Дългото чакане след трансфер – тема 105

• 43 751
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
не знам кои са тия противоречиви мнение , една от причините поради които правя инвитро е точно този тест . Здрав ембрион след PGD увеличава шанса значително. В момента резултата ти ми се струва отрицателен за жалост Sad стискам палци нещо да се промени .
Фактически няма как да се базираш даши лекарството пречи или просто ембриона нее качествен защото тези оценки които им дават не са това което е ченетично да е здрав , той ако нее здрав може и да не се захване ( което в случая е по добре разбирасе )
Аз например имах 14 Я от тях всички се оплодиха 7 изкараха дл 5 ден ,  всички ги тествахме и 4 не ставаха изобщо а изглеждаха добре и ембриолозите казаха че стават за тест всички. 2 имахме здрави ( едното е дъщеря ми другото сега се развива , т се надявам и то да е ок ) а третото има мозайка по две хромосоми 40% което пак го дават low risk ама ще видим какво ще го правим.
Преди инвитрото имам 3 аборта и всичките с увреждания , и една БХ бременост
Чисто за протокола в Турция препоръчват на хора с неуспехи именно PGD за увеличаване на шанса. Аз разбирасе не съм в час за кое лекарство говориш защото аз нито кортикостероид приемах нито естрофем нито нищо. Първия път правих хистеро с надраскване и оправяне на хистерото на Калчев, сега не сме правили нищо макар че родих секцио но беше по Щарк и явно това е помогнало, покрай случая с дъщеря ми знам за много дами които са имали нужда уж от интралипид като мен , който аз отказах да слагам благодарение на тях , коитл казаха че именно с интралипида имаха не успешен трансфер. Странно е но доста хора имаха такива случаи а аз уж имах завишени НК клетки и пак си родих детето

Здравей, мога ли да питам защо не приемаш кортико и естроферм ? По твое желание или доктора не е назначил ? Аз също съм против кортико и събирам мнения …. Simple Smile

# 571
Ще ти кажа , защото аз имам лактозна непоносимост а всички те са с лактоза , първия път лекарите бяха изцяло ок точно защото ембриона е проверен здрав и шанса му е голям , щом нямаше проблем първия път нямаше смисл и втория , а естрофем не приемам защото съм на естествен цикл
но не съм наясно всъщност в Бг каква е схемата , нл в Турция изписват АБ за 4-5 дена преди трансфер , което също влие малко или много на имунната система

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 18:39 от Анонимен

# 572
Здравейте момичета,

Обеъщам се към вас за съвет.

Три дни след ЗЕТ на две петдневни ембриончета съм. От втори ден вечерта имам леко бежово/кафеникаво зацапване. Днес пуснах прогестарон, който излезна с резултат 28ng/ml. Според вас дали трябва да настоявам за увеличение на прогестароновия препарат толкова рано след трансфер? В момента съм само на 1х Пролутекс 25мг.

Много ви благодаря!

# 573
Според мен по 2 е по адекватно но като цяло нек нисък прогестерона ти , моя е 33 а съм на лутинов по 2 хапчета и 50 мг инжекции Simple Smile и лекарите казват че е ок , така че това зацапване може и да е имплантация 🥰

# 574
Аз бях с много по-висок прогестерон и цапах до 8ма. Тази стойност е Ок. Имам и живородено 4.5г шило с прогестерон 11-13:) Не е имало капка цапане.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 22:30 от ^SunLight^

# 575
Момичета, може ли малко инфо как минава дългия протокол и кой от двата предпочитате ?

# 576
Не мога да се съглася с това което са ви казали,"жената е инкубатор", "бебе на всяка цена" и т.н. Аз имам инвитро в Турция, стана от първия път. Преди това четири години опити, лекари, клиники в България и две инсеминации, нищо не помогна. Изследванията и на двамата ни бяха отлични, но бебе няма, никой не можа да ни каже причината, нито в България, нито в Турция. Инвитрото ми общо взето беше следното седем дни слагах една инжекция сутрин и една вечер, пиех Фемара, прогестерон и естрофем, фолиева. На осми ден сложих таймираща, после пункция, трансфер на трети ден и резултата е на 10месеца. Не са ме тъпкали с лекарства. Може би трябва да смените клиниката.

