Почивка на Малдивите /Тема 6/

• 41 175
  • 400
  •   1
Отговори
# 120
Изчетох всииииички страници за Малдивите тук и мислех, че вече съм наясно, докато не попаднах на тази група във Фейса. Хора, ако някой от вас е ок с това да почива на Малдивите, но не на резорт, а на местен остров за по-евтино отколкото на българското море, това е мястото:

https://www.facebook.com/groups/1207686610091587

Дано модераторите не сметнат това за реклама, защото в тази група няма нищо комерсиално - просто много хора споделят лично събрана информация в реално време за Малдивите.

# 121
Това е групата на Манфред и в темата е известна.

# 122
Приятно е да разбереш, че си полезен на някой Simple Smile

Всъщност, длъжник съм на съфорумците тук, защото отдавна не съм споделял нищо. Ще опитам сега накратко поне.
Изкарахме 8 дни по Коледа. Е, пак на Укулас Simple Smile
Въртим-сучем... пак там се връщаме. Вече спряхме да се изненадваме сами от себе си. Като си зададем въпроса "Добре де, какво повече искаме и защо да сменяме острова?" и си отговаряме, че не само, че всичко търсено от нас го има, ни и вече знаем отлично къде и как да го намерим.
Тегобата, която имахме с това, че повтаряме на едно и също място я решихме, като добавихме още една почивка-екскурзия през годината.

Да се върна на Малдивите и Укулас конкретно. Предния март си заминах от там с притеснение, че се строи много и скоро ще стане Маафуши, че и по-зле. Оказа се, че островът ме посрещна прекрасно - да, строежи имаше, даже май никой не беше завършен, но всичко си беше там, както трябва - плаж, океан, рифове, екскурзии, хората, ресторантите... Нещо повече, тази година рифът на централния плаж сякаш се беше взривил от живот. Не знам как става, но имаше 6-7 нови колонии от анемонии, две постоянно живеещи костенурки и огромни риби. Започнали са да правят тротоарчета по уличките, което ще помага много в дъждовно време. Почиващи има, даже хотела, в който бяхме беше пълен на 100%, но на плажа пред нас имаше свободни шезлонги, хамаци през цялото време абсолютно спокойно. Във всеки един момент имаше свободни места така, че да седнеш поне на 5-10 метра от другите хора. На втория ден питах хазяина защо по празниците хотела сякаш е празен, та той ми каза, че всичко е заето. Идея си нямам тея хора къде какво правят Simple Smile Всъшност, то и ние много малко се заседявахме на шезлонгите де.
Снимки и разкази за различни неща от почивката има в групата.
Кажете, ако искате ще направя пост с някои от тях и тук, но ми се струва, че на хората им е писнало да гледат чужди снимки и искат да си гледат своите Simple Smile Затова приканвам всички колебаещи се  - заминавайте и си направете свои клипчета и снимки. Никога не е било по-лесно. Wink

# 123
  • Бургас
Платих вчера и вече чакам с нетърпение да заминем в началото на февруари.
Този път загубих много време в чудене за полетите. Накрая взех билети за Gulf Air. Много силно се надявам да не са като Саудия, ама хубави-лоши, взех ги вече и каквото-такова. Просто имаха за мен най-добри часове на кацане и излитане и затова реших да рискувам. Търкиш ме притесняват с това излизане в 9.40 сутринта.
Ще сме в Лили, живот и здраве. Отзиви: скоро. Simple Smile

# 124
Платих вчера и вече чакам с нетърпение да заминем в началото на февруари.
Този път загубих много време в чудене за полетите. Накрая взех билети за Gulf Air. Много силно се надявам да не са като Саудия, ама хубави-лоши, взех ги вече и каквото-такова. Просто имаха за мен най-добри часове на кацане и излитане и затова реших да рискувам. Търкиш ме притесняват с това излизане в 9.40 сутринта.
Ще сме в Лили, живот и здраве. Отзиви: скоро. Simple Smile
Търкиш смениха полета навръщане преди няколко дни и сега връщането е късно вечерта.

