С какво ви дразнят съпругите.

• 9 677
  • 210
  •   1
Отговори
# 120
Е добре де, този допамин и серотонин все отнякъде трябва да дойдат Satisfied А да не говорим за хобитата на мъжете, например дрон, скъпо колело, джанти, геймърски компютър и т.н. Ама аз за тези неща си трайкам, а мъжете недоволстват.
Е да де, ама тези неща не се купуват на камари и се ползват с години, както каза Абуто, телефони, компютри, фотоапарат - тва са неща с години ползване, не всяка година нов. Има разлика да си купиш нещо, което ще ползваш дълго и ще му се кефиш през това време, и нещо купено заради тръпката от самата покупка

# 121
Слаш, на млади години, допреди 5- 6 години и аз бях, като луда с картечница. Харчех, дори повече отколкото изкарвах, тъй като мъжа ми винаги ми е давал, колкото искам. С тая разлика, че винаги съм предпочитала скъпо и качествено, та доста пари хвърлях за чанти и обувки особено. Всеки сезон си сменях основно гардероба. Неща, обличани по няколко пъти, после ги раздавах.
Но последните години нещо  поумнях,
, та започнах да си слагам спирачки. Проумях, че мога и 2- 3 зими да изкарам с няколко чифта боти или палта и всичкото  това трупане е ненужно и прекалено.
Вероятно твоята е млада и й се носи. Не й чупи хатъра, и тя ще осъзнае, че цялото това консуматорство е ненужно.

# 122
  • Далечният изток
За някои няма шанс... Ето аз си признавам, че като млада нямах възможност да купувам и да сменям тоалети и обувки. Имах два ката дрехи, едно яке, едни обувки и толкова. Добре, че отвориха магазини за втора употреба, да съм била над 25 тогава.
Сега имам възможност, купувам. Не всяко нещо, което съм харесала, но след като мога да си го позволя, защо не.
4 гардероба имам, от които 2 рафта за спално бельо и хавлии и 1 рафт за мъжа плюс две-три закачалки за него. Blush

# 123
  • Швейцария
rf22, дронът си стои забутан някъде, а колелото в мазето. Ама аз нищо не казвам, решил купил.
А иначе и аз си слагам спирачки, защото не съм милионерка и няма смисъл да се изхвърлям. Но веднъж на годината какво толкова, малко радост в сивото ежедневие. За консуматорството съм съгласна, не е нужно да купуваш всичко, особено пък неща, които реално не можеш да си позволиш и взимаш кредит за тях. Или пък си работил като луд за единия телефон. Това ми е комплексарщина.

# 124
Джен, и аз имам 2 дрона (купени през 7г един от друг, първия беше още през 2014г), и колело за 3000 лв. Колелото впрочем го кара главно жената, щото аз му се наситих за 1-2г, а пък тя ходи с него до метрото и обратно. И му пука гумите през 1 месец, как кара, откъде минава не я знам.

За 3-ти път казвам, идеята не е да се пестят пари - както казваш, за единия кеф живеем, а народа е казал, кеф цена няма. Когато обаче кефа преминава в лакомия, е добре човек да се замисли. Лакомията не е въпрос на цена, а на количество - да искаш още и още от същото, въпреки че имаш достатъчно.

# 125
  • Далечният изток
А, ей това е тънкият момент - колко е достатъчно....
Има една тема, пусната скоро впрочем, колко е това достатъчно.

# 126
И кога кефа минава в лакомия? По чии критерии? За мен пък дрона е безсмислена покупка и кво? Като не е идеята да с епестят пари, не виждам защо правиш проблем на жената кво си е купила и колко... Щото по твоите критерии двайсетина рокли са лакомия, ама според нея може двата дрона да са. И ако всеки тръгне да дудне на другия, се получават безсмислени спорове.

# 127
Да, много относително е това достатъчно.
За мен 50 чифта обувки, за комшийката кметица над 100 сигурно.

# 128
  • Далечният изток
За обувки да не отваряме тема, че верно съм си за бой...

# 129
  • България
Аа, за такива безсмислени покупки и аз много мрънкам Simple Smile То гардероба прелива, вече и в мазето няма място, обаче нашта купува още, да има... Вероятно има поне 10 броя облекло и аксесоари (дрехи, обувки, чанти, колани), които не им е свален етикета (!!), някои са още в опаковка, камо ли да са носени някога. Обаче продължава да примъква още...
Ех, защо и моят не мрънкаше.
Гледа толкова тъжно, сякаш е дошъл краят на света.
Чувствам се много виновна, нося си новите дрехи и обувки по няколко пъти преди да ги види, обаче за съжаление номерът не минава. Sad.

# 130
Да, много относително е това достатъчно.
За мен 50 чифта обувки, за комшийката кметица над 100 сигурно.
Мне, един чифт е достатъчен Simple Smile

Не се бъзикам, съвсем сериозно от около 2 години насам ходя ежедневно с едни и същи обувки, и зиме, и лете. То тая година нямаше и зима, предишната зима само в най-големия сняг обух едни боти. Които са ми от 5 години и съм ги носил сумарно сигурно 15-ина пъти, защото са само за голям студ. Останалото време съм с едни и същи кафяви кожени обувки, които вървят на почти всичко, което нося. Не пускат вода, не изпотяват, съответно стават и за дъжд, и за жега.

Разбирам, че моето е крайност, но не мога да приема, че някой има нужда от 50 чифта обувки.
И не, 2 дрона и 50 обувки не е едно и също. И двата дрона са глезотия, така е, но 2 неща, които вършат една и съща работа не е същото като 50 неща, които вършат една и съща работа.
Нямам против жена ми да има 2 коли, примерно, въпреки че и една й стига. В 2те може да има някаква логика - примерно една за в града и една за дълъг път. Но 50 коли вече е абсолютна ексцесия, дори да са без пари. С обувките е същото.

# 131
  • Далечният изток
Добре, като си облека розова рокля, как да обуя кафеви обувки?!
Черен панталон с кафеви обувки, пак не става. С нещо бежово или кафяво ще ги обуя примерно, ама с друг цвят не върви. Ми аз имам само сандали около 12 чифта, от които 4 си купих сега зимата с много добро намаление. С това искам да кажа, че харча обмислено все пак Grinning

# 132
Аз затова писах, че мъжете не ги схващат тия неща. Естествено, че 50 чифта обувки са нужни. Ама върви му го обяснявай, няма смисъл. Просто да си гледа неговите неща и толкова. Кво й се бърка на жената, е*ати досадника.

# 133
Разбирам, че моето е крайност, но не мога да приема, че някой има нужда от 50 чифта обувки.
[/quote]

Ми то да не са купени за 2 сезона. Имам обувки от 10 години, не се късат, някои обувани по 2 пъти. И като си купуваш от сезон на сезон и те ти 50 чифта.
При това, винаги купувам от намаления и от това също се спестява.

# 134
Естествено, че 50 чифта обувки са нужни. Ама върви му го обяснявай, няма смисъл.
Добре де, ето обясни ми. Слушам/чета те.
И искам да те разбера, наистина. Не е бъзик.
Ми то да не са купени за 2 сезона. Имам обувки от 10 години, не се късат, някои обувани по 2 пъти. И като си купуваш от сезон на сезон и те ти 50 чифта.
Въпросът е защо ти е да купуваш всеки сезон, след като вече имаш от предишни сезони, които не са скъсани и не са много носени?

Общи условия

Активация на акаунт