Пътуване до Истанбул съвети?

• 142 221
  • 588
  •   1
Отговори
# 120
Ние, като пътувахме до Истанбул, си купихме екскурзията от Турал, но и в двата автобуса имаше много туристи, които си бяха закупили екскурзиите от други агенции и пътуваха с нас.

И ние ходихме до Истанбул миналата седмица  Peace  Heart Eyes

Беше невероятно -красиво и интересно- посетихме много места. Ето снимки, по албуми са  Peace

http://firesea.multiply.com/photos

Ние пътувахме уж от Астрал Холидейс, а в крайна сметка все Турал казваха - значи те ги събират на едно Peace

# 121
Много хубави снимки! Peace
Еех,Истанбул...Истанбул! Heart Eyes

Явно от Варна все е Турал.Няма други.

# 122
Поздравления iguanka newsm10 страхотни снимки!Разгледах ги всичките.Радвам се ,че Истанбул ви харесва!

# 123
benmary, а кога са намаленията в Истанбул? Правят ли се такива в края на годината. То ясно, че няма да са коледни, ама все пак? Да си планирам следващия шопинг - тур според това, ми е мисълта  Embarassed

# 124
benmary, а кога са намаленията в Истанбул? Правят ли се такива в края на годината. То ясно, че няма да са коледни, ама все пак? Да си планирам следващия шопинг - тур според това, ми е мисълта  Embarassed

По принцип намаленията започват преди всеки нов сезон .
Намаления се правят ,когато хората спрат да купуват Simple Smile,това  значи ,че няма да е скоро,защото идва Байрама,после Нова година.Може би януари-февруари.Но ако има промяна ще свиркам Grinning

# 125
Обади се, ако има нещо!

В Европа почват преди Коледа, ама по вашия край правилата са други  Grinning

# 126
Здравейте и от мен !Моето пътуване до Истанбул предстой след една седмица.
Имам въпрос към мамите там- как от Лалели където ще ми е хотела да стигна до Изложението(бях ви пуснала линк за него)?Имам ли удобен превоз -трамвай,метро,автобус и от къде?
Благодаря ви.  bouquet

# 127
Обади се, ако има нещо!

В Европа почват преди Коледа, ама по вашия край правилата са други  Grinning
Тук нямат Коледа Simple Smile

# 128
Имам въпрос към мамите там- как от Лалели където ще ми е хотела да стигна до Изложението(бях ви пуснала линк за него)?Имам ли удобен превоз -трамвай,метро,автобус и от къде?
Благодаря ви.  bouquet

Здравей,аз не ползвам градски транспорт и по тази причина не мога с точност да ти отговоря,а този район е доооста далеч от нас.Според мъжа ми с такси ще ти излезе около 25 лири.Другият вариант е да вземеш метро,което минава през Лалели и с него да отидеш до Бахчиевлер ,а от там да се качиш на микробус или автобус.Но най-добре биха те насочили в хотела където си отседнала.А ако решиш да вземеш такси,също се посъветвай с тях.Повечето хотели работят с определени таксита и така ще си по- спокойна и сигурна.Предварително уговори цената с шофьора,за да не стане недоразумение ,и  още нещо- носи  си дребни пари.Понякога таксиджиите се правят на ударени и казват ,че нямат дребни да връщат и щеш-не щеш им оставяш тлъст бакшиш.
Не можах да ти помогна особено с информация за предвижването ,но ако има нещо друго-питай.

Последна редакция: нд, 11 ное 2007, 15:22 от benmary 2

# 129
  • Пловдив
Благодаря ви.  bouquet

Здравей! Вчера се върнахме с мъжът ми от изложение на автомобили и авточасти в Истанбул. Ходихме с метрото. От Лалели слизаш надолу към Аксарай, от там минаваш през подлеза и излизаш точно до метрото. Линията, която ти трябва започва от Аксарай и свършва на Летището. Трябва да слезеш на предпоследната спирка. Всъщност в тези два квартала поне 50% от работещите там говорят руски и спокойно можеш да се разбереш с тях и да те упътят. Това е в общи линии. То добре, че мъжът ми пътува честичко и научи турски, та той ми е екскурзовод. Ако още нещо те интересува, ще го питам.

# 130
БенМари и Алесина , Благодаря ви .
Алесина ,а ти сигурна ли си 4е става въпрос за същото място на изложението ..?Те мамите там казаха ,4е има две места за изложения , и се бяхме объркали в на4алото като питах.
Погледни ако искаш по напред в темата ,бях пуснала линк.
Игуанка - снимките ти са много хубави.
А как се ходи до водохранилището и къде се намира.
Аз ще съм без езкурзовод и мисля да посетя някои забележителности сама ....

# 131
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Водохранилището се намира срещу Света София! Аз мисля, че така се стига до Експо Център, за където се бяхме объркали!  Peace
Скоро ще се включа с маршрута!  Hug

# 132
  • Пловдив
      Да, и аз сега видях, че този експоцентър, който търсиш е друг. За съжаление не мога да ти помогна.

# 133
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Black Mamba моето предложение е от Лялели да слезеш пеш до Аксарай! 10 минути е пътя! От там да хванеш метрото, не трамвая и да слезеш в Бкъркьой! От там с такси, за да не се объркаш!
За съжаление този експо център не ни е познат, за да дадем повече инфо!  newsm78

Последна редакция: вт, 13 ное 2007, 15:46 от drize

# 134
Drize,Alessina- Благодаря ви!!!!  bouquet
И това което ми казахте ми е от помощ.
Ще трябва да пиша на организаторите и да питам как се стига до там.
А метрото - в коя посока да го хвана ,или то от Арксарай има само едно? или имат номера,букви ,незнам как е то4но...?
Студено ли е в Истанбул?
А за водохранилището трябва ли ми екскурзовод или мога и сама да го посетя?
Къде е най -доброто място за покупки -на хубави неща (дрехи,обувки, ...) на нормални цени?
После може да имам още въпроси ,но за сега е това!
Благодаря ви още веднъж!!

Общи условия

Активация на акаунт