Дисниленд Париж - тема 6

• 36 894
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
  • На планетата Земя
Да, това е болезнено затваряне. Явно се налага. И корабът няма да работи, явно ще почистват дъното и въобще цялата зона ще се освежи след последния дълъг основен ремонт.

Нямам търпение да видя какво ще представлява новото шоу, което ще се развива и по Main Street. То да се чуди човек вече къде да застане, за да види всичко.

# 646
Да, BTM май е най-харесваната атракция, включително и от нас, и е доста кофти, но със сигурност се налага ремонт, в последно време непрекъснато имаше засечки, което също хич не е ок...като се налага, налага се. Simple Smile

И да за шоуто явно ще се нужни вече минимум 2 гледания за да се види всичко, едно отблизо, едно отдалеч. Grinning Дано това поне малко да успокои наплива пред замъка, тъй като вече става нетърпимо, за да имаш наистина добро място,особено с дете, трябва да се ориентираш едва ли не близо 3 часа по-рано, което е доста безумно, или да си платиш, което предвид и без това жестоките цени, ми е още по-безумно.

Мерна ми се, че март месец и Цар Лъв излиза в почивка, тоест остава единствено шоуто Together, което също не ми се нрави хич, но има време, може да няма актуално инфо още....

# 647
Следя темата с интерес, макар че тази година не се очертава да посетим Дисни! Чакам да открият новите атракции и тогава ще започна да планирам! Simple Smile
Надявам се представлението с Алиса да го има и занапред и да успея да го видя!

# 648
Здравейте,

Мислехме за посетим Дисниленд , но като ви чета май най-рано септември трябва да отидем.
Дали дотогава ще са приклмпили с ремонтите или по късно да планираме след септември?

# 649
  • На планетата Земя
Септември е чудесен месец за посещение. Все още в топло,  по-малко посетители, защото е свършила тяхната ваканция (ако сте избрали дни между 1 и 15 септември), сравнително по-налко затворени атракции. Ако сте там в предиода след 20.9, ще можете да видите част от хелоуинската украса. Винаги има атракции, които в момента на посещение са в ремонт, защото паркът е отворен целогодишно.

# 650
Здравейте на всички! След като изчетох всички теми, може би по два пъти...също информация и от фейсбук групи се реших да ви питам някои неща. Семейство с две деца на 11 и на 8 сме. Никога не съм летяла със самолет и никога не съм купувала самолетни билети. Решила съм да изненадаме децата и през месец май да отидем на кратка екскурзия в Париж. Първо си мислих за март, но с оглед на това, че времето следва да е по-топло през май, ми се ще да е тогава. Планувам две нощувки в Париж и две в Дисниленд. Разбрах, тогава вече ще има полети и до летище Орли, което мисля, че е по- добър вариант от Буве..Избирам дати, извън уикендите - 4-8 май или 11-15 май. Цената , която срещам е около 1200 евро минимум. А за самолетните билети имам нужда от помощ. От кой сайт да купя? Как да се ориентирам за най-евтиния вариант за полети до Орли? Съответно и часовете на излитане и кацане да са оптимални. Тоест да използваме времето си там на максимум. Освен Дисниленд искаме да видим Айфеловата кула и приемам съвети от вас какво друго, което да бъде интересно за децата и да се вместим във времето. Мнения за зоологическата градина примерно. Знам, че всичко е обсъждано много пъти и по-скоро търся помощ повече за точните дати и самолетните билети. Те ме притесняват най-много. Както и първо в  Париж две нощувки или първо в Дисниленд? Благодаря сърдечно на всеки, който ще отговори.

# 651
Самолетните билети ги купувате от официалния сайт на превозвача, а търсите варианти през гугъл флайтс или скай скенер
Например, като зададени параметри 2 възрастни и 2 деца на 10г. За 11.05.-13.05.
най-евтин и добре откъм часове е Изиджет

Относно кое първо - първо Париж, после Дисни
Билетите за Дисни от официалния сайт на Дисни
Ето моята организация от 2019, но мисля че може да ти е полезна
https://bg-mam.ma/p/1096220/39663842

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 09:50 от ЗориБ

# 652
Самолетните билети ги купувате от официалния сайт на превозвача, а търсите варианти през гугъл флайтс или скай скенер
Например, като зададени параметри 2 възрастни и 2 деца на 10г. За 11.05.-13.05.
най-евтин и добре откъм часове е Изиджет

