Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (6)

• 55 912
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
Където и в Турция да отидете няма да признаят нито едно изследване от България. Просто там работят със съвсем различна техника и технологии. Не случайно и цените там са х2  и х3. В крайна сметка успеваемостта е най- важния фактор, поне според мен. А на база успеваемост в България няма равна на Афродита. За отношение и отзивчивост място за коментар просто няма. А като ви интересува нещо, питайте. Все пак всеки пациент е различен и не всички искат да знаят цялата подробна информация. Съответно ви се обяснява само това, което сте попитали или е задължително да знаете.
 По повод на надписаните лекарства.... В Афродита, независимо на каква стойност е излязла стимулацията, никой не доплаща нищо, за разликанот други клиники. Може би това е начин да си изравнят разликите. Просто предположение от моя страна.

# 316
Благодаря на последните коментирали. Всъщност в Истанбул цените изобщо не са ×2 и ×3. Цената на инвитро е в порядъка на 2500 евро, а лекарствата са в пъти по-евтини от тези у нас. Лесно може да се провери тази информация. Признават страшно много изследвания от България. Отидете, вижте и после пишете.
Относно коментара ми за гримираната ембриоложка, нека поясня, че не е злобен или излишен. Това е още един детайл, който съм забелязала и разбира се, няма нищо лошо жена да се поддържа. Пункцията е много деликатен процес и неслучайно в цял свят целият екип е с маска и боне по време на такава процедура, забранява се на жената да е с парфюм..всичко видимо малко като детайл би могло да повлияе зле на ембрионите.
Затова коментирам, че при мен освен разпуснати коси, грим, нямаше кой знае каква строгост и стерилност. Което всъщност е в противовес със стриктните инструкции, написани от Станулов, че по време на стимулация не трябва да сме с лак за нокти, боядисана коса и любимото ми- да избягваме wifi.
Надявам се съм обосновала коментираното така, че да ме разберете правилно.

lady25, моля ви представете статистика, в която да има успеваемост на Афродита за последните 2 години например? Не се заяждам, просто ми е много любопитно да го видя черно на бяло.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 10:07 от Анонимен

# 317
Чудех се дали да се включвам в дискусията, но и аз имам да кажа няколко неща по темата, за които сякаш не се говори много в тази и другите теми. Първо ще изложа фактите: Имам един неуспешен инвитро опит в Надежда и един неуспешен опит в Афродита. Въпреки различния подход и двата опита бяха с еднакъв резултат: само 1 ембрионче с лошо качество накрая, като не се постигна дори имплантация. В момента се чувствам неутрално и към двете болници, като виждам плюсовете и минусите на всяка. За Надежда си има тема и повечето, които сме тук сме се преместили от там поради ред причини, та няма какво да кажа. Но за Афродита искам да разбия някои митове. Първо доктор Станулов е обожаван в тази тема, не мога да си изкривя душата, този човек наистина направи при мен прекрасна стимулация, ходих двойно повече на прегледи при него, октолкото в другата болница, пускал ми е двойно пвоече хормони, октолкото в другата болница. Следеше изкъсо всичко и нито стотинка не съм дала допълнително. НО, д-р Станулов отговаря само за стимулацията и до там, а и подценява редица неща, включително тежък мъжки фактор, успокоявайки ме че аз съм била млада. За това че е натоварен също съм съгласна и никой не може да ме убеди, че това в даден момент няма да повлияе. Симулацията е половината от уравнението в инвитро процедурата обаче, което много хора често не осъзнават или си затварят очите. И стигаме до ембриологията. Какъвто и да е емрбиологът, ако една болница не разполага с нужните методи за преработка и отсявка на материала, ако ще и Бог да е пак няма да помогне. Донякъде съжалявам, че се подведох по момичетата с мъжки фактор тук, на които също много благодаря за куража все пак, не го приемайте лично, просто към онзи момент още не бях осъзнала, че най-големият проблем на мъжкия фактор при инвитро е ДНК фрагментацията и нищо друго. Морфологията се вижда с микроскоп, бройката при инвитро не е релевантна и остава днк фрагментацията, която за съжаление не се вижда и за нея са нужни необходимите обработки, които Афродита към момента няма. Повечето момичета с мъжки фактор успели в Афродита мъжете им не са имали лоша днк фрагментация и това го разбрах по трудния начин. И обратното много от тези които не успяха в Афродита, и се махнаха от там, са точно тези които мъжете им имат висока днк фрагментация.

