Консервативното мислене - враг на отношенията

• 10 037
  • 299
  •   1
Отговори
# 210
Именно
Има рационално зърно в тезата - една майка вече не е сама за себе си, а трябва да възпитава у децата си усет за приличие, за естетика, за редно и нередно, за стилно и пошло.  И ако се носи като магистрална труженичка това според мен не е правилно.

# 211
Има рационално зърно в тезата - една майка вече не е сама за себе си, а трябва да възпитава у децата си усет за приличие, за естетика, за редно и нередно, за стилно и пошло.  И ако се носи като магистрална труженичка това според мен не е правилно.

Черна станция, но пък за жената която се носи като "магистралка" може пък да е правилно?
Кои сме ние еле пък партньора й, че да й казва какво да облича или не?
Значи като са се гаджосвали е било супер, че се е обличала предизвикателно, но не и вече като се оженят така ли?

# 212
Те като са се оженили са правили и пиянски оргии до зори може би, или не са чистили и проветрявали лисичарника след пушенето, но кат станат родители нещата се променят, нали?

# 213
Да ти кажа ,така мислим ние с теб ,но може би авторката и някои от пишещите тук НЕ ,явно няма значение дали си родител или не и т.н излишно е да спорим ,човек който не мисли ,че прави нещо не редно няма да промени нищо
Те като са се оженили са правили и пиянски оргии до зори може би, или не са чистили и проветрявали лисичарника след пушенето, но кат станат родители нещата се променят, нали?

# 214
Бебето няма да придобие грешно възпитание или липса на усет, докато майка му бута количката с къси панталони. Те се придобиват с предоставения пример, с присъствието или липсата на морал, с това какво правиш и говориш. И късите панталони, показани на снимките, изобщо не са пошли. Това ми прилича на лицемерно пуританство. Довчера задникът отвън, днес ще възпитаваме детето на усет и приличие.

# 215
Много настървено пишеш,все едно си пряко засегната от темата 🙂
Бебето няма да придобие грешно възпитание или липса на усет, докато майка му бута количката с къси панталони. Те се придобиват с предоставения пример, с присъствието или липсата на морал, с това какво правиш и говориш. И късите панталони, показани на снимките, изобщо не са пошли. Това ми прилича на лицемерно пуританство. Довчера задникът отвън, днес ще възпитаваме детето на усет и приличие.

# 216
Точно след снимки, на които дрехата покрива задника, започнаха тези коментари и се заизсипваха други снимки, на които вече наистина се вижда.

Покрива, ама в право положение. Като се наведе и всичко лъсва с подробности. Ми не е ок, особено за жена ти

# 217
Много настървено пишеш,все едно си пряко засегната от темата 🙂
Скрит текст:

Radii99, аз такива панталонки не съм носила никога, защото не са ми в стила, а на работа съм строго официална. Но се радвам на жените, които имат телата и самочувствието да се обличат, както пожелаят, не злобея и не морализаторствам на тези "майки с късите панталонки" и хубавите тела. Противоречиш си в последните 5-6 коментара, върни се да си ги прочетеш.

# 218
Все пак едно е мъжът да иска от жена си да си смени стила на обличане, защото е вече омъжена и няма за кого да се гласи, и съвсем друго - тя да очаква от него да й поеме всякакви безумни корекции и по три якета от всяка витрина, покрай която някога са минали.

В единия случай тя просто може да откаже да се променя и аз бих я подкрепила, защото тя си решава за себе си. Не виждам защо тя да е длъжна да го прави, даже и ако цял град Поморие не одобрява стила й, а не само собствения й мъж и част от БГ мама.

Но в другия случай, с нейните претенциите и очакванията за инвестиции в неща, които той не одобрява - наистина не виждам пък той защо да го прави.

# 219
  • Чужбина
Интересна, провокативна тема. Доколкото чета, единодушието е пълно. Но какво е една форумна тема без поне малко противоречие и някаква дискусия? Simple Smile

Едва ли ще е изненада, че моето мнение е по-особено Simple Smile

За мен част от нещата не са приемливи, но част са.

Аз съм твърдо против хирургически (или естетични?) корекци по тялото, особено по отношения на устни, бюст и т.н. Ако има няколко кг вповече, човек винаги може да промени хранителния си режим и да ги коригира. И най-изкусната естетическа (но изкуствена) промяна за мен няма как да е по-красива или привлекателна от естетсвеното състояние на външността.

Относно демонстрацията на индивидуалността и, съответно, на ппринадлежността към семейството/ двойката:

Разбира се, всеки човек е отделна личност, но при сериозни лични/ семейни отношения хората започват да споделят своите светове, своето пространство. От тях се очаква да бъдат заедно, че да са половинката на едното цяло, да са едва ли не част един от друг.

Нормално е да има няколко индивидуални фотографии, но последвали или заедно с такива на двойката/ семейството. Това ясно идва да демонстрира, че вече тези индивиди не са сами и не се "предлагат на тезгяха на човешките връзки", а имат своето желано и добре обгрижвано партньорство.

Що се отнася до облеклото: според мен, когато индивидът е без половинката си и сред други, "чужди" хора, би трябвало да има въздържано и непровокативно, непредизвикателно облекло. Когато е със своята половинка - възможно е по-разкрепостено облекло, защото така се показва, че тези индивиди са свободни чрез връзката си, че се чувстват възможно най-добре заедно, във връзката, а не отделно и не привличащи чуждо внимание като самостоятелни обекти/ субекти.

Да, красивото и атрактивното пак ще привлича внимание, но през призмата на принадлежността, че напр. даденият обект вече е "зает", вече е в друга "орбита". Това показва и как хубостта може да бъде споделена и може да радва всички, но най-вече любимия/ та, своя/та...

# 220
аз пък не уважавам жените, дето всичко им е на показ, каквато и възраст и статус да имат
Не мисля, че една уважаваща себе си жена ще се показва така, визирам стил чалга звезда

# 221
На всички ни е ясно разбирането на някои мъже, че съпругата им е вече тяхна собственост, и съответно не искат да им я гледат. Още веднъж благодаря на rf22, че го изрази тъй семпло и нагледно, като каза в една тема: "Не искам други да гледат нещата, които аз си ги ползвам". Такава искреност не се среща често - обикновено се опитват да я замаскират с общи приказки за достойнство, положение, омъжена жена и пр. и пр.
Ясно е и че жената още повече спира да бъде човек, когато стане майка - тя е вече придатък на детето си, и всеки неин избор трябва да се обуславя от нечии закостенели разбирания как следва да се държи този придатък.
Самата аз не се разголвам често, но не защото смятам, че не ми отива на фигурата или положението според "Журналъ за жени отъ годинътъ 1898", а защото са ми досадни вечно разгонените макаци в човешки облик, за които това явно е покана да ти се досажда на воля.
Но дойде ли лятото... И сто кила да бях, и по едно дете за всяко от тея кила да бях родила, пак ще се нося, както ми е удобно, а не да си докарам топлинен удар заради чуждо тесногръдие. Хем не съм на 20, хем съм съпруга, хем съм майка. Ако някой има проблем с това - мента, глог, валериан.

# 222
Обаче като се замислих... в съда не можеш да ходиш по потник, с къса пола, шортички и тям подобни. Защо? Защото се смята за неуважение на съда.
А в такъв вид можеш да идеш в магазина. Ами на магазинерката не се ли дължи уважение? Grinning
Защо единият може да те гледа по шорти, без да се обиди, а другият не? Двоен стандарт? Thinking Изобщо какво им е обидното на твоите шорти за наблюдаващия ги? Ей тъй като се замисли човек... Joy

# 223
Еее, това е уважение към институциите, а не към хората в тях, Лори.

Сега се сещам, че по едно време в БНБ (може би все още) не пускаха мъже по къси гащи, та някакъв човек си беше купил дълга пола от сергийка наблизо, за да влезе... Blush

# 224
Дзвера, ако искаш още разяснения, питай, ще ти отговоря. Разбрах, че си ми фенка, няма нужда да го показваш постоянно

Общи условия

Активация на акаунт