Почивка на Малдивите /Тема 6/

• 41 079
  • 400
  •   1
Отговори
# 105
Аз търся отзив за Sun Syam Olhuveli ?

# 106
Поздрави от Meeru Island. Пишете, ако имате въпроси, ще отговоря.

# 107
Здравейте, интересува ме колко време е трансферът, храната как е и стаите? Вие в какъв тип стая сте?

# 108
  • София
Kiticat, разкажи за рифа - има ли лесно достъпен от брега риф, колко е дълбок, какви рибки има?

# 109
Трансферът е около 30-40 минути от летището с моторна лодка. Ние сме на full board и са ни включени закуска, обяд и вечеря плюс вода, кафе и чай. Храната е доста добра, поне според мен. На всяко ядене има сладки пресни ананаси, диня, пъпеш както и/или гуава, пешън фрут, папая, манго. Всяка вечеря е с различна тематика - италианска, мексиканска и т.н. Има готвачи на момента приготвят различни топли ястия. Стаите са различни, според избора. Има водни вили. Ние сме в обикновена градинска стая, която ни устройва перфектно. Голяма е, леглото в удобно. Има 6 места за гмуркане с риф и богат морски свят. Някои от тях са плитки и стават за начинаещи в шнорхелинга като мен. Но аз не съм запален гмуркач, повечето време използвам за пълен релакс.

# 110
Здравейте, за втори път обмисляме Малдивите като дестинация за почивка. Тъй като аз не мога да плувам ме интересува има ли хотели с плитък риф. Чета, че от водните вили има директен достъп до риф. Ако сме настанени в друг тип стая мога ли вървейки да стигна до рифа или има места, където е по-дълбоко и само до вилите е по-плитко? Надявяам се да разберете въпроса ми. Благодаря за отговорите!

# 111
Всичко може - зависи от острова, който сте избрали. И аз не мога да плувам, ама кисна с кеф във водата.
До сега сме били на различни места, но винаги е имало и място за киснене, и място за плуване. Не съм фен на типа "водна" вила, но сме били в плажни бунгала. Обиковено може да се ходи на всякъде, огради по плажа не съм видяла. Може и да има на някой остров, ама тогава не го избирайте точно него
 Simple Smile

# 112
Oblu Sangeli е подходящ - има част зад стена (около бара) с дълбочина може би метър, където си се киснех с плавници, шнорхел и жилетка. Видях риби, бебе акула и скат - доволна бях много. Стига се от плажа - няма значение в каква вила сте.

# 113
Благодаря! Търся риф най-много около 2 метра и половина дълбок, за да мога спокойно да влизам, но все пак да успея да видя цветни рибки.

# 114
Благодаря! Търся риф най-много около 2 метра и половина дълбок, за да мога спокойно да влизам, но все пак да успея да видя цветни рибки.

О имаше рибки, супер си беше. За мен 2.5м си е дълбоко, предполагам на такава дълбочина е имало още повече какво да се види

# 115

О имаше рибки, супер си беше. За мен 2.5м си е дълбоко, предполагам на такава дълбочина е имало още повече какво да се види
До тази дълбочина ще се чувствам комфортно да влизам. Дано се включи още някой с мнение за хотел с плитък риф, в който да мога да се насладят на корали и цветни рибки.

# 116
На Курамати е много удобно за начинаещи и страхливи шнорехелисти Simple Smile Ние там ходихме с ММ, той си влизаше навътре, аз в началото си стоях хваната за стълбата дори. После се престрашавах по малко да плувам около кея. Дълбоко е може би 3, 4 метра, различно е. Но под водата е нещо невероятно. Акули и разноцветни риби наоколо, във всеки един момент си плуват около нас. Няма нужда да плуваш до там, директно се потапяш и си в приказката.
Тук на снимката се вижда вдясно къде е стълбата.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 12:00 от cherry_blossom

