СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 57 684
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
  • Някъде там...
И аз не го разбирам... Защо ще им създават напрежение точно преди матурите! Нашите имаха доста зор април, сега дават проекти и който иска да бъде изпитан по желание. Колкото и да са ми го "плюли" в това отношение точно нашето училище, ами оказаха се "пичове"!

# 511
  • София
А какво ще правят в училище между 17ти и 30ти юни Thinking
Сега за две седмици (точно преди НВО) да им извадят душата с оформяне по всичко, а после две седмици нищоправене... Е, не го разбирам това.

Аз се чудя абсолютно същото. По думите на директора - така учителите ще имат достатъчно време за подготовка на данните, които имат за въвеждане. Според мен по-логично е в тези две седмици да заложат на преговор по БЕЛ и математика, а за другите предмети ще имат още една седмица след НВО.
Иначе моят го дава много ларж след като си видя резултатите от ПИ в училище и хич не изглежда стресиран. Даже кофти точките от ПИ БЕЛ Регалия не го събориха и може би така е по-добре.

# 512
  • Sofia, Bulgaria
И при нас така, ще ги побъркат от контролни преди НВО. Аз ви се оплаках. Явно са си в правото да подредят 4 контролни в седмицата преди изпитите, защото учебните седмици са различни от календарните. Това естествено не го прави редно.

# 513
  • София
Моята девойка се е явила на 3 ПИ по БЕЛ и с предстоящия по МАТ ще станат 4. Не броя тези в училище, там май има по още един по предмет. На последния БЕЛ в Регалия изненадващо се е справила добре с преразказа- има 32т, а досега не е имала повече от 27. В първата част се е пооплескала обаче и общо са 87т.

# 514
Нашите от 21.06 до 23.06 са на екскурзия, така че няма да преучат след матурите. За паралелките за които дъщеря ми ще кандидатства оценката по математика от дипломата никъде не е балообразуваща

# 515
  • Sofia
Нашите са на зелено училище веднага след второто НВО и след това остават само 5 учебни дни. На него БЕЛ не му е балообразуваща, затова и там ще е с 6...
На 4 ПИ по мат беше, на 3 по БЕЛ, остана още един по БЕЛ в понеделник. Само в неговата школа е ходил. Започна със 71, 74 и 78 по БЕЛ.Вдига обаче само от преразказ, което е странно за мен. Очаквам на последната да е към 82. Миналогодишните деца на школата са имали средно по 10 точки повече на НВО спрямо средните, които са изкарвали на ПИ. Има и няколко с 20 точки отгоре, което ми дава много надежди, че има шансове да преминем над 85 на НВО. От преразказ очаквам 27-29,  5 т. точки от теза.
По мат започна с 86, 90, 92 и сега 100. Разчитам на 90 на НВО с надежда за малко повече, за да се компенсира петицата от училище. На олимпиадата по география е с 88,5, ще ходи и на състезанието в НПМГ, но не знам как би изкарал повече там. Не се е подготвял за него, идеята беше да не се явява, тези дни малко преговаря.
Все си правя някакви сметки, ама какво ще излезе накрая.....Simple Smile

# 516
  • Б
На пробни изпити по математика засега се е явил 3 пъти и по български 3 пъти. В неделя е на пробен по математика. Тук с 320 340 точки не можеш да влезеш.в езикова гимназия. За немска , математическа се иска бал поне 440. Тези гимназии май навсякъде са с високи балове за влизане.

# 517
На 17ти заминават на море. Само два предмета си чакат на трупчета когато ...  С едно контролно се движи назад, защото зъболекарите не са длъжни да се съобразяват с личното усещане на други хора. Така де, някак не беше точно и както е според наредбата за оценяването.

# 518
  • Б
Ако имате някой от пробните изпити по математика и БЕЛ, ще ги споделите ли ? Дали ги публикуват някой от школите ? Аз търсих на СМГ по БЕЛ но не намерих.

# 519
По математика винаги са им давали задачите (още от 3-ти и 4-ти клас, когато ходеше), но дори не знам къде си ги прибира. Едно време поне им четях вицовете. По БЕЛ знам, че си ги виждат. Не знам дали си ги взимат. Не мисля, че има вероятност на НВО да се случи нещо подобно, защото в образованието може да стане прелом в положителна посока и българският език и литературата да се изучават заради крилете, които грамотността дава и виждането на нещата извън рамките.    
Класната работа по математика, която ще им бъде и ПИ от училището, била насрочена за следващата седмица. Дали са им и да си направят класната работа от миналата годишнина. Понеже поне си говорим, питах как е в сравнение с НВО. НВО било доста по-лесничко.

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 10:44 от рони

# 520
  • София
По БЕЛ приключи миналата събота с ПИ на СМГ Учители ...
Наистина ли има ПИ в СМГ в съботен ден? Досега все виждам дати за неделя, което в нашия случай ги прави несъвместими с други ангажименти. А така ми се искаше поне един "домашен" ПИ да има...

# 521
Яни,  4ти юни е в неделя. (Трябва да погледна какво съм оплескала в писането. Видях. В събота беше Тесла).

# 522
  • София
Здравейте,
искам да попитам за медицинското, нужно за кандидатстване в професионални паралелки.
Необходимо ли е да се представи, когато се подава заявление за проверка на способностите по изобразително изкуство, или може да се приложи в профила на детето в сайта на мон, чак когато се подава заявлението за участие в класиране?
Не видях някой да е отговорил. Ако се повтарям - извинете ме!
Медицинското не се представя със заявлението за проверка на способностите по ИИ. (При нас вече ги подадохме). Прилага се в профила на детето в сайта на МОН. Предишни години можеше и допълнително чак при записването, но мисля масово родители си ги прикачат още при реденето на желанията, за да са по-спокойни.

# 523
Някой има ли идея на изпита по география в НПМГ дали дават атлас да се ползва?

# 524
  • Sofia
Нямам идея, но не ми се вярва.

Общи условия

Активация на акаунт