Дисниленд Париж - тема 6

• 36 893
  • 765
  •   1
Отговори
# 165
Преди няколко дни се върнахме, а пак ми се ходи!
За толкова много неща не ни стигна времето! Смятам, че при второ ходене ще съм много по-организирана в обиколката на двата парка! 😂 Сега ме човърка отвътре за пропуснатите атракции и студиата!
За жалост моят мъж не е за Дисни....хората и опашките не са за него! Ще се откаже на втория час, което значи пак да съм сама с детето! Едва ли ще е другата година заради предстоящата Олимпиада, но след 2,3 защо не!
Можете ли да ми препоръчате друг парк в Европа, който пак има атракции за малки и големи. Била съм само в Пратера! Simple Smile

# 166
hrisi04, от един клас сме Joy (само че сигурно съм на повече години) иначе и моя мъж не е по този тип забавления и си ходя сама с детето...лошото е че вече и той порастна и започва да търси друга компания Joy много харесахме в Италия - Гардаленд, още повече харесахме в Испания - Порт Авентура, а сме хвърлили око, но още не сме били в Германия - Европапарк...така че хвърляйте се смело Kissing Heart

# 167
Аз съм влюбена в Астерикс във Франция, но ние сме фенове и на героя. Миналата година бяхме за първи път и ми хареса повече от Дисни. И тази година мислех ДС отидем, но по логистични причини Дисни ми е по-удобен. А и вие сте ми много симпатични 😉

Мечта ми е Леголенд и мисля догодина да я осъществя. Ама и на Лего сме фенове.

# 168
  • Berlin
Леголенд, Фантазияленд, Ханза парк (старичък парк в Северна Германия, не много популярен предполагам, но затова пък няма много хора, а атракциите са добри мисля, били сме два пъти там). Има тема за атракциите за деца в Европа, там може да има още предложения. “Заплюла” съм да ходим на Ефтелинг, Гардаленд (сега лятото), Хайди парк, Европа парк и Порт Авентура (този път с децата). Сега се сещам и за Белантис (до Лайпциг е, пак непопулярен извън Германия предполагам, не сме били там).

# 169
Благодаря за предложенията! Ще ги разгледам, макар че за тази година няма да имам възможност за ново пътуване.
Даже някои от тях може и да се харесат повече на мъжа и детето.
Аз съм израстнала с филмчетата на Дисни и за мен паркът си е сбъдната мечта! Но два дни са недостатъчни, за да видиш всичко!

# 170
В Ефтелинг сме били, но ми се струва, че е за по-малки деца. Пак има екстремни атракции, но атмосферата му е повече като от приказките. Препоръчвам и Фантазия ленд до Бон/Кьолн. Също много ни хареса.

# 171
Ох, и аз съм ги загледала всички тези паркове дето споменавате, ама всеки път завивам все към Дисни! Grinning Grinning Grinning
И аз съм голям фен на Астерикс, и ми е много мерак за парка, но транспорта не мога да го нагодя да ни е удобно. Sad А и май е за по-големи деца или бъркам?
Иначе в Европа парк съм била преди години и бях много впечатлена, предполагам, че сега е и по-хубав даже. Simple Smile
Към тези паркове да добавя Chessington и Thorpe Park в Англия, както и Parque Warner в Мадрид, не съм ходила, де, но изглеждат супер. Simple Smile Както и Tivoli в Копенхаген и Gröna Lund в Стокхолм, тях обаче все не ги уцелвам когато са отворени хахахах.

И като съм почнала да спамя, да попитам дали някой е ходил на изложбата Disney 100, в момента е в Мюнхен, и дали си заслужава? Simple Smile

# 172
След 5 дни в Дисни преди години мъжът ми отказва да стъпи отново там. Скоро посетихме Тиволи, Копенхаген. Децата останаха доволни. Няма много атракции и за ден се обикаля всичко, но няма и големи опашки.
Някой бил ли е в Динси Шанхай или Дисни Токио ( там са два отделно парка). Но заслужава ли си посещение за ден в някой от тези паркове?

# 173
  • София
Леле колко паркове сте изброили..направо не знам как да отидем на всички. Европата много ни похвалиха, защото имало и Терме в близост.
За тези, чийто мъже не са за Дисни, заради опашките- запознайте се с Premier access-a там. Скъпо е, НО си струва. Ние сме от тези, които предполагат, че няма да повторим Дисни Париж и на фонът на всички разходи едни 700 лв. отгоре ни се стори поносимо. Като се освободихме от факторът с опашки, се насладихме и на атмосферата на Дисни- всички представления, гледки, това че не бързахме за нищо- определено най-якият ден там.
Забравих да спомена, че на шоуто по затварянето на парка хванах една румънска циганка (съвсем нормално изглеждаше) да се опитва да ме обере. Беше успяла да ми разкопчае чантичката за кръста, но аз съм много луда на тема да се предпазим и като видях, че "дама" си е прехвърлила блуза пред ръката, за да не се вижда какво прави пред мен и веднага погледнах. Успях да я хвана за ръката баш, като се опитваше да бръкне. Аз съм здрава и със сигурност поне синка ѝ оставих, но никой покрай мен не чу какво става Sad Бяха две и не успях да ги задържа, но бъдете внимателни. Бяха успели да разкопчаят и чантичката за кръст на мъжа ми, но ние се отървахме. Чух доста коментари за обрани хора.