Относно кое първо - първо Париж, после Дисни
Билетите за Дисни от официалния сайт на Дисни
Направих вчера пробно такова търсене за 11.05-15.05 и намирам заминаване с Изиджет и връщане с Трансавия. Това означава ли, че мога да купя тези билети от Изиджет?
 https://www.easyjet.com/ - това е сайта, нали?
От Орли, след кацане с метро ли до Париж?
Б;агодаря.
Аз също направих търсенето, което вие цитирахте и ми излиза цена на д 1000лв. Правилно ли се ориентирам?

# 653
От Изиджет за полета с Изиджет и от Трансавиа за полета с тях - въобще купувате само от превозвача, не ползвайте посредници. Не знам от Орли как става, дано се включи някой пътувал от там. Купувайте каквото ви е изгодно на вас, преровете търсачките за най-евтини дати и часове и купувайте което ви устройва.
Най-добри часове са сутрин рано излитане от София и за връщане възможно най-късно от Париж

# 654
Аз бих направила първо Париж, после Дисни. Дисни ми е много уморителен и след два дни в парка не си представям да отида на също толкова голямата гмеж в Париж.

Децата ми се струват големички за зоопарк и ако проявяват някакъв минимален интерес към музеи, определено бих ги завела в Лувъра и Нотр Дам. Няма да стоите там цял ден, разбира се - набелязвате си някои основни неща. После Тюйлери, Елисейските полета, Триумфалната арка и денят е минал. Може и с корабче по Сена да се разходите.

За билети погледнете сайта на България еър.

# 655
Аз бих направила първо Париж, после Дисни. Дисни ми е много уморителен и след два дни в парка не си представям да отида на също толкова голямата гмеж в Париж.

Децата ми се струват големички за зоопарк и ако проявяват някакъв минимален интерес към музеи, определено бих ги завела в Лувъра и Нотр Дам. Няма да стоите там цял ден, разбира се - набелязвате си някои основни неща. После Тюйлери, Елисейските полета, Триумфалната арка и денят е минал. Може и с корабче по Сена да се разходите.

Аз първоначално се насочих към България еър, въпреки вискоте цени, но моя приятелка ме наплаши с това, че летището е огромно и е много трудно да се ориентираш къде и как да се придвижиш след това. Билето, метро.... Иначе съм склонна да платя повече за билети.
А добър вариант ли заминаване с България еър, две нощувки в Париж, две в Дисни и после отпътуване с Изиджет или Трансавия от Орли?

# 656

Аз първоначално се насочих към България еър, въпреки вискоте цени, но моя приятелка ме наплаши с това, че летището е огромно и е много трудно да се ориентираш къде и как да се придвижиш след това. Билето, метро.... Иначе съм склонна да платя повече за билети.

Летищата в Париж са големи, но има табели, стрелки, винаги можете да питате някого. Чак пък трудно… Като не мога да се ориентирам, питам. И винаги предвиждам повечко време.

# 657
  • На планетата Земя
И от мен ЗА да видите цените на България Еър. Ако ще са само 4 дни, може да решите да си вземете и само малки куфарчета плюс раници, ще сте в най-ниската ценова категория. Летище CDG е чудесно организирано, ще ви е много по-приятно от Буве (на Орли никога не съм била). Ако се спрете на тези билети и ги купите, може да помогнем с конкретни съвети, като излезе информация за терминала, ще кажем кое/как.

И пак ЗА за подредбата - първо Париж, после Дисниленд. В Лувъра децата ще са безплатно, но трябва за всички ви да резервирате часови слот за съответния ден (като ще се купи билет само за възрастния).

# 658
За Нотр Дам разбрах, че също вече се резервира влизане, но не разбрах дали се плаща или не. Трябва да проверите, ако решите да влезете. Как ми се приходи в Париж… Синът ми гледа по телевизията откриването на възстановената катедрала, знае наизуст мюзикъла и все пита кога ще отидем.

# 659
Четох, че почти навсякъде трябва да закупя билети предварително. Първо обаче, трябва да реша за самолетните билети и тогава всичко останало...ще изчакам малко, ако някой с полет от/ до Орли се включи с мнение.

Общи условия

Активация на акаунт