ПАРИЖ - 18

• 31 908
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • В полите на Витоша :)
Здравейте Simple Smile

Ще направя втори опит да получа отзиви за районите, за които се чудим дали да отседнем, трябва ми маааалко побутване, за да реша на 100% Simple Smile
Харесали сме хотели в:
- 13 район в близост до Rue de Tolbiac и Rue de l'Esperance, метростанции Corvisart (линия М6), Bibliotheque Francois-Mitterrand (M14) и Tolbiac са на пешеходно разстояние до хотелите
- 11 район до метростанция Ledru-Rollin (M8)

Много се чудя и за един Новотел в 15 район (Novotel Paris Porte Versailles), но ми се вижда по-отдалечен от другите.

И един сигурно тъп въпрос - когато за билети за музей няма категория "дете", а пише само "до 26 г.", това ли избирам за дете на 10 г.?

В някоя предишна тема някой беше споменал, че планира посещение в зоопарк, за да видят жираф. Може ли информация за кой зоопарк става въпрос?

# 76
  • Балчик
Във Версай има ли клетки да си оставим храната за пикник? Входът в двореца ни е от 9.00 и после планиране градини, парк, пикник.

# 77
В някоя предишна тема някой беше споменал, че планира посещение в зоопарк, за да видят жираф. Може ли информация за кой зоопарк става въпрос?
Не искам да ви разочаровам ,но аз поне не знам зоопарк с жираф-това по инфо от преди зве години.

# 78
# 79
Може,може вече да има.

# 80
Момичета, Порт Майо в кой район е? Там ще ни спре шатъла от Бове, там ни е и апартамента. Какво има наоколо, какво можем да разгледаме първият ден пешком от там? 2 и 3 ден ще вземем хоп он хоп оф бус, за да обиколим всичко. Но съм абсолютно не ориентирана по карта и не знам коя е най- близката спирка на тур бусовете до Порт Майо, от къде можем да се качим? Не мога никак да се ориентирам, помагайте моля🙏😅

# 81
От Порт Маио се вижда Триумфалната арка,пеш може да стигнете до там.Там има и спирка на hop on -hop off.
Na 10 min e по Grqande Armee по права линиа.
В обратната посока е Булонскиа лес ятам е сградата на Луис Вийон-интересна е.
17 раион е.

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 20:46 от Sause baus!

# 82
Много ти благодаря! 17 кофти ли е по принцип, като квартал? Аз се чудя как ше намерим апаратамента, дано навигацията е коректна, че аз мога да се загубя навсякъде😅

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 21:08 от JACKLIN*

# 83
Много ти благодаря! 17 кофти ли е по принцип, като квартал? Аз се чудя как ше намерим апаратамента, дано навигацията е коректна, че аз мога да се загубя на всякъде😅
Супер си е квартала,отсядала съм там.
Няма да се изгубите.

# 84
  • В две мъжки сърца
Здравейте, има ли възможност да се посетят само градините на Версай, без самия дворец? Исках да купя билетите онлайн, но никъде не видях такава опция на сайта им. Единствената ми възможност е билет от 28.50 евро, която включва двореца и градините с шоуто на фонтаните. Билетът от 19.50 пък изобщо не е опция, защото дава достъп само до двореца, без градините, защото тогава е шоуто. Само градини с включено шоу не виждам никъде, а четох, че може само за тях да си платиш.

# 85
  • На планетата Земя
Безплатно може само през зимните месеци. Сега е платено като част от другите типове билети.

# 86
Ако разглеждате градините изберете ден за музикалните фонтани. Много е приятно и красиво. Когато фонтаните не са пуснати пак не е лошо, но не добивате пълна представа за мястото. Ходила съм няколко пъти във Версай, като последния път нямаше музикални. Водих майка ми и на нея и хареса много, но тя беше за пръв път. Аз честно казано бях разочарована и много ме беше яд, че само в такъв ден можехме да отидем.

# 87
  • В две мъжки сърца
Аз не търся безплатно, а да си платя, но само за градините и шоуто на фонтаните. Никой няма желание да влиза в двореца. Щом няма такава опция, ще си платим и него, но исках да съм сигурна.

# 88
  • В полите на Витоша :)
Вече започвам да се притеснявам, че 11 и 13 район не са ОК и затова никой няма мнение за тях Sad

В района на Порт Майо къде най-близо и безопасно можем да си оставим куфарите и да се разходим в района, докато дойде време за настаняването?

Не съм сигурна, но мисля някъде четох, че билетите за Хоп-он хоп-оф рейсовете важат 24 ч. от първото качване, т.е. може да се ползват в 2 дни. Така ли е или бъркам с нещо друго?

# 89
  • Berlin
Google -> is paris 11th arrondissement safe area и се вижда. Може би няма хора, отсядали в тези райони и съответно мнения, но това не означава, че районът е зле.
Лично аз например бих търсила в 1 - 6 район и около опера Гарние, но защото харесвам по-централни места за нощувки по принцип и бих избягвала Сен Дени.😂 Но пък за последния имаше и положително мнение в предната тема.

Общи условия

Активация на акаунт