Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 52

• 83 245
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Пържени патладжан и тиквички. И хляб и милинки.

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 15:51 от Тайна

# 571

Кюфтета с бял сос

домашни хлебчета

азиатско

Торта с меренге блатове, моя импровизация

# 572
  • там където има винаги вятър
Mama iasi, може ли да споделиш как приготвяш печените тиквички?
Скрит текст:
Рецептата открих в гугъл, рецепти да искаш... / сега я потърсих, но пък не я открих/ Имам я разпечатана в къщи.
Измих и подсуших тиквичките, нарязах ги. В съд сложих малко брашно и всяко колелце овалях леко и изтръсках. Тавата от фурната покрих с хартия за печене, леко я намазах с олио. Редих всяка тиквичка като едва ги застъпвах. Отгоре леко полях с олио/коя се омаза, коя - не/. Пекох ги на вентилатор, изпекоха се и отдолу - нямаше нужда от обръщане.Посолих ги след като ги извадих от фурната. Това е рецептата. За сега преминаваме на нея, че с кухня на запад си е кошмар пърженето...

Krotinia
Скрит текст:
И аз винаги купувам перлен ориз на Крина, но последния път заради промоция взех бял пак на Крина. Ами не и не...Въобще не ни хареса, един "постен", безвкусен. Както писах, на другия ден беше по-добре, но до тук бях с него.
Абе, разбрах аз че друг е твоя "перлен" Grinning

Редактирам се за печените тиквички , на Мики е рецептата! не е гугъл-ска.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 17:30 от mama iasi

# 573
Мама Яси,на Крина използвам само в пакетчетата за варене , когато ми трябва за гарнитура на нещо със сос. Харесвам перлен ориз с киноа и бял и див ориз. За месо с ориз на фурна и сарми предпочитам сорт Балдо.

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 16:43 от Krotinia

# 574
От вчера разядки за бяло винце 😁 Хайвер върху препечени филийки с масло, моята любима салата напоследък с краставици и домати и салатата на ММ от краставица с кисело мляко и крема сирене

И една крем супа от тенджерата с морков, тиквичка и картофи, която сервирам с натрошено сирене и магданоз, но няма снимка 😁

# 575
Лятна салата с хрупкав лаваш

# 576
Здравейте, може ли да ми препоръчате успешна рецепта за френски макарони, включително и за пълнежа им? Оборудвах се с необходимите приспособления за приготвянето им, за да се улесня.

# 577
  • Под сянката на разлистените кактуси
За петък, ден на салатките и мезенцата, имаше средиземноморско меню

хумус с маслини и гръцки питки

Постни лозови сармички

Печени чушчици с чесън и копър

Гръцка салата с мноооого за'атар

# 578
  • Варна
Салата с риба тон и тортили като за петък.

# 579
  • ВАРНА
Ризото с пресни манатарки
Раковини с меренг

# 580
Мекици

Пържено пилешко

Хубави почивни дни!

# 581
  • София-Младост
Здравейте, може ли да ми препоръчате успешна рецепта за френски макарони, включително и за пълнежа им? Оборудвах се с необходимите приспособления за приготвянето им, за да се улесня.
Темата за въпроси:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1549434
Иначе започни с някой от тези тези, има и видео:
https://sunshineskitchen.com/?s=%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%80%D … %BE%D0%BD&lang=bg

# 582
  • In transit
Кротиния, това не са ли бухти? Поне вкъщи така казваме на пържените питки с кисело мляко и сода Blush

Печени патладжани с домати и сирене. Yum

Петъчно, задушени миди в бяло вино с девисил

друсани бейби картофки със сирене Heart Eyes

и салата ала табуле - с много магданоз, зелен лук, копър, краставица, домати, лимонов сок и малко арабски кускус. Чудна стана.

# 583
Зелена салата, сурими, маслини, копър, краставици и горчичено-майонезен дресинг с лимон…

Към готови тортийи…

# 584
Агнешко със зеленийки и ориз

Общи условия

Активация на акаунт