Дисниленд Париж - тема 6

• 36 894
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
  • На планетата Земя
В официалния сайт на Дисни се продават както входните билети, така и пакетите с включена нощувка в някой от официалните дисни хотели. Няма оферти вече отдавна, черен петък също. Важи правилото - колкото по-рано се резервира, толкова по-ниска е цената.

# 631
  • Sofia
В официалния сайт на Дисни се продават както входните билети, така и пакетите с включена нощувка в някой от официалните дисни хотели. Няма оферти вече отдавна, черен петък също. Важи правилото - колкото по-рано се резервира, толкова по-ниска е цената.

Благодаря за отговора!
А има ли значение коя националност избираш?... разгледах за Франция, Англия и от .com сайта, но не видях разлика в цените поне за последната седмица на март и първата на април.

# 632
  • На планетата Земя
Вече я няма и тази разлика.

# 633
Здравейте.
Извинявам се предварително ако въпросите ви се струват неуместни, но се надявам само на отговори, които ще са полезни за мен и ще взема правилното решение.
1. Детето много иска да посети Дисниленд. Съответно придружителят не може по здравословни причини да го придружава на атракционите. Има ли опции за билет само за вход или няма значение дали ползваш или не атракционите?
2. Разбрах, че има и парк Астерикс, в който доста по-бързо се мина по атракционите и определено си заслужава повече, защото не се чака. Моля, който е бил да ми пише нещо за него.
3. Трудно се ориентирам колко и как се закупува билет с бърз вход, да не се чака, така, че да си преценим може ли да си позволим това удоволствие, поне за детето.
за препоръки съм готова и благодаря предвирително на всички отзовали сет.

# 634
  • На планетата Земя
В Дисниленд няма билет, който да включва само вход без ползване на атракции.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 15:26 от Mileto

# 635
По-скоро плащаш само вход, а пък какво ползваш вече си е твоя работа... Няма такива "няма да ползва атракционите". А и тия екстремните имат дооста дълги пашки и детето трябва да е поне на 12+, че да може само да се справи с цялото чакане.
Измислете друг придружител.

# 636
Зависи колко е голямо дете. И друг път съм писала, че синът ми от 7-годишен ходеше сам на опашката за сингъл райдър на атракциите, на които има такава опция (май не са всичките, но не са малко). Вече беше достигнал необходимата височина за тази цел. От миналата година - на 11 години и 155 см - ходи сам, където пожелае. Когато няма сингъл райдър или пък опашката е супер дълга, му правя компания на цялата опашка и после ми казват откъде да мина, за да го изчакам. Моят вестибуларен апарат никога не е бил в ред, но с годините явно стана още по-зле.

Астерикс не е лош парк. Ние сме му фенове, но предполагам, че част от магията там е да си наясно с историята и героите. Синът ми е изчел всички комикси и е изгледал всички филми, които, бидейки френски, съдържат множество препратки към френското съвремие. В Астерикс има страхотни шоута, но паркът определено е ориентиран към местната и белгийската публика и рядко чувал друга реч. Което не е лошо, де.

А и трябва да проверите придвижването. До Дисниленд има обществен транспорт (метро, влак, трансфери), до Астерикс по-скоро няма. Ние до първото ходим с влак, но до второто - с кола, то е сред нищото.

Двата парка са различна емоция. Не мога генерално да кажа къде е по-хубаво. И на двата ходя и бих отишла с удоволствие.

# 637
  • Sofia
Здравейте,

Попадна ми тази промоция
https://voyages.carrefour.fr/accueil/parcs-loisirs/disneyland-paris/noel-disney
https://voyages.carrefour.fr/accueil/parcs-loisirs/disneyland-paris/offres-disney
изглежда ми истинска и за коледа има страхотна оферта, но още не съм успяла да преведа всичко и да разбера дали всеки може да се възползва

# 638
  • offshore & overseas
Здравейте,
Попадна ми тази промоция
https://voyages.carrefour.fr/accueil/parcs-loisirs/disneyland-paris/noel-disney
https://voyages.carrefour.fr/accueil/parcs-loisirs/disneyland-paris/offres-disney
изглежда ми истинска и за коледа има страхотна оферта, но още не съм успяла да преведа всичко и да разбера дали всеки може да се възползва
Може да се използва от всеки платежоспособен индивидиум. Обаче има уловка. След като натиснеш офертата, излиза календар и дефакто цените за Коледа са по-високи от представените (не съм прегледала всички оферти обаче). Евентуално може плащането да се разсрочи на 3 или 4 вноски, това е един от бонусите, доколкото схващам. А също и -30 евро, ако се плати сега, по време на черния петък. Не съм в течение кое е изгодно за тези хотели, но може би това са наистина ниски цени, защото повечето включват нощувка в двойна стая (двама възрастни).

П.П. Моля, извинете ме, ако повтарям добре известна информация! Blush

# 639
На пръв поглед изглежда примамливо, но това са реални цени според мен, дори и леко завишени. Поне в нашия случай. Проверих за нашите дати за същия хотел - стая, брой нощувки и полупансион излиза със 150€ повече през линка, но и ние запазихме преди повече от два месеца.

# 640
  • Sofia
Здравейте,

в крайна сметка резервирах 1 нощувка на 31.03 през официалния сайт в хотел Disney Hotel Cheyenne.
Преди Дисни ще сме няколко дни в Париж в хотел MEININGER Hotel Paris Porte de Vincennes. До хотела е метро линия 1 и доколкото се ориентирам на станция Nation може да се хване RER A за Дисниленд, нали така?
Спирката на която трябва да слезнем за Дисни е Marne la Valle Chessy, нали? виждам, че RER A се отклонява
https://www.ratp.fr/plans-lignes/rer/a
и как да съм сигурна, че съм хванла правилния за Marne la Valle Chessy?
От тази последна спирка на RER A има ли шатъл до хотелите на Дисни ( до Disney Hotel Cheyenne)? Какво е разстоянието?
В деня на настаняването ще можем да отидем на рецепцията в 7:00 часа и да оставим багажа си в стая за багаж, а в деня на напускането до колко часа ще може да оставим багажа си в стаята за багаж?

И още един въпрос - има ли някъде около хотелите на Дисни обикновен хранителен магазин?

# 641
За правилното влакче ще се ориентирате, като погледнете самото влакче, когато пристига. Отпред пише за къде е. Също така на всяка спирка има табло, което посочва след колко време ще дойде следващият влак и за къде е той.

Хранителни магазинчета (тип гарови) около Дисни има някакви доста миниатюрни с ужасно скъпа вода, чипс и сандвичи, но все пак са вариант.

За багажа нищо не мога да кажа.

# 642
  • София
За багажа няма проблем. От гарата има шатъли до хотелите 5-10 минути, има спирки с табелка, ще се ориентирате.

# 643
Здравейте, от няколко дни Ви чета и успях да прочета цялата тема. Благодаря на всички за подробните обяснения и отговори на въпроси от всякакво естество. Благодарение на това, мисля че се ориентирах добре, но ако ми възникне въпрос ще си позволя да питам.
Иначе ние планираме френско пътешествие през пролетната ваканция и планираме два дни в Дисниленд. Направих резервация в хотел Newport Bay Club и се надявам всички да сме здрави и да изкараме невероятна ваканция.

# 644
Минавам само да  кажа, че утре започва новото светлинно шоу - Disney Tales of Magic. Simple Smile

Big Thunder Mountain е затворено до лятото, а Mickey & the Magician e в почивка до април началото, ако не се лъжа. Дано няма неприятно изненадани...

Общи условия

Активация на акаунт