Дългото чакане след трансфер – тема 105

• 43 113
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте момичета, искам да ви попитам дали някоя от вас е имала следния случай и дали трябва да се притеснявам. След трансфера на замразен ембрион още същия ден имах леко зацапване, малко розово на хартията при едно пишкане и на втория ден 2-3 капки кафеви капки зацапване. Доктора каза, че е от манипулацията при трансфера, но моля споделете опит, ако някоя знае.

# 661
Момичета ,ако някоя има нужда от Фраксипарин 0.4 и Progestan 50 ,нека да ми пише.Мога да съдействам!
Желая късмет и успех на всички ! Нека всяка една да види + тест Heart

# 662
Момичета някой знае ли нещо за предозиране с прогестерон дали е възможно , в петък моето АГ каза че щот леко кървя а то наистина е много леко и не постоянно , примерно 3-4 бледо розови капки на ден докато пишкам или по превръзката ама много бледи. Та от 100 мг сутрин и 100 вечер вагинално на лутинус.И 25 сутрин и 25 прогестан декс ми вика да добавя по 200 още на ден Лутинус. И вчера го направих и през ноща ми беше ужасно лошо , главата ме болеше ужасно имах чувството че умирам от главоболие , бях готова да си запаля колата до някоя болница но викам тия ще пи се смеят . Много ми се гадеше през ноща ама много смисл мен си ми се гади но това през ноща беше някакав ад , била съм бременна 5 пъти такова чудо нек било никога. С лимони и леден парцал успях да се спася но се чудя дали е възможно просто прогестерона да ми е дошъл повече? Или да не се базирам на това ?
Пс прогестерона ми беше 41ng в петък умишлено го пуснах без поставкна капсула и без сложена инжекция сутрин.Но АГ то вика то в моята кръв е едно ама какво стигало до ембриона е друго

# 663
Момичета някой знае ли нещо за предозиране с прогестерон дали е възможно , в петък моето АГ каза че щот леко кървя а то наистина е много леко и не постоянно , примерно 3-4 бледо розови капки на ден докато пишкам или по превръзката ама много бледи. Та от 100 мг сутрин и 100 вечер вагинално на лутинус.И 25 сутрин и 25 прогестан декс ми вика да добавя по 200 още на ден Лутинус. И вчера го направих и през ноща ми беше ужасно лошо , главата ме болеше ужасно имах чувството че умирам от главоболие , бях готова да си запаля колата до някоя болница но викам тия ще пи се смеят . Много ми се гадеше през ноща ама много смисл мен си ми се гади но това през ноща беше някакав ад , била съм бременна 5 пъти такова чудо нек било никога. С лимони и леден парцал успях да се спася но се чудя дали е възможно просто прогестерона да ми е дошъл повече? Или да не се базирам на това ?
Пс прогестерона ми беше 41ng в петък умишлено го пуснах без поставкна капсула и без сложена инжекция сутрин.Но АГ то вика то в моята кръв е едно ама какво стигало до ембриона е друго
Аз съм на Утрогестан 100-3х2, което реално е 600мг общо и Пролутекс 25 -2х1. Нямам такива оплаквания, но пък и не съм изследвала прогестерона. Но мисля, че не рядко се предписват такива дози.

# 664
той утрогестана не се усвоява като лутинуса . Това ми обесниха в Турция че лутинуса и кринона примерно се усвояват на много голям процент докато утрогестана и прогестана се усвояват на 50% тоест ако слагам прогестан щот нямам лутинус слагам 400 мг а ако слагам лутинус 200 мг

# 665
Момичета, ако някоя живее наоколо и е в процедура, мога да подаря една кутия Фраксипарин (10 бр), от 0,3. Живея в младост, София, но нямам възможност да изпращам по куриер и предлагам лично предаване.

# 666

Ако имаш тромбофилия не е хубаво прогестерона да ти е много висок, мисля че 190 mnol беше горната граница, а твоя е 130 nmol в момента. От друга страна наистина Утрогестана е слаб, аз прогестерон съм вдигала само от инжекции Пролутек и от Дуфастон, всичко което приемах вагинално, дори Циклогест, не ми действаше. Те докторите само това знаят - кървене, значи блъскаме с прогестерон, дори и без да го изследват. За кървене може да има много причини и много малко са свързани наистина с нисък прогестерон, а твоя не е нисък. Има ли отлепяне, хематом? В коя г.с. си? П.С. с първата Б ми бяха вдигнали прогестерона 4 пъти над нормата (!!!), добре че нямам тромбофилия, че не ми се мислеше и сама си го изследвах.

