Дългото чакане след трансфер – тема 105

• 43 752
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Кой ден е днес от трансфера? И на колко дневни Е?

Здравейте момичета,ето го и моя тест от днес.
Мисля че е отрицателен нали?

# 406
# 407
Малко е за 14 ден, но все пак май е имало имплантация. Пуснете за всеки случай пак след два дни

# 408
на мен на 9 ден на СЕТ на тридневен беше - 7 , а на 11 ден - 20 и приключи

# 409
на мен на 9 ден на СЕТ на тридневен беше - 7 , а на 11 ден - 20 и приключи
Лоша работа
И моят беше тридневен.
Нищо следващия път ще е нашият🍀🙂

# 410
pepi, изглежда нисичко наистина, но и според мен е добре все пак да си го проследиш след 2 дни.

# 411
pepi, изглежда нисичко наистина, но и според мен е добре все пак да си го проследиш след 2 дни.
[/quote
Да задължително ще пусна още един кръвен в понеделник да видим,но нямам големи очаквания🙂

# 412
Здравейте на всички.
Бих искала да ви попитам - какво мислите за всички лекарства, с които ни блъскат преди и след трансфери и смятате ли, че един ден това няма да донесе лоши последици за нас?
С ММ вървим по пътя на инвитрото в Надежда от 5г - 5 трансфера, 1 инсеминация, от които извънматочна, аборт, неуспехи. От 3г съм почти през месец на кортикостероиди, имуносупресори, всякакви хормони (естрогени, прогестерони), лепила, упойки, хориомони, зарзио, прегнили, каквото се сетите и самите вие вероятно приемате. От година насам съм болна през месец, всякакви алергии получих (а никога не съм имала), кожата ми стана от перфектна в мега чувствителна, наскоро и киста ми откриха в едната гърда.
Престои ни нова стимулация и опит. И това път не желая да използвам всички тези лекарства (освен таймиращите, прогестерон и по-малкото зло), защото дълбоко вярвам, че когато има хубав ембрион и хубава матка, все тая с кви лекарства се блъскаме. И обратното…с дефектен ембрион постигаме имплантация, благодарение на всички лекасртва и после патим от аборти (които изначално нямаше да ги има, защото дефектирал ембрион няма да се имплантира, но лекарствата подтискайки всякакви нормални функции на организма, поддържат тази имплантация, която така или иначе е обречена. И тук идва въпросът - защо подяволите е този конвеир на блъскане с кво ли не? И какви ще са последиците? Защото целта не е само едно дете да се роди, а да има здрав родител да го гледа…и като гледам лудата вманиаченост на всички, копнеещи за дете, се чудя някой замисля ли се за това, както аз и какво мисли за смисъла на тези лекарства…
Отделно доста имуносупресори, кортикостероиди и прочее продължават да се взимат до 12-13 седмица…къде е логиката да те блъскат с кво ли не до 12 седмица, а да не ти дават да изпиеш един аналгин за главоболие? Нещо не ми се връзват нещата…като всякакви лекарства вредят на плода по един или друг начин. Толкова много ли зависи успехът от лекарствата? Не мисля…
Моля ви, споделете мнение, предполагам, че не съм само аз сбъркана и мислеща така.
Благодаря!

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 00:18 от Shantii

# 413
Здравей Шанти, мисля че в България изписват много от лекарствата, за да им направят рекламата и, за да подсигурят пазара им. Разбира се, че имат негативни последствия. Кое лекарство е без странични ефекти? Моя съвет е да се набляга на добавките, те са по-щадящия вариант. Не пийте това, което не одобрявате. Аз имах два трансфера в чужбина. Там ми даваха естрофем, когато имах ЗЕТ.

# 414
За Надежда не ми се коментира....последният трансфер имах изписани 10 вида лекарства!!!!!! От тях 3 вида инжекции 😅 За измислените 2 вида "лепила" да не говорим. Там имам 4 трансфера(реално са 5, защото последният там беше двоен на 3ти и 5ти ден), преди това 1 в друга болница. Съветвам Ви да правите трансферите на естествен цикъл(Без Естрофем), в този случай ще Ви е необходим само прогестерон. При мен таймирането е било с лекарства, които са противопоказни, защото съм с тежка ПКЯ....Овитрел, Прегнил, Хориомон изобщо не е трябвало да използвам. Иначе отделно слагах и Прегнил след всеки трансфер 😵‍💫 При мен за съжаление няма да се разминат инжекциите с НМХ, защото съм с два вида тромбофилия, прогестерон на инжекции и Папаверин(при необходимост), защото правя спазми. Задължителните добавки са вит. Д, метилирана фолиева и метилиран В12. В последствие може да се добави Омега 3 и желязо, когато има бременностт. Не се препоръчват комбинирани витамини за бременни. По-добре всичко поотделно. Забравих Акутирокса, който ще си го пия задължително през цялото време, Глюкофаж до положителен тест. Успех на всички! ❤️🍀🍀🍀
ПП Жените с много стимулации, като мен 😁 Не забравяйте да правите профилактични прегледи и изследвания за рак/кисти на гърдите, шийката на матката и яйчниците.

