Пътуване до Истанбул съвети?

• 142 241
  • 588
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, моля за помощ. Опитвам се да се ориентирам между многото оферти на туристически агенции за екскурзия до Истанбул около Нова година. Допадна ми офертата на агенция Мусси, тя разполага със собствени хотели в Истанбул, FLORYA и SEVCAN
Споменатите места са далеч от центъра,т.е. от туристическите забележителности,но има разбира се обществен превоз-автобуси и микробуси.Не знам къде ще ви водят организирано и кои места искаш да посетиш самостоятелно,но и аз бих ти препоръчала да се ориентираш по възможност накъде към по-централните райони.Ако обаче програмата ви е направена добре,т.е. ако ви водят постоянно да разглеждате различни места,предполагам ,че ще се поизморите доста и едва ли ще ви се излиза от хотела. Simple Smile
Ако си изберете все пак някой от предложените ви хотели,ако искаш аз бих могла да им се обадя и да ги разпитам как се пътува от тях до центъра.Само ми дай името на хотела .

# 106
  • Варна
Здравейте! И аз искам да попитам нещо. Освен фирма Турал, има ли друга добра фирма за екскурзия в Истанбул, с тръгване от Варна? Пътувала съм с Турал, но датите им за тръване не са ни удобни и затова трябва да се запишем с друга агенция. Дано някой има инфо.

# 107
Аз не съм чувала за друга фирма,ако намериш - кажи!
Преди година и половина бяхме се запътили към Истанбул от Географски свят,така и не стигнахме,защото не се събра група и ни върнаха парите.Тяхното предложение,обаче беше съвсем същото като на Турал и затова предполагам,че просто са препродавали техния пакет.
На мен също ми е любопитно има ли и друга фирма от Варна,защото Турал имат уикенд в Истанбул само веднъж месечно.

# 108
Ние, като пътувахме до Истанбул, си купихме екскурзията от Турал, но и в двата автобуса имаше много туристи, които си бяха закупили екскурзиите от други агенции и пътуваха с нас.

# 109
  • Варна
Натъкнах се на тази фирма: http://www.nrgtravel.com/052/699-966/index.html
Имат и офис във Варна и организират екскурзии до Истанбул с тръгване от тук. Звънях им и ми казаха че организират екскурзия до там точно когато искаме да отидем- в средата на ноември Simple Smile. Само дето не съм чувала нищо за тази агенция newsm78. Някой ако я е чувал да пише.
Видях че предлагат и уикенд в Истанбул, но със самолет. Pina, най-добре се обади в офиса им във Варна и питай дали предлагат това което ти търсиш.

# 110
Със самолет се оскъпява неоправдано много. Спомням с ицената само от летище София, от летище варна беше по-скъпо поне с 15 евро - 59 евро за еднопосочен билет, БЕЗ летищните такси. Това, на фона на цена от 160 лв. за цялата екскурция, както беше писал някой по-горе, си е бая пара.

А всъщност Истанбул не е далеч, ние често ходим с колата. Неорганизирано, щото аз съм по индивидуалния туризъм.

# 111
Да се похваля и аз - в средата на ноември ни предсои ходене до Турция за 3-4 дни.  Party Party Party

# 112
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Да се похваля и аз - в средата на ноември ни предсои ходене до Турция за 3-4 дни.  Party Party Party
Добре дошли!  Hug

# 113
Добре дошли!  Hug

Добре заварили   bouquet

Сега отивам да търся жестокия пътеводител за Истанбул от темата за Рим  Peace

# 114
О,аз четох там,ама не съм видяла,че има и за Истанбул!
Аргун,като го купиш,кажи как е,какво пише в жестокия пътеводител!  Crazy Laughing

Ох,на мен така ми се ходи пак в Истанбул,че не знам как да се въздържа... ooooh!

# 115
... Аргун,като го купиш,кажи как е,какво пише в жестокия пътеводител!  Crazy Laughing
...

Непременно  Peace

# 116
Да докладвам  Mr. Green

сдобих се с жестокия пътеводител  Peace Много съм доволна.
Току-що научих, че този Истанбул е създаден от цар Визант през 666 г. пр. Хр.

Продължавам да чета  Crazy

# 117
Аргун,кажи откъде го купи този пътеводител и колко струва?
Аз дали от Варна мога да го намеря отнякъде?
Стана ми интересно да си чета  Grinning

# 118
Цената е 9,99 лв, продава се опакован, за да не пада картата на града, която е вложена в пътеводителя.
Издателството е СофтПрес.
Предполагам, че в големите книжарници във Варна - на Козирката или в Буквите, - трябва да го има... или пък може да се поръчва за доставка от самата книжарница.

Иначе книжката е много увлекателна и с изцяло практическа насоченост - има примерни туристически маршрути нарисувани на карта и отделно описани като текст. Пише кои са почивните дни на различните музеи, къде се приготвя хубава храна, има списък с ресторанти - ценови категории и вид кухня. Има много написано за шопинга  Crazy описани са видовете транспорт, начините за разплащане, обмяна на валута, колко бакшиш се оставя, за полицията (има специално Туристическа полиция), къде да отиде туриста, ако си удари ръката...
За първи път попадам на толкова изчерпателен справочник на български език  Peace

# 119
Благодаря за разясненията!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт