Дисниленд Париж - тема 6

• 36 910
  • 765
  •   2
Отговори
# 150
Попитах и в Парижката тема, но предполагам тук ще може да ми помогнете повече. Sea Life или Aquarium Paris бихте препоръчали за деца?

# 151
  • ВАРНА
Попитах и в Парижката тема, но предполагам тук ще може да ми помогнете повече. Sea Life или Aquarium Paris бихте препоръчали за деца?
Aquarium de Paris  - това е този до Айфеловата кула, нали? Нищо впечатляващо няма. За убиване на време - става Simple Smile

# 152
  • На планетата Земя
През 2010 сме ходили на Sea Life Val D'Europe. Та не мисля, че точно в Париж аквариумите трябва да са обект за посещение, оставете ги за друг европейски град.

# 153
И аз мисля, че има по-подходящи места в градове като Париж от аквариумите, но зависи колко е голямо детето.

Франсетата и белгийските им съседи са ми дошли до гуша със стачките и докато в началото им влизах в положението, вече изобщо не.

# 154
Здравейте. Приключи и нашето приключение в Дисни ...толкова много емоции, вълнение и незабравими спомени! 💜Бяхме в двата парка на 31 май и 1 юни и ще споделя някои от моите впечатления. Дано съм ви полезна! 😋 Дисниленд си заслужава, стига да му отделите един цял ден, а още по-добре два или три. Наплива от хора е огромен и се губи страшно много време по опашките за всяка една от атракциите. Чакали сме между 20 и 50 мин. Изобщо не стигнахме до ресторантите, хапвахме на крак по някой сандвич и картофки. Ако отидем отново в Дисни непременно ще посетя някой от ресторантите.
Не се качихме на Чашките и на някои от "по-детските" въртележки! Преценихме, че не са ни интересни.
Не ни пуснаха на влакчето на Индиана Джоунс, защото на детето не му достигна височина! Трябва да е поне 140 см.
Затова пък се возихме  цели три пъти на любимата ни атракция Big Thunder Mountain, за която чакахме между 35 и 45 Мин. всеки път! 😁
Най-голям страх брахме на Тоwer of terror, детето изобщо не знаеше какво представлява, иначе нямаше да се качи! Затова пък после беше горд със себе си, че не е повърнал!
Разочаровах се малко от  Питър Пан влакчето, може би защото чакахме най много там и имах по големи очаквания. Но пък декорите са много красиви.
Повече ми харесаха влакчетата на Карибски пирати и Laser blast, както и двете атракции от Star Wars. Костенурките също са много яки, както и атракцията със Спайдърмен.
Eдинствено съжалявам, че някак сме пропуснали Рататуи! ☹️ Два дни изкарахме в парковете от 10 до 23 часа- страшна жега, уморени и останали без крака някак съм го забравила.
Парадът от 17:45 ч. е невероятен, но за да сте на "първа линия" трябва да сте застанали от 16:30 на позиция! Първият ден бяхме много назад и детето не виждаше нищо от хората пред нас! Затова вторият ден отидохме час по-рано. За вечерната програма пред замъка също... В 21:30 вече най хубавите места са заети! Началото е 22:50 ч. и вместо да се пуснем на още 1 или 2 атракции ние чакахме пред замъка! Но си заслужаваше.
Това е в общи линии. Видяхме колкото можахме, не сме се спирали...а определено за много неща не ни стигна времето. Не гледахме нито една от шоу програмите в студиата. Те бяха с точен час, а с това висене по опашките не можехме да разчитаме на времето. Снимахме се с 3,4 Дисни герои, но и в това отношение не можах да се ориентирам къде са местата за снимки с Мики и останалите герои. Wink В приложението изписваше, но не ги намирах!
Благодаря много на всички за помощта!
Прилагам няколко снимки и се надявам някой ден пак да посетим Дисни! Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 11:59 от hrisi04

# 155
hrisi04, страхотни снимки!
Четох 2 пъти поста🥰 Радвам се, че сте изкарали чудесно!
Колко е голямо детето? Нашето едното е 130 см и се чудя на страшните ще го пускат ли и ще издържи ли.. Някои не са ли много страшни? Като Tower of Terror.. звучи ми така сякаш и мен ще ме е страх хаха
В хотел на Дисни ли бяхте? Ако да -
Използвахте ли magic hour? Коя атракция е добре да се “гони”в този час?
Като се закусква в хотела как е по-добре да се процедира - първо в парка да се ползва magic hour и после обратно до хотела за закуска или как?
Много ли са жеги вече? Засегна ли ви стачката?
Аз единия ден съм букнала вечеря чак за 20:30ч,  дали ще успеем до 22:00 да приключим, че да има време да се редим за парада? Ние бързо ядем, ама дали бързо сервират😄
Кои атракции не са за изпускане? Аз гледах клипчета в ю тюб, но не мога да добия представа и се обърквам кое какво е🫣

# 156
hrisi, супер снимки! Радвам се, че сте изкарали хубаво, и дано пак да идете! Simple Smile

Victoria, за височината виж в приложението за всяка атракция има изписана минимум височина, мисля, че щом е 130см, само Индиана Джоунс не става за детето. А вече кое ще му допадне и кое не....не знам. Моята е на 7 почти и едва я навивам за Big Thunder. Grinning
Относно атракциите, които не са за изпускане, пак е въпрос на вкус, но личното ми мнение - Big Thunder, It's a small world, W.E.B. Spiderman, Star Tours, ако има по-малки деца Casey и Dumbo и килимчетата. Simple Smile Както стана ясно, не съм пробвала по-екстремните влакчета, щото чакам малката госпожица да се престраши. Grinning

Следващата стачка е обявена за понеделник, 19ти юни, което съвпада с нашите планове, но смених резервацията и ще ходим този ден в Париж, а в Дисни в сряда, ако на момента преценим и има места, може и да влезем в парка вечерта за малко, но не ми се рискува да оставя денят за основно посещение Simple Smile

# 157
Наистина ли е за 19ти. Нашите билети са за тогава и за 20ти, много жалко, дано не ни засегне много Cry

# 158
Victoria__
Бяхме отседнали в B&B Hotel Disneyland Paris, но не използвахме Magic Hour. Не знам дали и имахме такава опция, понеже агенция ми запази хотел и билетите за Дисни. Хотела беше хубав, на всеки 20 мин. минаваше бус, който ни караше до Дисни (отнема 5-10 мин.) Закусвахме и тръгвахме. Първият ден бяхме 9:30 в Дисни и се прибрахме след полунощ. Детето беше смазано от умора и реших вторият ден да го оставя да поспи!
Синът ми е почти на 8 год. Единствено на Индиана Джоунс се оказа, че има ограничения. На никоя друга атракция не са го спирали!  
Най-страшно беше Tower of Terror- това "пропадане" с асансьор от 12 етаж с около 60 км. в час определено ни изправи косите. После обаче бяхме доволни, че сме се престрашили.
Другата атракция, на която детето изобщо не се забавлява е Hyperspace Mountain. Скоростно влакче, което се движи в тунел, през повечето време на тъмно. Във вторият парк има подобна атракция- Avengers и синът ми отказа да се качи.
- Crush's coaster също е много скоростно! На мен много ми хареса, но малкия не поиска да повторим.
Не са за изпускане и според двамата: Big Thunder Mountain, Star Tours, Kарибски пирати, Къщата на духовете също ни хареса (не беше изобщо страшно), Spider-man W.E.B Adventure, Laser Blast. Но всичко е строго индивидуално.
Аз нямах търпение за Лабиринта на Алиса, понеже от малка обичам анимацията, но реално не беше нищо особено. Исках да си правим повече снимки там (с котарака и картите), но детето отказа! Grinning Влакчето на Питър Пан също трябва да го минете, ако ви стигне времето. Изненадващо много ни допадна и Cars Road Trip, за която почти нямаше хора и го минахме 2 пъти един след друг.
Поста ми отново стана много дълъг, но ми се иска да отговоря на всички въпроси! Хванахме много топло време. Изпекохме се въпреки, че за повечето атракции опашката се движеше под козирки. Но определено беше изнервящо и много уморително. Изобщо не се сещахме за храна и се радвам, че не запазих ресторант. Малкия искаше само пуканки, пържени картофки и пилешки бургер... които изяждаше на някоя от опашките или чакайки парада!
 В един момент се примирих, че няма как да се качим на всички атракции при положение, че гледахме и Парадът, Светлинното шоу и Dream and shine brighter. Мястото е огромно, виждах как хората спят по пейките... постоянно дърпах детето нанякъде и в един момент забавих темпото!
Ако пътувате цялото семейство няма проблем и да отидете след 22 ч. Замъкът се вижда отвсякъде. При мен беше проблем, че малкия ми тежи и на конче не можех да го нося през цялото време. Затова втория ден бяхме най-отпред, за да няма никой пред него и да се насладим на "приказката"! Падаше се и Ден на детето и имаше изненада, имам чувството че шоуто беше по-дълго- над 25 минути.
Стачки изобщо не съм разбрала и да е имало. За жалост не можех много да ползвам приложението, защото пазех батерията на телефона. Първият ден не ми стигна за вечерното шоу. Зарядно си взех подвижно под наем- 4 евро за 2 часа, но много бавно зареждаше. За контакт изобщо не съм търсила, понеже гледахме да не се засядаме за повече от 20 минути.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 22:11 от hrisi04