Иначе и аз съм при жената емрболожка, толкова хваленият Дойчев, така и не го видях, винаги ме пращаха при жената. Не мога да коментирам колко е добра, единствено, че на мен ми трансферираха ембрион с много лошо качество на развитие, за който знаех изнчално, че е обречен, но предпочитам да вярвам, че го направиха за да му дадат все пак шанс. Наистина от ембриология дават много малко изначална информация, но аз съм от нахалните и колкото пъти съм извикала за ембриолог, толкова пъти момичето дойде и ми даде всичката информация която поисках. След неуспеха ми направиха също допълнително консултация с нея, която не беше кратка и пак момичето се постара да ми обясни доста неща. Но и мисля, че за някои неща не беше много убедителна, защото се опита да ме убеди, че не е вярно, че центрофугата (която се използва в много от методите на преработка на мъжкия материал) вдига днк фрагментациите на сперматозоидите, а това аз съм го чела в редица международни проучвания.

Това което не ми харесва в темите тук е че често се пише емоционално без факти и обяснения. Да, никой не дължи да дава обяснение, но как тогава ще е полезен форумът. Успелите момичета в тази тема от последните страници, на които се радвам много, много често казват здравейте, днес се роди нашето детенце и доктор Станулов в супер и точка. Хубаво би било да обяснят как са успели, как докторът им е помогнал конкретно, какъв проблем е решил и как го е решил. На мен как ми е полезно, ако някой проосто ми каже днес родих и доктор Станулов е супер. Та това е по-скоро молба към успелите, които разбира се не са ми длъжни. Към неуспелите нямам какво толкова да кажа, защото те си описват подробно какво се е случило и къде е бил проблемът, просто често са по-емоционални и отправят нападки, което може излишно да повлияе негативно върху мнението за лекаря, особено ако се пише публично, а не лично.

ПП Сега видях колко дълго е станало, извинявам се. А и да кажа, че според статистиката в ЦАР  болницата в Тутракан е най-добра по успеваемост, дори самият Станулов го каза. Поправих името на ембриолога, моя грешка, не съм се запознавала с него все пак.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 10:48 от S.G.C.

# 318
Ембриологът се казва Георги Дойчев. Поне му проверете името като пишете за него.

# 319
cheerfull, по фонда се покрива свеж и замразен трансфер. Ако пропуснете свежия заради нещо, имате безплатен само един - замразен. Реално нищо не се губи от свежия, особено ако се върне по-ниско качество ембрион при завишен прогестерон. Пробва се. Аз на свежия трансфер бях с леко повишен прогестерон и върнаха лош ембрион, който не е ок да се замразява - дадоха му шанс. Бях наясно, че шансът е малък, но пробвах. Не стана. Забременях следващия месец на замразен трансфер. Ембриологът е един от най-добрите в България.
Ти всъщност няма ли да правиш замразен сега?

# 320
cheerfull, по фонда се покрива свеж и замразен трансфер. Ако пропуснете свежия заради нещо, имате безплатен само един - замразен. Реално нищо не се губи от свежия, особено ако се върне по-ниско качество ембрион при завишен прогестерон. Пробва се. Аз на свежия трансфер бях с леко повишен прогестерон и върнаха лош ембрион, който не е ок да се замразява - дадоха му шанс. Бях наясно, че шансът е малък, но пробвах. Не стана. Забременях следващия месец на замразен трансфер. Ембриологът е един от най-добрите в България.

Честито, много се радвам за вас! Не, насочила съм се другаде и се надявам там да се получат нещата.

