Дисниленд Париж - тема 6

• 36 932
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
Кои от шоутата си заслужават? Аз като ги гледам са ми много бебешки... Тя ще е на 11.
Аз съм била на 12 в Дисниленд и не останах впечетлена.
Организирам го по нейно желание, аз нямам особено... Ще е съчетано с Париж най-вече (5 дни), Дисни ще е 1 ден.
Има ли нещо, което трябва да се види? Атракциите как да е, ще се качва където иска, на мен ми става лошо от разните въртялки... Абе сложно ми е, ама трябва да го измисля някак си забавно 😁

# 211
duhi_puhi,
Нашата кака е на 11 и беше много впечатлена.
Иска пак да ходим както и малкия, разбира се🤣
Гледахме Цар Лъв, Мики Магьосника, новото шоу на Пиксар и още едно с Мики в студиото, но не помня как се казваше.
Вие за ден няма да можете да изгледате повече от едно - ако сте в основния парк изгледайте Цар Лъв, ако се уморите и искате малко почивка. Всички шоута са по 30 мин, но се губи време и в чакане на опашката. Много са зрелищни, зареждащи, според мен си заслужават, въпроса е вече как ще се организирате с времето.
При нас бяха 4 дни Дисни, 3 Париж - децата се отегчиха от Париж.

# 212
Дори майка ми беше впечатлена от Цар Лъв преди четири години, а тя има доста високи критерии за изкуство и ходи до Дисни само защото е близо до Париж и докато детето се върти, тя ходи до Лувъра. Я изкара половин ден в Дисни, я не. Шоуто беше изключително. Другите не съм ги гледала.

# 213
Здравейте, сега ще купувам и нашите билети за Дисни за август. Реално ще купя за 4 човека възрастни за 2 дни, защото децата са на 13 г. и 16 г. Доколкото разбирам най-изгодният вариант в да взема билети през официалния сайт за точните дати. Цената е 816 евро. Някакви по-изгодни варианти да препоръчате? Simple Smile

Даже се чудя дали и за ден да не отидем, признавам, че е само заради децата, които пък са вече големички. Аз не обичам никакви атракции и тази сума ми се вижда безумна.

# 214
  • На планетата Земя
Barabenka, не се чака много за ресторантите бързо хранене. Може да се храните извън ресторанта, ако си намерите къде да седнете. Но повечето неща се дават на табличка, ще трябва да я оставите. Иначе има масички, един сяда някъде и запазва място, друг поръчва.
Може и в алакарт ресторант да се опитате да седнете без резервация, ако имат места. Отивате и питате, чакате. Ако сте за 1 ден в парка, няма смисъл да губите това време. Французите сервират бавно и тържествено, това е част от преживяването, но понякога е в разрез с нетърпението на искащия да види всичко посетител. Така че го имайте предвид.

Всички шоу програми са впечатляващи и си заслужават. Е, разбира се, зависи си силно от личния вкус и предпочитания.

MichelleHeaven, не знам за по-изгодни варианти. Иначе без да съм прецизна в сметките, ако бяхте планирали по-отдавна, за дадената от теб цена, та дори и за по-малко, вътре щяхте да имате и нощувка в Дисни хотел.

# 215
И аз предполагах, че е така Mileto. Благодаря ти. В крайна сметка това е положението при планирането в последния момент и в най-натоварения период. 

# 216
  • София
Здравейте, искам да направя резервация за транспорт до Бове на 21.09. след светлинното шоу. В приложението ми дава час за затваряне на парка 21 ч. В толкова ли приключва шоуто или тогава започва и колко е времетраенето?
Ако резервирам за 22 ч. достатъчно ли е времето за спокойно излизане от парка и придвижване до хотела за багажа?

# 217
  • На планетата Земя
Ако паркът затваря в 21 часа, то шоуто ще трае до около 21,25 часа. Мисля, че 22 часа е съвсем ок.