# 159
hrisi04,
Страхотни снимки 🤩🤩🤩. Благодарим за дългия пост, такива обичам да чета аз😍
Пожелавам пак да отидете😇

# 160
hrisi04,
Страхотни снимки 🤩🤩🤩. Благодарим за дългия пост, такива обичам да чета аз😍
Пожелавам пак да отидете😇

Пожелавам и на Вас прекрасно изкарване! Simple Smile На място ще прецените на какво искате да се качите. И по виковете ще се ориентирате! Grinning Има атракции за всички възрасти. Аз се съобразявах изцяло с желанията на детето. Качихме се на някои неща по два пъти, на други нито веднъж!
Задължително с шапки и слънцезащитен крем.
А по последните 2 снимки от предния ми пост ще се ориентираш каква е разликата, ако отидеш пред Замъка в 22:00 ч.или в 21:30 ч. Разстоянието не е малко! Wink

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 23:04 от hrisi04

# 161
Наистина ли е за 19ти. Нашите билети са за тогава и за 20ти, много жалко, дано не ни засегне много Cry
Стискам палци да не усетите много от стачката, хубаво е че имате и още един ден, през който вероятно всичко ще си върви нормално. Simple Smile За 19ти просто си имайте едно наум! Simple Smile

И понеже стана въпрос за деца и вечерното шоу, мога да дам следните идеи ( че е доста неприятно да се окаже че детето не вижда Sad ) : ясно, че най-добре на първа линия пред замъка, ама там имам чувството, че застават хора да чакат от обяд Grinning.; друг вариант - зад някоя от сцените, тоест няма как непосредствено пред вас да застане човек; в ляво от замъка около количката с пуканки има пейки, детето може да стъпи там и се вижда добре; пред Casey's corner, детето може да стъпи на оградата; навсякъде където има кофи за боклук - детето сяда отгоре и е супер Simple Smile; където е знака на Дискавъриленд, детето сяда там и се вижда всичко; и както беше споменато по-рано на оградата на пътечката между Плаза и Дискавъри, както и в беседката на Мейн стрийт. Simple Smile

# 162
Мерси за идеите, Adinko87, ще си го запиша това за кофите за боклук 😃

# 163
  • София
И ние се върнахме и е време да споделя. Хванахме стачката на 06.06, когато отмениха всички представления, което обаче на нас ни даде възможност да се концентрираме върху атракционите. Всеки ден сме били от отварянето до затварянето на парка. Да споделя нещата, които ме интересуваха за багажа- точно на входът на Дисни след проверката на багажа има място, където можете да оставите багажът- работят до 23:45. Ако оставяте хубаво е да се насочите да си вземете багажът веднага след фойерверките. Има също място за багаж на гарата, но работи до 22:00.
Ние бяхме със сложен план за атракционите- като влезнем сутринта опашките са по-малки, та се насочвахме към някои от атракциите, които бях проследила, че се чака много. Ден 1 целта беше Starwars Simple Smile Така и докрая Хипермоунтън си остана любимата атракция. После Adventure continue също беше много добро. Да кажа, че има различни варианти, защото вторият път попаднахме на друго. Нямам идея на какво се дължи- на ден ли сменят, на салон ли е различно...
Много ни допаднаха всички ролър костери. Атракциите са много изброявани и няма да отекчавам и с нашият разказ, за това накратко- след едночасово чакане за Питър Пан и пълното разочарование си взехме premier access за следващият ден и така наистина се насладихме на парка. Успяхме да посетим Цар Лъв и Мики и магьосника- като отивахме 45 мин по-рано. Препоръчвам, много красота. Не видях да сте коментирали за шоуто на Стич, с Cinema park - интерактивно и също много забавно.
А, да... да знаете, че хотелът също има 2 варианта. Първият път, като се качихме нагоре-надолу, момиченцето... много се забавлявах. Реших с премиърът да го мина пак, оказа се че всички сме го минавали и .... изненада, на второто вдигане бяхме на последният етаж, където се отваря вратата за гледката и после директно до долу. Обичам адреналинът, ама бая се изплаших да си призная Grinning
Магията е уникални и препоръчвам, ако някой се колебае, да не се Simple Smile

# 164
  • В полите на Витоша :)
...........
Кои атракции не са за изпускане? Аз гледах клипчета в ю тюб, но не мога да добия представа и се обърквам кое какво е🫣

За нас в EMH беше задължително да минем костенурките (Crush's Coaster), за които по цял ден опашките не падаха под 70 минути, късно вечер се случваше да са по 30-40. За съжаление си пропиляхме часа третия ден в чакане 2 пъти, защото влакчето се разваляше Sad
Първия ден бързахме за Hyperspace Mountain, качихме се 2 пъти едно след друго без никакво чакане, а през целия ден след това опашката беше максимум 10 минути. Доядя ни, но пък следващите дни се чакаше и по 50 минути, така че е строго индивидуално всеки ден.
На асансьора и ние усетихме разлика - вторият беше доста по-бърз от първия, на който се качихме Simple Smile Изкефихме се страшно много, защото имаше елемент на изненада.

Следващия път, живот и здраве, ще използваме EMH за костенурките и Spiderman W.E.B. Adventure в студиото и BTM в парка, въпреки че за нея вечер нямаше опашки и сме чакали най-много за следващото вагонче.

Общи условия

Активация на акаунт