може и са си пуснеш изследване на самия хормон, може да е по принцип доста висок и изобщо да нямаш нужда.
Лекарката ми предложи двата варианта. Предпочетох орален, защото не ми се лежи някакво време при поставяне вагинално Laughing Ама май ще трябва.
При мен с всякакви лекарства има странични ефекти - винаги тегля късата клечка. Хората пият какво ли не като бонбонки, аз съм вечно някой ефект, който се пада 1 на милион.

# 654
Как сте , момичета ? Поразкара ли ви се неразположението?

# 655
При мен много зле от няколко дни, лошо ми е, повръщам, душата ми спи и само ми се лежи. Същото като с бебе номер 1. Добре че майка ми дойде за уикенда, та главно спах. С нетърпение чакам да мине. Чета ви коментарите за утрогестана и по случайност или не откакто го пия ми е зле, та ще питам АГ на следващия преглед.

# 656
#Ani, мисля, че леко ме отпусна вечерта, но въпреки това се чувствам уморена и си лежа. Пия вода с един лимон и хапнах препечена филийка с малко сирене и краставица. Надявам се утре да съм по-добре. А на теб премина ли ти гаденето?

# 657
  • Бургас
Момичета днес следобед съм на преглед за да чуем сърце. Стискайте палци, че ми е притеснено.

Maria, искаш ли да ходим на 20.05 на лекцията?

# 658
Добро утро ! На мен няколко дни ми беше добре , днес пак ми се гади доста и съм на работа ...кофти

Таничка, искам ,но не знам дали ще мога да се организирам с малкия , дали ще има кой да го гледа,че и събота се пада няма да е на градина , в последния момент ще се реши общо взето. Ще пиша все пак.

# 659
  • София, България
Момичета днес следобед съм на преглед за да чуем сърце. Стискайте палци, че ми е притеснено.

Таничка, и аз днес следобед съм със същата цел на преглед. Стискам ни палци на всички, които тепърва ни предстои да чуем сърчицата Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт