Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (6)

• 55 861
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
часа ми е за 14.09 . Толкова дръстично е паднал, че доста се притесних . Със сигурност ще има нова стимулация, тъй като нямам нищо замразено. Нищо не остава .......
При първия опит ( къс протокол ) 8 бр Ф , извадихме 4 Я , оплодиха само 2 бр и имах биохимична.
Втория опит ( дълъг протокол ) 12 Ф , 12 Я , оплодиха се 8 , останаха само 2 бр бластоцисти , върнахме ги и опита беше без имплантация.
Не знам вече какво да направя, записах час и за андролог. Сега ще пуснем спермограма по Крюгер и ДНК  фрагментации.

# 421
часа ми е за 14.09 . Толкова дръстично е паднал, че доста се притесних . Със сигурност ще има нова стимулация, тъй като нямам нищо замразено. Нищо не остава .......
При първия опит ( къс протокол ) 8 бр Ф , извадихме 4 Я , оплодиха само 2 бр и имах биохимична.
Втория опит ( дълъг протокол ) 12 Ф , 12 Я , оплодиха се 8 , останаха само 2 бр бластоцисти , върнахме ги и опита беше без имплантация.
Не знам вече какво да направя, записах час и за андролог. Сега ще пуснем спермограма по Крюгер и ДНК  фрагментации.
Believe, говорили сме си и преди. Според мен трябва да се търси проблема защо не остават до пети ден.. аз си мисля, че може би има проблем в мъжкия материал. Затова хубаво си се насочила към ДНК фрагментация преди следващия опит. Може също да пусне кариотип мъжа ти Simple Smile

# 422
Believe, Станулов е много добър със стимулациите, така че ще определи най-добрият протокол, довери му се и виж какво ще каже на първичния преглед. За разлика от други лекари, той поне обсъжда изборът на протокол с пациентите. Обаче така като те чета, явно има някакъв проблем не толкова с ваденето на яйцеклетки, колкото с качеството дали на мъжкия материал, дали на яйцеклетките щом трудно стигат до 5-ти ден ембрионите. Наисинта направете една разширена спермограма и ДНК фрагментация, да видите какво е положението там и тогава вече  при налична цялата картинка, ще мислиш какво да правиш. Според мен ти си направила почти всичко каквото трябва от женска страна, и хистероскопия, и имунология и тромбофилии, така че не мисля, че е там проблемът.

А кариотип само за себе си ли си пускала? При мъжът ти изследвали ли сте нещо досега?

# 423
Believe, говорили сме си и преди. Според мен трябва да се търси проблема защо не остават до пети ден.. аз си мисля, че може би има проблем в мъжкия материал. Затова хубаво си се насочила към ДНК фрагментация преди следващия опит. Може също да пусне кариотип мъжа ти Simple Smile

Jakito999999 ,  моя мъж също прави кариотио . И при него всичко е окей. Остава да проверим ДНК.... на 14.09  също сме и при андоролог Simple Smile
Също така съм се насочила да пускаме пълен пакет на Щитовидната и за двама ни, че чета при отклонение на хормоните там може да дава проблем при спермограмата.
Той е с тератозооспермия .

# 424
Believe123 а как ги оплодихте последния път,? Защото бройката е била доста добра от 12ф - 12я и 8 оплодени е супер. Казаха ли ти какъв метод използват и защо? Дали има нещо с мъжкия материал или удебелена обвивка на яйцеклетката например?
Явно дългия протокол е бил твоят, реагирала си добре, но работата после на ембриолозите са си останалите 50%, ако не и повече от процеса.

# 425
130 лв  ще е прегледа сега каза Мм

Наси, как мина прегледа ти при Станулов?

# 426
Момичета, кой е по-щадящият протокол къс или дълъг?Има ли изобщо разлика по отношение на това как влияе цялостно на организма.
Ясно е, че без стимулации най-добре, но...няма как.
АМХ ми е около 1, ако има значение.
Първият опит ми беше по къс протокол и имах леки симптоми на хиперстимулация.Даже не бяха толкова леки, а по-скоро отминаха бързо.
Всеки лекар ми казва, че нямало как с моето АМХ, но аз си знам какво изпитах.И е факт, че имах ясно изразени симптоми на хиперстимулация- след пункцията- подут, все едно пълен с течност корем, твърд и болезнен много.Беше ми трудно да стана от дивана или да се сгъна в колата, все едно носех торба с нещо тежко в корема.Това е СЛЕД пункцията, пак казвам, че преди това да речем, може да чувствам нарастващите фоликули.Не беше това.
Не беше и стомашно неразположение, нищо общо нямаше с което и да е усещане до сега.
Та, притеснявам се, че док иска по дълъг протокол.Ако след късия съм така, то как ще съм след дълъг Sad

При вас имало ли е разлика и по-тежко ли ви е било при дълъг?Не знам какво точно представлява.