# 174
  • Страната на чудесата
Записвам се и аз с предстоящо посещение на Дисниленд, благодарение на хубавата и полезна тема успях да взема и билети на добри цени, и да купя билети за шатъл директно от Бове, и да реша как ще пътуваме след това до Лион веднага след посещението.
Много сте полезни, като споделяте детайли по темата, благодаря ви!

# 175
Започвам да обмислям второ пътуване до Дисни в началото на 2024 г. с цел посещение на пропуснатите атракции и шоу програми в студиата! 😂
Февруари и март дали ще са много студени, някой бил ли е по това време на годината? Сега опашките бяха убийствени заради жегите, но едва ли са по-приятни на дъжд и сняг! 😂 Иска ми се този път да запазя само 2 нощувки и да пътувам петък (сутрин) с цел посещение на парковете в същия ден, събота цял ден и в неделя полет обратно? Прекалено ли е амбициозно и рисковано? Все пак вече познавам горе долу парковете, знам кое къде се намира и няма да се лутам като муха без глава.... Вариант ми е и понеделник -сряда, стига да намеря подходящи полети.
Имам и питане относно шоутата в студиата, което на мен не ми стана ясно, но може да е от полза за някой друг! Simple Smile Мога ли да отида на Micky and the Magician без запазено място?
За Dream factory при обявен час 11:45 в колко часа трябва да се отиде, за да е сигурно че ще влезеш? Благодаря

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 23:51 от hrisi04

# 176
Били сме с 3 годишно през февруари, после с 6 годишно декември и март. Единствено декември ни беше хладничко. Grinning Стига да сте адекватно облечени, не мисля че е проблем. Винаги може да се нацели скапано време. Ние сега сме тук, и в неделя вечерта имаше брутална буря, примерно. Със сигурност има по-малко хора тогава, но пак си е пълно. Simple Smile Ако имате възможност да избегнете уикенда - направете го, със сигурност тогава е по-пълно. Иначе начинанието за мен си е ок, е ясно че ако имате опция за още една нощувка, по-добре, но и така, аз поне бих отишла. Simple Smile
За шоутата, за Мickey не е нужно да се купуват места, 30-40 мин по-рано и ще влезете.
За Junior Factory сме влизали 5-10 мин по-рано и си имаше места, но ако много държите на шоуто, идете примерно 20 мин по-рано, да ви е сигурно. Simple Smile

# 177
Били сме с 3 годишно през февруари, после с 6 годишно декември и март. Единствено декември ни беше хладничко. Grinning Стига да сте адекватно облечени, не мисля че е проблем. Винаги може да се нацели скапано време. Ние сега сме тук, и в неделя вечерта имаше брутална буря, примерно. Със сигурност има по-малко хора тогава, но пак си е пълно. Simple Smile Ако имате възможност да избегнете уикенда - направете го, със сигурност тогава е по-пълно. Иначе начинанието за мен си е ок, е ясно че ако имате опция за още една нощувка, по-добре, но и така, аз поне бих отишла. Simple Smile
За шоутата, за Мickey не е нужно да се купуват места, 30-40 мин по-рано и ще влезете.
За Junior Factory сме влизали 5-10 мин по-рано и си имаше места, но ако много държите на шоуто, идете примерно 20 мин по-рано, да ви е сигурно. Simple Smile

Благодаря ти! Simple Smile
Засега намирам най-евтини самолетни билети за 7.02- 10.02 (240 евро за двама човека), така че ще са може би 3 нощувки. Хотелът ще е някой от по-евтините: B&B Hotel  или Campanile Val de France. За 3 нощувки за мен и детето в единият излиза 564 лв., а в другия 668 лв. Дано ми се осъществи плана.

# 178
За хотели извън Дисни мога да препоръчам хотел във Val d'Europe. Simple Smile Конекртно Adagio Serris - Val d'Europe, студио е с кухненско боксче. Има посуда и хладилник и кана за вода. Има и котлон, ама не съм стигала до там чак да готвя. Grinning Има безплатен шатъл до парковете, пеша е 10-15 мин. Още по-бюджетно е в ibis budget до спирката на РЕР-а, излизаш от влакчето и си в хотела. Тесничко е и мн мн базово, но за спане и душ е екстра. Simple Smile
И още един непоискан съвет Grinning Ако ще пътувате с нискотарифна АК, според мен изчакайте със самолетните билети, смятам, че цените ще паднат. Има риск, естествено, но особено след като не сте с фиксирани дати, би трябвало да се появи нещо по-изгодно. Simple Smile

# 179
Аз пак се включвам с безумен въпрос , но от толкова четене ми е каша вече в главата🤣
Като сме с half board и обядваме/вечеряме в някой ресторант тип Пиратите или Шеф Реми - има меню със стартер, салата, основно и десерт, от които се избира, нали така?
А с децата как се процедира? Има детско меню пак с всичко описано по-горе или за децата е само основно?
Напитки не са включвни в Half Board +, нали?

Как да разбирам менюто в Реми?
Ние от кое следва да си изберем?

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 08:22 от Victoria__

Общи условия

Активация на акаунт