# 117
Здравейте, за втори път обмисляме Малдивите като дестинация за почивка. Тъй като аз не мога да плувам ме интересува има ли хотели с плитък риф. Чета, че от водните вили има директен достъп до риф. Ако сме настанени в друг тип стая мога ли вървейки да стигна до рифа или има места, където е по-дълбоко и само до вилите е по-плитко? Надявяам се да разберете въпроса ми. Благодаря за отговорите!
Не знам дали там, където бяхме беше точно " плитък риф", но на метър от брега беше пълно с корали и цветни рибки. Аз съм страхливка, а и не ме влече да вися под водата нон стоп, но се топнах, че беше супер плитко, близо и видимо безопасно( буквално няма метър дълбочина). Говоря за брега, не знам наколните къщи дали са в плиткото.Бонус е, че ризортът дори е сравнително бюджетен- Адаран селект Худхуранфуши.

# 118
Ние днес се прибрахме от Atmosphere Kanifushi. Благодаря на Boel за препоръката.
Ризорта е на около 30-40 мин. с хидроплан от Мале. Вчера полетът беше изпитание за мен, защото от предната вечер имаше силни ветрове, силен дъжд на пасажи и много облаци. Но все пак имаше полети.
Не е подходящ за запалени по шнорхелинга. За нас беше ок, защото дъщеря ми и мъжа ми са начинаещи и им беше достатъчно, че в пакета има два пъти на ден безплатни трипове до спотове за шнорхелинг. Макар да са упоменати 7 на брой спота, няма гаранция, че времето ще е ок да се отиде до по-далечните. Но моите са снимали костенурка, скат и безброй всякакви цветни рибки. Около пиъра за самолетите и лодките също се шнорхелува и има подводен живот. Вечер там хранят риби и идват много акули. Доста е впечатляващо.
Бяхме и на някакъв круиз по залез, но атракцията му стана огромно стадо делфини. Не можах да ги изброя, но понякога едновременно излизаха над водата по 7-8 бр. Страхотна емоция.
Ризортът е собственост на индийци(заедно с Облу и Озен) и храната е с подобен уклон, макар да се стараят максимално да има и европейски опции. Ежедневно скара - с тон, калмари и т.н. Няколко спота за живо готвене на паста, тези тънките хлебчета във вертикална пещ и т.н.
Островът е доста голям и още на първия ден си взехме колелета, което беше много фън и освежаващо. Има и големи голф колички, които служат, като регулярен транспорт.
Бяхме във вила с басейн и смятам този вариант за най-подходящ. Басейните не са никак малки и стават за плуване, а не за киснене. Пред вилата има широк плаж и почти винаги си сам на ивицата. Изобщо, това беше едно от нещата, които ми харесаха. Пълен релакс на плажа без жива душа.

По Коледа не беше запълнено и беше много приятно. Но от 28-ми се напълни почти на макс. и стана неприятно. За първа вечер на вечеря ни се наложи да изчакаме за маса. И се напълни ....с руснаци. Добре, че си тръгвахме.
Казват, че имат 6 ресторанта, но всъщност са 4(основен за бюфета, Пиер 6, Сънсет и вегетариански). Пробвахме Пиер 6 и храната беше превъзходна.

От фирмата туроператор ми казаха, че ризортът е по скоро 4+, а не 5 звезди, както се рекламира. Леко е поизморен в някои общи части, но нищо, което да не спреш да забелязваш на 5-тата минута след като видиш плажа и природата. Тъй като нямам много опит с тази част на света, като ниво на хотелите и обслужване, го сравнявам с един топ ризорт на Бали и всъщност никак не му отстъпва.

Единствена драма всъщност ми бяха комарите.

За следващия път ще чакам препоръки за не много малък остров(но не и много голям) с добър плаж пред бийч вилите му и с добър собствен риф. И по възможност със зеленина.

Последна редакция: сб, 30 дек 2023, 21:50 от Fancy

# 119
Здравейте, търся инфо за малахини бандос резорт? Между бандос и олхувели кой е по добър избор, да има собствен риф и плажна ивица?

Общи условия

Активация на акаунт