Гадене съм имала при високо кръвно!!! Провери си го, защото кръвното не е шега работа при бременност. Аз лично съм някакъв уникален случай, уж съм с нормално към ниско (особено при бременност ми е ниско), обаче когато хвана вирус, инфекции, паник атаки, стрес и го качвам, почва да ме боли глава и да ми се гади и повръща. Винаги си го меря. Даже понякога имам и тревожност и някакви мрачни мисли (ако са паник атаки). Гаденето, ако е от стомашен вирус, то се усеща от самия корем, а ако е от паник атаки е като...тревожност, страх, не знам как да го обясня.

# 667
Нямам отлепяния , доктора ми разбира от тромбофилия ( Вецев ) сигурно е чуван и тук. Следи кръвотока знае че имам , ето днес пак сложих 200 сместо 100 мг лутинус и умирам пак от главоболие цял ден брутално. Сега ще измеря и кръвното точно това се чудя цял ден да сложа батерии на апаратчето.
Нито болки имам нито нищо не знам кво е тва кървене. Почвам да си мисля дали пък лигавицата нещо нее прекалено дебела от прога . Аз съм иина инжекции и на лутинус вагинално по 2  ам той вика по 4 да слагам плюс 50 мг индекционно.
Четох в гуглето че има такива страничности с високи дози прог . Турците казаха чк той поема и не знам са какво да правя чесно казано и как да разбера кво кърви то не кърви точно ами едно бледо бледо розово много бледо днес го има цял бен , друг път е по 1-2 капки

кръвно 120-76

# 668
Кървенето може да е съвсем ... функционално така да се каже. Сакчето с ембриончето се разраства и си прави място- може да се спука някое малко капилярче или пък по голямо, реално може да е показател, колкото и странно да звучи, че бременността се развива.

# 669
дано да е така дано . Защото определено или ще го бъде но с много мъки или няма да го бъде . А ми е тъжно и мъчно как то всични знаем това чувства и сме го испитвали с вас не веднъж

# 670
Моят малък разбойник е не само пример за ниско ЧХГ в деня на теста, а и за огромен кръвоизлив в девета седмица- такъв кръвоизлив, че док ми каза, че ако не са го били спрели щели да ме приемат за кръвопреливане на мен 🫣😵‍💫 и всъщност точно така научих за тези "функционални" прокървявания- просто при мен сакчето явно беше избутало някой по-голям капиляр, и тъй като лигавицата е изключително силно оросена се получават тези стресови сутиации.
В никакъв след казвам, че е нормално или че е лесно да се запази спокойствие, напротив- аз самата бях "на черешата ", но сега мога да раздава виртуална подкрепа 🤗

дано да е така дано . Защото определено или ще го бъде но с много мъки или няма да го бъде . А ми е тъжно и мъчно как то всични знаем това чувства и сме го испитвали с вас не веднъж

# 671
Salsera, моят прогестерон е около 400 nmol, казах онзи ден на доктора на прегледа, той ми каза важното е да не е нисък... На пролутекс 25 2х1 съм и циклогест 2х1, с тромбофилия съм и на клексан от трансфера. Направо се чудя дали да не го намаля този пролутекс. Кървене, зацапвания не съм имала. В 7.г.с. съм, много се притесних като прочетох.

# 672
след като си на клексан не се притеснявай и нищо не намаляй точно защото може да направиш беля

# 673
Salsera, моят прогестерон е около 400 nmol, казах онзи ден на доктора на прегледа, той ми каза важното е да не е нисък... На пролутекс 25 2х1 съм и циклогест 2х1, с тромбофилия съм и на клексан от трансфера. Направо се чудя дали да не го намаля този пролутекс. Кървене, зацапвания не съм имала. В 7.г.с. съм, много се притесних като прочетох.

Щом си на Клексан той си действа, но защо такива огромни количества прогестерон приемаш, по каква причина?

# 674
Добро утро,момичета!
Пиша проста за да споделя,извинявайте че ви занимавам,но само вие бихте ме разбрали
Та на 23.06 ми беше 4 поред ЗЕТ трансфер(предните три приключват с абот)Прогестеронът ми беше 41,67 ,2 ембриончета - изследвани,терапията е Клексан,Зарзио,Прегнил,Дуфастон и Цеклогест,първите няколко дни мина сравнително бързо,но имах занимание и не бях сам,но тази сутрин нещо се събудих притеснена и оставям самичка сега и нещо започва да ме хваща паниката,симптоми никакви даже и придърпвания нямам и така както казах просто исках да споделя,защото сам вие ще ме разберете
 Успех на всички чакащи от сърце!❤

Общи условия

Активация на акаунт