# 218
  • София
Ако паркът затваря в 21 часа, то шоуто ще трае до около 21,25 часа. Мисля, че 22 часа е съвсем ок.
Благодаря, Mileto! ❤️

# 219
Припомнете ми за meal plans - значи дават ми ваучери за тази стойност, които да ползвам в еди кои си заведения, но каква е разликата дали ще платя на място или с ваучерите.

И нали сега мога да направя резервацията, а допълнително да ъпгрейдна с "план".

# 220
EmmaT,

Може да се направи резервация и на по-късен етап да се добави Half Board.
При нас беше така.

Иначе при пристигане се дава на всеки гост Magic Pass , с който влизате в парковете и ако има заплатено предварително изхранване - при посещение в ресторант ви искате тези пасове и по тях си проверяват какво имате платено.
За мен беше удобсто да платим предварително - хем имахме закуска, хем вечеря в 3 от ресторантите им без да мислим колко ще изхарчим. Иначе менютата ги има и в приложението - около 45 евро е меню на възрастен, децата около 30, ако не се лъжа. Може и на място да се плаща, разбира се, без предварително да се добавя тип изхранване.

Не съм смятала кое и дали би ни излязло по-евтино, просто така ми беше по-спокойно Simple Smile

Иначе цените в парка са безбожни, но нормално де, но пък определено си заслужава всяка стотинка😃

# 221
Нави ме Grinning
Благодаря за отговора.

# 222
  • София
Къде мога да видя датите на национални празници и ученически ваканции през 2024? Щерката навършва 10г. през май и ми се иска да отпразнуваме рождения ден в Дисниленд, но пък искам да избегна ваканциите по възможност. Рожденият ден се пада в неделя и си мислех евентуално да резервирам нощувки в Дисни хотел за неделя и понеделник. Така в кои дни ще можем да посетим парка?

# 223
  • На планетата Земя
France Public Holidays 2024
This page contains a national calendar of all 2024 public holidays. These dates may be modified as official changes are announced, so please check back regularly for updates.

Date   Day   Holiday
1 Jan   Mon   New Year's Day
29 Mar   Fri   Good Friday *
1 Apr   Mon   Easter Monday
1 May   Wed   Labour Day
8 May   Wed   Victory Day
9 May   Thu   Ascension Day
19 May   Sun   Whit Sunday
20 May   Mon   Whit Monday
14 Jul   Sun   Bastille Day

School Year 2023-2024
School Holidays   Starts   Finishes
First Day of School   4 Sep 2023 (Mon)   
All Saints Holidays   22 Oct 2023(Sun)   5 Nov 2023(Sun)
Christmas Holidays   24 Dec 2023(Sun)   7 Jan 2024(Sun)
Winter Holidays (Zone C)*   11 Feb 2024(Sun)   25 Feb 2024(Sun)
Winter Holidays (Zone A)*   18 Feb 2024(Sun)   3 Mar 2024(Sun)
Winter Holidays (Zone B)*   25 Feb 2024(Sun)   10 Mar 2024(Sun)
Spring Holidays (Zone C)*   7 Apr 2024(Sun)   21 Apr 2024(Sun)
Spring Holidays (Zone A)*   14 Apr 2024(Sun)   28 Apr 2024(Sun)
Spring Holidays (Zone B)*   21 Apr 2024(Sun)   5 May 2024(Sun)

При резервирани нощувки за неделя и понеделник ще можете да сте в двата парка в неделя, понеделник и вторник. Идеята за рождения ден е чудесна, аз не бих се водила по почивките им, в парка вечно е пълно с народ. Ако не почиват те, испанци и холандци ще имат нещо.

# 224
  • София
Mileto, благодаря! Знам, че винаги е пълно, но поне една ваканция, ако можем да избегнем, е добре Smile Като гледам календара, няма почивни дни за нашите дати, което е обнадеждаващо.

Общи условия

Активация на акаунт