# 321
Личното ми мнение е, че много си избързала. Сигурна съм, че на замразен щеше да стане. Тогава тялото си е починало от пункцията и обикновено се връща по-добър ембрион. И още нещо, в единия пост се загатна за лошите ембриони, защо изобщо се връщат такива. Една мацка от форума също наскоро роди едно такова върнато "лошо" ембрионче, което си навакса в нея.
Желая успех и бебе скоро, където и да отидеш.

# 322

So close , какво имаш предвид при завишен прогестерон ? Нали в деня на трансфера е хубаво да е в повече ?

# 323

So close , какво имаш предвид при завишен прогестерон ? Нали в деня на трансфера е хубаво да е в повече ?

Преди това не трябва да е повече от 1 мисля

# 324
  • София
В Надежда ми отмениха свежия заради завишен прогестерон. Беше минал 1ца, което било признак на започнала вече овулация. Нещо такова, не знам дали съм разбрала правилно.

# 325
Кога се изследва този прогестерон? Кога под 1?

# 326
В Щерев никой не се интересуваше от стойностите ми в деня на трансфера..

# 327
Не знам колко са се променили нещата в клиниката от миналата година, но аз нито съм се чувствала претупана, нито стимулацията ми е била "стандартна" като на конвейер, нито са ми правили свеж трансфер на всяка цена. Доктора дори не е бързал да правим инвитро, вярваше, че ще забременея естествено и мина почти година (в която направихме различни изследвания, откриха се и се решиха някои недиогностицирани до тогава проблеми) преди да започнем процедурата.

Аз бях с три неуспешни трансфера в друга клиника, без имплантация. Станулов направи лека стимулация по къс протокол, но в началото реакцията към медикаментите беше слаба. Увеличи дозите, а аз пък "избухнах", както се изрази той. Резлултат - 19 извадени яйцеклетки, 14 оплодени, 9 замразени ембриона. Нямах свеж трансфер, заради хиперстимулацията прогестеронът ми беше твърде висок. Първият ЗЕТ беше неуспешен, на вторият забременях и малчуганът ми утре навършва 7 месеца. Още 7 ембриона ме чакат за бъдещи опити.

Съгласна съм обаче, че доктора донякъде подценява мъжкият фактор. При нас той не беше много тежък, оказа се, че е имало други проблеми и при двамата. Пренатоварването, откакто Баев си тръгна, сигурно също си казва думата. Наистина е наложително да наемат поне още един специалист.

# 328

lady25, моля ви представете статистика, в която да има успеваемост на Афродита за последните 2 години например? Не се заяждам, просто ми е много любопитно да го видя черно на бяло.

Това е последната официална статистика, която ЦАР предоставя на сайта.
 Относно клиниката в Тутракан съм съгласна, че успеваемостта там е по- висока, но често се трансферират по 2 или дори 3 ембриона. Лежах в болница за задържане с момиче, забременяло там, на което се наложи редукция и повярвайте ми не ѝ беше леко. Та мисля, че поради тази причина там успеваемостта е по- висока, а всички тук знаят мнението на Станулов за броя на трансферираните ембриони.
 Да в Турция не съм била и не съжалявам. Започнах процедура по едно и също време с познати, които заминаха за Турция. До момента имат един неуспешен трансфер и 20 000лв кредит и не могат да си позволят повече процедури. За същата сума и същото време тук аз обиколих 3 клиники, имам 3 инсеминации, 3 трансфера, 2 стимулации, 6 замразени ембриона в Афродита и бебе на 5 месеца.
 Проблема при мен беше полип, който не беше търсен в другите клиники. Станулов предложи хистеро още на първичния преглед и беше категоричен, че няма смисъл да правим каквото и да било преди това.
 Хваля го и все още съм в тази тема не само, защото съм успяла при него, а защото видях как се случват нещата на другите места и той се оказа моя лекар. Който не го чувства така няма какво да му мисли. Търсенето продължава, докато намериш човека, при когото се чувстваш сигурен, че ще успееш Hug

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 22:04 от lady25

# 329
Прогестерона трябва да е под 1 преди самата пункция , но за трансфера прогестерона трябва да е солиден .

Общи условия

Активация на акаунт