Дисниленд Париж - тема 6

• 36 912
  • 765
  •   2
Отговори
# 615
Момичета , благодаря , но пак да питам и за двата парка ли да ходим , има ли разлика , четох единя е като кино , другия си е стария с влакчета и разни страхотии

# 616
Няма такова като кино, нещо не си превела с преводача ми се струва (Disney studios). И на двете си има и по-лежерни, и по-екстремни.
С дъщеря ми ходихме на 11г, на всичко се качва, аз някои неща пропусках.

# 617
Ние се върнахме преди седмица. На моето дете ( на почти 14г. ) й хареса повече в Disney studios. Аз имах предварителна нагласа, че ще останем леко разочаровани и точно така се получи. За мен парка е за деца до 10 години. Ако имате предишен опит и база за сравнение с други паркове от този тип, определено няма да сте впечатлени. Мирабиландия, Гардаленд и Европа парк са на светлинни години от Дисниленд.

# 618
  • София
Пък моят почти 15 годишен тийн доста се изкефи на някои от атракциите в основния парк, така че си зависи от детето. За студиата е ясно, там Авенджърите го спечелиха от раз Simple Smile 10-годишната ми дъщеря също се забавлява много и в двата парка. Аз лично бих препоръчала да вземете билети и за двата и да отделите поне по 2 дни, ако имате възможност.

# 619
  • Варна
Ние бяхме началото на юли, дъщеря ми на 13 г. имаше рожден ден и го празнувахме там. Изкефи се максимално, не спря да се вози, осожбено на екстремните. Аз съм бъзла, но баща и има страх от височини и някой трябваше да гледа двегодишното, та аз се прежалих. На костенурката като се капих съжалих сто пъти, ама пусто нямаше как 🤣🤣🤣 , после следваха авенджърите, тъндър маунтина, ама на Индиана Джоунс и на повторенията вече беше сама.
Та според мен си зависи от детето, даже дъщеря ми от сега планува да отидем пак като отворят атракциите на Фроузън след 2 години.
Бяхме 3 дни и мога да кажа, че определено имаше какво да видим още, но с малко дете нямаше как да търчим като луди от атракция на атракция.
Нооооо беше страхотно изживяване за малки и големи, щом мъжа ми иска пак да отидем 🙂

# 620
И на мен ми се струва, че под 7-8 години Дисниленд не си заслужава особено. Все пак цената е сериозна, от България още повече заради самолетни билети, трансфери и прочие, и определено си заслужава детето да може да се възползва пълноценно, т.е. да се качи на всичко, на което иска, без ограничения за ръста. Но всеки има право да му хареса или да се разочарова. На мен лично Дисниленд не ми е най-любимият. Много повече ми допада  Астерикс, но дойде ли време за такова забавление, оставям синът ми да избере къде иска и на какво да се вози. Аз само придружавам и плащам.

# 621
Аз ще изразя точно противоположното на Nedinka мнение. Wink Дисни според мен е невероятно изживяване за по-малки дечица, с уговорката че все пак са гледали нещо от Дисни филмчетата. Никога, ама никога няма да забравя емоциите, които дъщеря ми изпита, когато беше на 3г и 4м. и видя Елза, Бел, Мечо Пух, Мики, Доналд....за нея това бяха истинските герои от екрана, без грам колебание. А по време на Илюминациите (беше на конче на врата ми) в едно от затишията чух само едно чисто детско - УААААУ Simple Smile
Така че за мен Дисни е много-подходящ за малки деца, както и по-големи, които харесват Дисни героите, или не умират за екстремни атракции. Simple Smile На мен Дисни ми е любимо място, но ако не беше с Дисни тематика, със сигурност нямаше да е така и в Европа има паркове с по-добри и повече (екстремни) атракции.