# 427
Момичета, кой е по-щадящият протокол къс или дълъг?Има ли изобщо разлика по отношение на това как влияе цялостно на организма.
Първият опит ми беше по къс протокол и имах леки симптоми на хиперстимулация.Даже не бяха толкова леки, а по-скоро отминаха бързо.
Всеки лекар ми казва, че нямало как с моето АМХ, но аз си знам какво изпитах.И е факт, че имах ясно изразени симптоми на хиперстимулация- след пункцията- подут, все едно пълен с течност корем, твърд и болезнен много.Беше ми трудно да стана от дивана или да се сгъна в колата, все едно носех торба с нещо тежко в корема.Това е СЛЕД пункцията, пак казвам, че преди това да речем, може да чувствам нарастващите фоликули.Не беше това.
Не беше и стомашно неразположение, нищо общо нямаше с което и да е усещане до сега.
Та, притеснявам се, че док иска по дълъг протокол.Ако след късия съм така, то как ще съм след дълъг Sad

При вас имало ли е разлика и по-тежко ли ви е било при дълъг?Не знам какво точно представлява.

Моето амх беше 3.15 и не съм имала подобни неща при късия протокол.

# 428
Със Станулов сме коментирали точно протоколите и в моя случай например, той беше казал, че и двата ще свършат работа, но нямало смисъл да се рискува с дълъг щом и къс ще свърши работа. Дългият доколкото аз разбрах носи по-голям риск от хиперстимулация. Късият е по-щадящ. Да си призная честно и аз при втората ми стимулация по къс протокол на 2-рия ден след пункция имах момент в който се чувствах много зле и бях на крачка да звъня, но за щастие бързо отшумя, та си помислих дали и аз не съм тръгнала към хипер (имах 10я. извадени), но се съмнявам, защото пък хормоните, които ми бяха пуснали бяха наред и нямаше признаци на хиперстимулация. Аз съм с амх 2.9. Та по-скоро е възможно да сме си внушили, че е било хиперстимулация. Но, точно със Станулов съм гледала интврвюта, че той е изключително консервативен по отношение на риск от хиперсимулация и знам, че въобще не е склонен да рискува да се случи. Много добър контрол има над стимулациите, така че, ако той е решил, че с дълъг протокол при Вас ще е по-добре, доверете  му се и не се притеснявайте. Все пак нали затова са лекарите, да контролират стимулацията.

# 429

Аз съм била само по дълъг протокол и се чувствах съвсем нормално. Това, което знам е, че с дългия протокол целият процес е по-равномерен, защото твоите хормони се спират, а се използват само "външни".

# 430
Благодаря за отговорите.
А извън шансът за хиперстимулация, за самия организъм, не е ли по-тежко да си на дълъг протокол?Не разбутва ли повече хормоните?

Lenni, да , точно това ми звучи плашещо.После как ще се нормализират тези хормони.
ТСХ от късия протокол ми стана от 1-ца на 2,9 стойност...това не е маловажно.

# 431
  • София
Лекарят преценява кой е по-добрият протокол за теб. И двата са добри. Да, хормоните се разбутват, моето ТСХ също вече е 3.2, а си беше добре при предишния опит. При мен се вдигна по време на стимулацията еднократно, после беше в норма, но след бременността /приключи в ранна седмица/ си остана по-високо. Подготвила съм се, че при този опит ще пия ел-тироксин или сходно и това е. Не е само стимулацията, на която жена се обърква от стималуцията, от бременност има голяма вероятност още повече да се покачи. Следиш се и това е, ако има нужда, ще пиеш и лекарства. 

# 432
И при мен ТСХ се повиши, нормално е от стимулацията да се случи. Но това беше непосредствено след нея. Около 3 седмици след това отново беше спаднало до 1. Но това въобще не е толкова притеснително. Както Niya каза пие се еутирокс или сходно и тсх се контролира. Това е най-малкият проблем, по-важно е да се избере подходящ протокол, който да има положителен резултат. Успех, каквото и да решите, но стигнали ли сме до инвитро е ясно , че без жертви няма как, надеждата за щастлив финал трябва да Ви крепи и вдъхва надежда, че ще си заслужава.

# 433
Да, трябва да се следи всичко. Аз лично пия ел тироксин 25 мкг и не съм го спирала по време на стимулацията и доктора каза до края на бременността да не се спира, последно ТСХ ми беше 1.5.

# 434
  • На изток от Ада
Ходихме цял ден бяхме по пътищата, че ходихме и другаде. И затова сега пиша.
Ние бяхме в Надежда. Като там ни поискаха 2300 лв на човек за генетично изследване. Аз съм с няколко аборта... Сложиха ми лепило в Надежда , биопсиите. Там док откри адемиоза и хроничен ендометрит. Както адемиозата ми я откри един док тук. За д-р доктори беше миома. И някакво образувание в единият яйчник откриха в Надежда.
Станулов ми се видя, Земен човек. В Надежда е надута сякаш.
Казал за изследваниятя тези генетичните добре е да се направят. Лепилото,той е против,а и действало 3м . С две думи съм си изгубила времето в Надежда.
Видя Сг на ММ,ДНК фрагментацията била ок, повече не можело да се направи. Разгледа ми обстойно документите и стажант имаше и той ги разгледа. На ехограф  доста ме гледа откри миома явно миома си е било съвсем малка. И някакво образувание в единият яйчник. Пита ни за здравословен начин на живот.
Каза че мога да забременея и даде тел ако забременея да се обадим. Не се сети какво повече да ни пусне за изследвания.Даде амбулаторен лист и снимки от ехограф. В Надежда нямаше това.

Общи условия

Активация на акаунт