А през други клиники/доктори събирала ли си мнение? Евентуално да се смени подхода, спрямо индивидуалния ти случай? Ако имаш съмнения, че просто са те пуснали в конвейра, какво би препоръчал друг специалист?

Единствено близък лекар - АГ, който е семеен приятел и който ми каза “когато има хубав ембрион и хубава матка, друго нищо няма значение”. След последния трансфер, който завърши с аборт, препоръча да замина за Турция, но там конвеира и лекарствата са същите, отделно там от разпити с приятели, разбрах, че жената е инкубатор, не ги интересува какво как ще й се отрази, целта е забременяване на всяка цена и нищо друго няма значение. Само че аз не искам да забременявам на всяка цена, не и ако цената ще е моето здраве в бъдеще, защото както казах по-горе - идеята не е само да създадеш и родиш живот, а и да го отгледаш и да си здрав да го гледаш. Тук моля да ме извинят всички жени, които са готови на всичко, само и само да родят - това е техният избор и тяхно право. Просто не е моят.

Някой има ли мнение за д-р Шефкетова?
И мога ли да си иззема обратно заповедта за финансиране от Надежда? Тя излезе преди месец и я занесох там.

# 577
искам да вметна че инвитрото само по себе си уврежда здравето така че не знам защо си мислите че тук е по различно от там в това отношение . Всички тия хормони които си блъскаме те увреждат нашето здраве .Ако искате дете го правите ако здравето ви е по важно не знам защо изобщо го обмисляте ! Инвитро процедурата меша хормоните брутално само една стимулация дава такова количество натрупан естроген който ре се изследва по никакъв начин , и се лекува на своя глава общо взето . Освен това малко кой знае но стимулациите имат риск от тромб и инфаркт , никой не ви го казва това . Освен това Пътната упойка нее хубаво нещо ама изобщо но нея няма как да я избегнеш в случая. По реда на логиката просто аз лично исках да имам дете на всяка цена защото това за мен н важно да имам част от мен която ме прави щастлива всеки ден . И макср че имах лека стимулация и  трансфер на естествен цикл , от стимулация и бременност ( която също разказва играта на хормоните и баланса ) имам натрупан естроген който установявам само след самостоятелно мзучаване на нещата и симптоматиката ! Хората и без инвитро се подлагат на много промени от бременност после кърмене . Тоест по тази логика и това ще е проблем .Те също влияят брутално на здравето. Най добре тогава усиноване в случая

# 578
Момичета,може ли линк на калкулатора ,който се ползва за инвитро?

Благодаря предварително !

# 579
Кой калкулатор точно?
https://flo.health/tools/ivf-due-date-calculator този е за седмиците
https://www.kukuzya.ru/ia/hcg този е за ЧХГ
Дано да е някой от тези 😊

# 580
Кой калкулатор точно?
https://flo.health/tools/ivf-due-date-calculator този е за седмиците
https://www.kukuzya.ru/ia/hcg този е за ЧХГ
Дано да е някой от тези 😊

Супер,много благодаря и двата ще използвам,до сега не съм следяла прогестерона и мисля след този трансфер да го следя

# 581
Здравейте!Включвам се и аз днес е седми ден след ЗЕТ на две тридневни ембриончета😊.Нямам никакви симптоми,освен лекото придърпване отвреме на време.Кръвният ми е назначен за 27.06 .Половината мина.....Пожелавам късмет и положителни тестове на всички!

# 582
Здравейте вчера 15 ден след трансфер направих кръвен тест 0.20 отново и на 10 ден беше толкова. Звъннах на доктора си каза, че било рано трябвало на 21 ден.

# 583
Здравейте момичета! Днес 10-ти ден от трансфера направих кръвен тест на 5 дневен бластоцист и резуртата е 0,10 mIU/ml. Има ли смисъл да продължавам лекарствата и след 2 дни да пусна пак кръвен или резултата е ясен и няма да се покачи ЧХГ...

# 584
  • София
На мен са ми казвали, а и на документите ми от болницата пише кръвен тест след 14 дни.
Още на 9 ден си бях направила на тридневен ембрион, резултат 0.20.
Таня, тестът е отрицателен за съжаление...

Общи условия

Активация на акаунт