П.С. Това го пиша от позицията на родител на едно дете, тоест въпросното посещение беше изцяло съобразено с нейните възможности (реално видяхме Main Street и Fantasyland общо взето, и се возихме на 4-5 неща, снимахме се с 4-5 героя и гледахме парадите и фойерверките - това за 2 дни в парка и без количка). Следващото ни ходене беше след пандемията, тя беше на 5г. и 4-5м. и пак беше страхотно, обиколихме вече целия парк, ходихме и в Студиата, и въпреки, че тя все още вярваше, че героите са си истински, тази съвсем детска магия вече я нямаше в очичките.

П.П.С. Nedinka, много правилно според мен- детето да избира Simple Smile И ще запомня като тръгнем към Астерикс да питам за насоки, ако имам нужда, отдавна съм му вдигнала мерника (аз съм голям фен и на Астерикс), но щерката хич не е, та и аз така оставям тя да избере и все се оказваме в Дисни (не че се оплаквам Grinning).

П.П.П.С. Уж, два реда щях да пиша, то стана цял ферман, извинявам се! Grinning Лека вечер! Simple Smile

# 622
Ние наехме жилище,което е на една спирка разстояние от Дисниленд ( Val d'Europe),но се чудя кой е най- оптималния начин да се придвижваме из града! Има ли комбинирани туристически карти за транспорт и най- вече как най- лесно се стига от летището до парка? Ще се радвам на съвети! Hug

# 623
Дайте повече, информация...колко дни ще обикаляте в Париж? Вероятно дневна карта ще ви е най-изгодно и удобно. Може да видите и в темата за Париж Simple Smile
На кое летище кацате?

# 624
Ще сме за 4 дена през март и кацаме с Air France на Шарл Де Гол.Погледнах първата страница на темата,но пак не се ориентирам съвсем! Grin

# 625
Значи относно картите за градския транспорт (признавам, че и аз самата не съм много наясно с всички опции) според мен най-лесно и изгодно ще ви е с дневна карта. Взимате си от RER-а във Val d`Europe и ви важи и за целия Париж през деня. Цена ми се върти 10 евро, но не е особено актулна, нали покрай олимпиадата имаше промени, така ще е добре и някой друг да се включи.

Придвижването от Де Гол до Дисни:

Вариант 1- градски транспорт- взимате RER B, на Chatelet - Les Halles се прекачвате на RER A и слизате на Val d`Europe за хотела ви.

Вариант 2- влак TGV -взима се от летището и след 10ина мин сте в Дисни,от там обаче ще трябва да си хванете RER A, или автобус за да стигнете до настаняването ви.

Вариант 3- Magical Shuttle - 33 евро на човек двупосочен билет, ако не се бъркам. Отново спира в Дисни и трява транспорт до Val d`Europe (някои автобуси спират и във Val, но не знам кои).

Вариант 4 - трансфер - около 70 евро на посока, стоварват ви на вашия адрес, на връщане ви взимат от там. Аз лично съм ползвала няколко пъти Bluvan, но има доста фирми.

Лично аз бих избрала или първия вариант, като най-евтин. Или последния, като най-удобен. Simple Smile

# 626
Супер,много благодаря за съветите! Hug

# 627
  • Sofia
Здравейте,

Благодаря за темата. Изчетох я, разбрах, че правите резервации през https://www.disneylandparis.com/ но не разбрах къде търсите оферти с отстъпки за настаняване в хотелите на Дисни. Пускат ли намаления за черен петък?

# 628
Доколкото знам нямат намаления покрай черния петък. Иначе последния път не резервирах през Дисни, защото не бяха пуснали датите за нашия период. Резервирах през attraction tickets. Като бонус получих 25€ за харчене в Дисни и 10 принтирани снимки за спомен, но няма нищо общо с фото паса. Това им беше като промоционален пакет. Също така заплатих само 25€ депозит.

# 629
  • Sofia
besyto,

благодаря за отговора. Значи закупени билети от attraction tickets са сигурни.
Тези снимки къде ти ги правят и принтират?

Общи условия

Активация на акаунт