СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 57 685
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
На 3 по БЕЛ и 3 по Мат.

# 496
на 7- Бел и 5 по Мат, като й остават още 2 по Мат.

# 497
  • Някъде там...
Моите са с различен брой, понеже едната покрай спортните ангажименти трудно й редя програмата.
1 брой 6 мат и 6 бел
2 брой 4 мат и 5 бел
Имаме още един по мат на 04/06. По бел съм броила и един от школата, ще имат и още поне един. И тези в училище съм броила. На първите бяха ужасно притеснени, а сега видимо спокойни.

# 498
По БЕЛ приключи миналата събота с ПИ на СМГ Учители ( ако не греша 2 от там и 2 редовни в школата. Заради олимпиади и състезания има частични индивидуални в школата). По математика е с 4 дотук (3 от СМГ Учители и един в школата) и остава последния на Учителите.
Аз миналата седмица с такова недоумение гледах мейла, че предстои ПИ, сякаш комшиите са записвали моето дете да се явява. Въобще, черта. Предложих й да ходи в училището и на каквото й кажат, върху този предмет да работи. Макя на годината, но и топ идиот.

# 499
  • Sofia
Като прибавим и ПИ в училището, стават 7 БЕЛ и 7 математика. Разликата е + - 20т. И аз очаквах да достигнем някакви висоти, но не. Каквото, такова. Дъщеря ми вчера беше на математика в Междучасие и каза че е разочарована от себе си след като й обясних нерешените и грешни задачи. Трябваше да я успокоявам, че това са по-различни задачи и е нормално да не се справи с всички. Съжалих, че не послушах някои майки от тук да не травмираме децата с техните ПИ по математика.

# 500
  • на Мелмак
И аз не съм доволна от последните резултати, но си го пазя за себе си. Не искам да си стресирам детето допълнително. И без това всеки за това им говори. И той има тъпи грешки при преписване, но.... Каквото - такова! Много ще се радвам да изкара на матурите резултати, които изкарва на уроците - там е отличник, но не мисля.

# 501
# 502
4 по БЕЛ и 5 по математика - допълнителната тук беше в ПЧМГ, - доста отрезвяваща и полезна.
Днес минах покрай абитуриенти и буквално усетих радостта им от края на това образование Simple Smile !

# 503
  • Някъде там...
О, за прогреса в точките, моята щерка стартира от 39 т за да докара последно до 83 по мат и от 62 т до 88 по бел. Но при нея имаше и допълнителен фактор. Намалили сме посещенията при психолога до 2 месечно, има подобрение. Simple Smile
При другата стартът беше по-висок, от 70 т до 89 по мат и от 70 до 96,5 по бел, като това не знам дали да го броя, понеже си е към школата. Тя е ходила и на по-малко пробни, но е по-държелива психически, заради спорта.
Саши, труднички задачи им дадоха в Междучасие. Аз го очаквах, обикновено на последния пробен се "престарават". Бях ги предупредила моите и пак се разочароваха. Според тях СМГ дават по-лесни задачи от Междучасие, а аз си мислех, че е обратното...

Нямам представа доколко показателни са резултатите от пробните спрямо реалното НВО, на мен по-важен ми е емоционалния фактор. Да знаят какво представлява и да не се панират.

# 504
  • Пловдив

Днес минах покрай абитуриенти и буквално усетих радостта им от края на това образование Simple Smile !
Да ви споделя... Имам колежка, чиято дъщеря миналата година беше абитуриентка. Иху-миху! - рокля, кола, парти, балони, почерпки.... По това време на годината.
После излизат резултатите от ДЗИ.
БЕЛ е издържала. Английският-не. А е ходила по курсове. Ученолюбива е. Или, поне с такова впечатление съм. Цяло лято ходи в Евро алианс. Прави много отлични пробни ДЗИ-та. Но на поправителната сесия през есента - пак греда. Блокаж. Не стига заветните 30т.,за да си вземе заветния АЕ и съответно диплом за завършено средно образование. Сега, във вторник, пак беше на ДЗИ по АЕ. След като цяла учебна година ходи само на уроци при учител по АЕ.
Опитвам се да кажа, че има нещо нелогично в тази безумна еуфория, партита, пари, броене до 12...при положение, че все още не е ясно имаш ли средно образование или нямаш.

# 505
  • София
Младежът е ходил само на пробните изпити на Регалия - 3 БЕЛ и след този в неделя ще са 3 МАТ.
След писане на доста преразкази успя да вдигне точките от 13 на 28. Беше контузен по време на последната пробна матура  и има взети точки за "неразчитане". 55 точки има на първата част, като на тезата е -5 точки. Не му е стигнало времето.  Пробните може и да не са толкова показателни и да има голяма разлика спрямо реалното НВО, но сега се поуспокой малко и е по-уверен.
Надявам се вече да отпускат по другите предмети в училище. Такива трудни тестове имаха по история и география, не знам как е хванал петици. Според мен няма голямо значение какви ще са оценките по разказвателните предмети щом няма да са ни балообразуващи, но той си държи да се мъчи по всичко.

# 506
  • София
Eлена днес имаше класно по мат. Очаква пет. На предното контролно, на което по мат очакваше 6, се оказа ,че още отначалото нещо е оплескала и има 4. Така че остава с твърдо 5 и по мат и по бел в училище.
Колкото толкова, дали вкъщи може да решиш дадена задача няма голямо значение, ако когато трябва не успяваш. Надявам се да има поне колкото едната близначка, към 50-60 точки, все ще влезе някъде.

# 507
Прочетох на Жабче коментара за прогреса в точките от ПИ и погледнах на моето дете.
Ами при нас има почти еднакви точки на всички ПИ по БЕЛ 😯- от началото до последно- никакво развитие и в 1-ви и във 2- ри модул !!! На 2-ри модул е все с високи точки, но на 1-ви какво прави, не знам. Питах я да не би да правят с учителката предимно преразкази, не, не било така. Лошото е, че и аз не можах да го направя последния на Регалия, та не мога да й помогна.
По математика имаме значителен прогрес, като се има предвид, че първият ПИ й беше в Междучасие. Така,че математиката ще ни спасява 🙂

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 13:54 от герани

# 508
  • София
Наборчето има 5 пробни БЕЛ и след неделя също толкова по математика.
Днес са им върнали пробните, които правиха в училище по математика - 84т. Ядосваше се, че може ли да са 87, защото някаква задача я решил вярно, но не проверил какво се търси и записал друго. Дано му е за урок да внимава на реалния изпит. Но пък учителката е освободила всички с над 80т от класно, признавайки им оценка 6. Та един дерт по-малко за мислене.
Успя да се пребори за 6 и  на класното по БЕЛ, та увеличи шансовете за годишна 6ца.
В следващите две седмици ще бъде голямата офанзива по оформяне. Има някаква заповед от директора 7ми клас да са оформени с годишни оценки до 9 юни. Моят има да оправя IT, физика, география, химия и история паралелно с последните напъни в подготовката по БЕЛ и математика... Да видим как ще му се получи.

# 509
...
В следващите две седмици ще бъде голямата офанзива по оформяне. Има някаква заповед от директора 7ми клас да са оформени с годишни оценки до 9 юни. ...
А какво ще правят в училище между 17ти и 30ти юни Thinking
Сега за две седмици (точно преди НВО) да им извадят душата с оформяне по всичко, а после две седмици нищоправене... Е, не го разбирам това.

Общи условия

Активация на акаунт