СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 58 657
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
Колкото по-късно ги раздадат, толкова по-малко бележки ще бъдат изгубени.

# 181
Няколко изречения от информационния файл на РУО София-град.
Заявления за явяване на изпитите за проверка на способностите се подават в училището, в което се обучава ученикът.Срокът за подаване е от 22.05.2023 до 30.05.2023 г.
Служебните бележки, удостоверяващи мястото за явяване на НВО, ще съдържат и информация за мястото за полагане на изпитите за проверка на способностите за всеки кандидат,
който е подал заявление.

Разбира се, има области където такива изпити не се полагат, т. е. не се подават и въпросните заявления.
Колкото по-късно ги раздадат, толкова по-малко бележки ще бъдат изгубени.
Не само. Ако бележките са налични, а системата - достъпна, започва една канонада от въпроси, породени от излишни притеснения. " Да му се не види, къде я прибрах тази бележка" може да е един от тях. Joy

# 182
Нашите също още не са раздадени. И моята девойка ще е е ученическа карта, тъй като няма да има 14г.

# 183
Информацията от тази ценна бележка, предполагам, се съхранява някъде на файл и при изгубване на бележката може да бъде възстановена, нали?
Защото ако действително връчат бележка на нашия змей с идеята да стигне до мен, тя ще бъде изгубена още в същия ден и час.

# 184
Е, пази се и могат да ви издадат дубликат. Може би е най-добре да се снима веднага, след като бъде получена. За всеки случай.
Преди години оригиналната бележка на хартиен носител беше важна, защото беше един от документите, които се изискваха за допускане в сградата на училището и изпитната зала. Вече не е така. Би помогнала при вписването на входящия номер и ЕГН в идентификационната бланка, но така или иначе тази информация ще е налична при квесторите.

# 185
Благодаря, Дидева!

# 186
  • София
Преди години оригиналната бележка на хартиен носител беше важна, защото беше един от документите, които се изискваха за допускане в сградата на училището и изпитната зала. Вече не е така.
В един от излезлите спавочници пише, че е нужна за допускане в училището в деня на изпита!
Аз лично на Вас повече вярвам, но може ли да ми кажете в кой документ са описани тези неща?

# 187
В инструктажите за ученика и квестора.
Не обичам да давам линкове сама към себе си, защото ми навява асоцииации с разни печалбарски кликосъбирачки, но тук съм събрала някои неща.

Последна редакция: нд, 07 май 2023, 23:19 от Анонимен

# 188
  • София
Благодаря!
Както и очаквах - информацията в справочника е подвеждаща...
20лв нали... а даже не си правят труда да опресняват информацията през годините

# 189
Справочниците събират, по-скоро копират, информация от нормативни документи и сайтове на РУО. Лошо е, когато се опитват да я преразказват и коментират, без да са я прочели и/или без да я разбират. А най-лошо е, когато директори, учители и квестори също карат по спомени от преди десетина години. Личният ми " фаворит" са насоките за избор на училище и препоръките за подреждане на желания.

# 190
На организационната родителска среща за НВО на нас ни обещаха, че няма да оставят дечицата без служебни бележки. Да не вземем да се напрегнем ненужно. На 9-ти юни ще им ги раздадат.
Тренировъчтите изпите на курса (школите са това, на което сама си се записва, а курсовете аз съм ги набутала) са като на НВО. Трябва да си носят документ за самоличност, работят върху бланки (не знам през коя учебна година са били ползвани), вписват си ЕГН (вече си го знае цялото), имат си непознати лица за квестори.
Ученичиските лични карти са толкова важни, че трябват по веднъж на годината (да си зареди картата за градски транспорт). Е, по изключение тази година се ползва малко повече и аз взех, че врътнах на цетрофугата, защото беше оставала в ски джоба на якето. Две седмици преди да е много важно да я има със себе си и една седмица преди да замине на ски. Поне имаше неизпран паспорт, защото очаквано <имам желание, но не ми се занимава> не се напрегна да придвижи преиздаването.   

# 191
  • София
Наистина ли 20 лв за справочника...
Дидева, ако дадеш една сметка да те почерпим по кафе всички, които ти ползваме сайта...ехеее Joy

# 192
  • ВАРНА
Във Варна великият Вектор издава справочника. Нямам никакво намерение да ги спонсорирам.

Дидева, безкрайно благодаря за всичко  Heart

# 193
  • Сф
Във Варна великият Вектор издава справочника. Нямам никакво намерение да ги спонсорирам.

Дидева, безкрайно благодаря за всичко  Heart
Не знам как е във Варна, но в София са много училищата и борбата е жестока. Особено, ако си с бал около 400. Лично на мен , хартиения носител ми бе удобен да си отбелязвам , да гледам адреси и т.н. Отделно с една колежка 🤣по НВО си бяхме направили екселски таблици с изчисленията на нашите златни. 15 лв беше миналата година. Не мисля, че на фона на уроците и подготовката е сума изобщо да се коментира. Разбира се, че на Дидева труда никой не омаловажава и помощта за всички въпроси по НВО и около него. Благодаря Дидева!
Вероятно вие имате високи очаквания за справяне на детето ви , но при нас не беше така....и непрекъснато го проверявах, отбелязвах и така..беше ми подръка. Може би съм остаряла и предпочитам хартиен носител. Така или иначе отвсякъде се информирах. И се наложи на всичко отгоре дълго да играя играта. Така че, за мен това бяха едни доста добре похарчени пари. Нека всеки да си преценява кое му върши работа.
Тази година на приятелка ще помагам да реди. Ами не всички се оправят електронно,не е срамно. Да си отбелязват, да обсъждат вкъщи, да си реди на хартиения и да идва. Не тепърва да се чуди.
Успех на всички!

# 194
  • София
Дидева, нещо Patreon да си обмисляла или Buy me a coffeе? DMS навява тъга у мен, но и на такова бих се записала. Съвсем сериозна съм. С удоволствие бих дарила средства, които да отидат за поддръжка на сайта и за компенсация на вложените хиляди часове доброволен труд в подреждане и събиране на данни, както и най-вече - в милостиви консултации и търпеливо повтаряне на едно и също за напълно изгубилите се в кашата на МОН.

И по същество, директорът ни е пратил в Школо до всички родители на седмокласници покана за родителска среща + линковете към РУО - предполагам тогава ще се дадат заветните хартишки. Моят седмокласник има вече лична карта, предполагам с нея ще пожелае да иде.

Общи условия

Активация на акаунт