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 08:11 от Kactus

# 415
Шанти, зависи от лекаря и от жената. Някои дами са с повече проблеми и са нужни повече хормони/лекарства. Важно е да се доверяваме на нашия АГ. На мен лично ми изписа лека стимулация за инвитрото, защото сме с мъжки фактор, следователно леко понесох всичко и бързо се възстанових. След забременяването продължих с утрогестан и друг прогестерон, но беше поносимо. И невинаги тези стимулации са виновни за проблемите ни. На мен ми откриха кисти и фиброаденон в гърдите, преди изобщо да помисля за бебе и да правя каквото и да е. След инвитрото ходех на преглед и бучката не беше нараснала. Аз лично съм против лекарите, които стимулират повечето си пациентки еднакво и правят хиперстимулации. Вярвам в индивидуалния подход.

# 416
Кактусче, след двойния трансфер какъв е резултата ?

# 417
Кактусче, след двойния трансфер какъв е резултата ?
Всичките ми трансфери са без имплантация. Имам една БХ преди да ми се запушат тръбите.

# 418
shantii, аз имам една двуплодна бременност (от която имам едно дете заради късна загуба) и една извънматочна. И двете са ЗЕТ. При мен трансфер на ЕЦ няма как да има, защото заради СПКЯ цикъл имам веднъж на няколко месеца. Приела съм, че се налага да пия маса лекарства. При успешния трансфер пиех противозачатъчни преди него, после приемах 2 вида прогестерон, естрофем, кортикостероид, хранителна добавка за коагулацията, магнезий, вит Д, обезболяващи при нужда, повечето от тези неща ми спряха до 12та седмица. Дали без част от лекарствата двуплодната бременност щеше да се задържи - нямам идея, но аз съм леко хипохондрик и често си правя профилактика. За момента нямам някакви проблеми, надявам се че и за в бъдеще няма да ми се отразят приеманите лекарства и добавки, защото продължавам борбата за още едно дете.
Единствено се наложи да си махна жлъчката, но аз имам фамилна обремененост за жлъчно-каменна болест, след бременността жлъчката ми беше в лошо състояние въпреки, че не правих кризи, и ми препоръчаха преди следващо инвитро и бременност да я отстранят, защото ако почна да правя кризи като бременна ще е трудно да ми се помогне.
Та, към препоръките от Кактус бих добавила и да си следите жлъчката, ако имате преки родственици, които са си патили от камъни в жлъчката. От мамолог знам че е добре да се следят гърдите на всеки 6м щом е имало хормонални стимулации. Но в крайна сметка има много хора (дори и в моето обкръжение), които имат тежки заболявания без да минавали по пътя на инвитрото, така че никой не е застрахован. Аз лично се доверявам на лекарите (засега) и смятам, че щом предписват дадени лекарства е преценено, че ползите надвишават рисковете в дадената ситуация.

# 419
Аз също съм размишлявала по този въпрос, въпреки, че с процедурите към момента минах с минимално количество медикаменти, приемани общо в срок от 6 месеца (в 22 г.с. съм от първи ЗЕТ).
При мен алармата светеше по линия на това, че имам операции на фиброаденоми (дори в момента съм с доста кисти, които следя). При прочита на листовките на кломифена и фемостона по време на пункциите, ми настръхваше косата, за прегнила, зарзиото, хориомона, прогестероновите препарати и т.н., реших, че няма да се интересувам, за да не докарвам на тялото си допълнителен стрес в период, в който спокойствието е важно.
В крайна сметка, през тези медикаменти в организма се симулират процеси, които биха били естествени, ако забременяването се случваше естествено и които няма как тялото ни да създаде като отговор, за да се доведат нещата до успешен финал. Няма как и ние да знаем от кое, евентуално, можем да се откажем като медикамент, за да си го спестим и да успеем.
Доверявайки се на опита, събран от десетки хиляди случаи преди нашия, е единственият ни правилен избор, тръгвайки по пътя на ин витрото и вероятно всяка от нас знае, че поставя на карта своето дългосрочно здраве пред възможността да дари живот.

Общи условия

Активация на акаунт