# 125
  • Бургас
на мен пак ми излиза сутринта.

# 126
Търкиш имат в различните дни различни полети - някой ден сутрин, друг път вечер.

# 127
Да ви питам, макар да не е точно по темата ...мисля варненки летят директно от Истанбул.

Та как се справяте с колите? Чудя се за една комбинация от кола до Истанбул и после вътрешен полет, но ни трябва сигурен и препоръчан паркинг. Такъв сме ползвали в Солун - с тенти за слънце, камери и охрана. Ползвали ли сте нещо подобно?

# 128
Да ви питам, макар да не е точно по темата ...мисля варненки летят директно от Истанбул.

Та как се справяте с колите? Чудя се за една комбинация от кола до Истанбул и после вътрешен полет, но ни трябва сигурен и препоръчан паркинг. Такъв сме ползвали в Солун - с тенти за слънце, камери и охрана. Ползвали ли сте нещо подобно?

Доколкото знам, трябват някакви декларации.
Тук обсъждаха този въпрос оня ден: https://www.facebook.com/groups/1207686610091587/posts/1472179673642278/

# 129
За митническите неща е ясно. Аз питам за препоръчан паркинг. Планирам Кападокия всъщност с полет от Истанбул, а помня, че тук някой беше оставял колата.

# 130
Не съм сигурен, но мисля, че е задължително да е официалния паркинг на летището.

# 131
  • София

Ние сме ползвали паркинг, точно за вътрешен полет до Кападокия, но беше до старото летище Ататюрк още през 2019г., преди да заработи новото. Не беше официалният паркинг на летището, а друг. С бусче ни закараха и посрещнаха. И нямаше нужда от декларации, когато полетът е вътрешен. Поне тогава беше така и нищо не са ни искали.

# 132
Ние си оставяме колата на паркинга на летището, ужасно голям и трябва да се предвиди време за паркиране и стигане до терминала. Имаше някаква врътка, че още на влизане се плаща някаква такса и после доплащаш колкото дни си ползвал - има и гишета с хора, има и апарати с карта. Цените са по-ниски от софийското летище мисля.
Дописвам - никога не сме си декларирали колата, пътували сме поне 3-4 пъти от Истанбул за друга дестинация.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 15:49 от BoeL

# 133
  • Бургас
Брат ми се прибраха преди 10 дни от почивка и летяха директно от Истанбул, новото летище IST.
Точно днес ми обясняваше какво трябва да направя, защото ние за първи път ще летим от новото летище и ще оставяме колата там. Досега все ни караше някой до Ататюрк и после ни взимаха.
Та, пиша дословно това, което ми каза:

Има 6 огромни входа за паркинга. Към всеки вход пише колко свободни места има. Няма значение на кой паркинг ще спреш: всички цени са еднакви. Най-добре е да се спре на четвърти етаж, защото там са „пристигащи“ или на шесто ниво, което пък е „излитащи“. Разбира се, не е драма, ако си на друг етаж, има си асансьори. Цената, която платих е 1280 турски лири, което е около 75 лв за 15 дни.

Плаща се като си тръгваш. Трябва да си валидираш билета в машините за плащане. Платих с карта. Не се губи много време за паркинга. Буквално за 5-10мин паркирах и излязох. Имаше много свободни места.
След като се чекираш и си оставиш багажа, преди опашките за Секюрити, вляво, има гише, на което пише CUSTOM. Там искаш да ти дадат декларация за оставянето на автомобила. В тази декларация си попълваш само: номер на автомобила и данни за шофьора. Дава се заедно с паспорта и самолетния билет. Те си я прибират и това е. За всеки случай я снимал и Ви я пускам тук, заедно с ценоразписа на паркинга.
Според наш клиент, който пътува всяка седмица от това летище, глобата за недеклариране била 3000 евро. Дали е вярно, не знам. Пиша какво той твърди.

# 134
Аз днес сложих каруцата пред коня. Влезнах в Букинг да резервирам почивката за лятото в България, къде погледнах в любими, резорта намален от 13 на 10 хиляди и директно го букнах. Сега вече трябва да се оглеждам и за билети. Споделете с коя компания летяхте по-добре. Аз искам с катарците, мъжа ми с турците. Обачеее аз не знам как ще издържа толкова време горе. Доскучава ми въпреки всичката храна и филми.

Общи условия

Активация на акаунт