За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 608
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
Около 10-15гр.се слага.

# 676
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
ToniShu  и Doli ,

# 677
А защо се маха пяната от сладката ?

# 678
Аз на всичко си махам пяната, освен на месото. Дори  на зеленчуците като се варят си пускат пяна която обирам. На сладката остава като бял синджир в бурканчетата.
Тутулинка, с масло, без масло -все ми се пени. Мин година го четох във ФБ, почнах с 1 лъжица, стигнах до 2 - пак си се пени.

# 679
Пепи, а защо не отпенваш месото? Мислех, че задължително се маха. Говорим за пяната, която се образува, когато варим пиле например, нали?

# 680
  • In transit
Винаги отпенвам месо, защото в пяната остава кръвта, която се отделя от него. Зеленчуци, не винаги. Сладко никога не ми се е разпенвало, но винаги го правя на бавен огън.

# 681
  • София
Когато варя сладко добавям 1 малка ч. л. масло още в началото, така никога не ми се образува пяна, на нисък огън го варя, не виждам смисъл да отпенвям зеленчуците, какво им се гони с отпенването, не ми е ясно, но когато варя месо, а в повечето случаи е телешко за телешко варено изхвърлям първата вода и измивам месото , най-вече  около костта, не ми е приятно да има кръв в супата, тя трябва да е много бистра и затова накрая преди да сложа зеленчуците я минавам през цедка, пилешкото задължително по същия начин.

# 682
  • Русе
Скрит текст:
Привет, молба към КОРПУСА ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ:
Какво  количество масло се слага при варене на сладко,
за да не се пени и има ли ефект от това?
Благодаря! Flowers Hibiscus

Здравей!
Сладкото го вари 10 мин. максимум 13 мин. на силен огън, след това намали на умерен до сгъстяване. Няма да се пени толкова. Успех!
П.П. Масло на сладко не слагам.

# 683
Пепи, а защо не отпенваш месото? Мислех, че задължително се маха. Говорим за пяната, която се образува, когато варим пиле например, нали?

Да, да, по плажа сме и набързо глупости пиша Simple Smile освен че отпенвам месото, ако останат вътре парцали после го прецеждам

# 684
  • Sofia
Маслините имат ли годност?

# 685
  • в сърцата на децата <3
Маслините имат ли годност?
Черните мухлясват ако са извън саламура, другите май не съм виждала развалени. Но се държат в саламура всички видове, на хладно.

# 686
  • Sofia
Мъжът ми купил  4-5кг черни,но сигурно са от 2-3год…забравил ги в мазето на вилата…вчера ми ги носи,но реших да не рискувам и ги изхвърлих.Водата беше катранено черна,не ми се виждаше да има мазнина,те си бяха ок на външен вид,но много твърди,пробвах 1-2,не бяха и солени.Знам ,че черните ги оцветяват с нещо,а за да престоят толкова време сигурно и консерванти имат.

# 687
Те за сол и поначало не винаги са солени, понякога слагат по-малко а ги консервират с бензоат вместо това, че нали много хора търсят по-безсолно да ядат.

# 688
  • в сърцата на децата <3
Мъжът ми купил  4-5кг черни,но сигурно са от 2-3год…забравил ги в мазето на вилата…вчера ми ги носи,но реших да не рискувам и ги изхвърлих.Водата беше катранено черна,не ми се виждаше да има мазнина,те си бяха ок на външен вид,но много твърди,пробвах 1-2,не бяха и солени.Знам ,че черните ги оцветяват с нещо,а за да престоят толкова време сигурно и консерванти имат.
Имат консервант, а саламурата им си е такава - катранено черна. А ако са били и запечатани - напразно си ги хвърлила, абсолютно годни са били. Отпечатани правят бяла пелена отгоре, но под нея пак са ок. Останалите видове са базов фермент и се произвеждат в бидон с класическа саламура сол и вода 1:0.4. Така може и да ги съхранявате вкъщи ако купите повечко. Обичайно мазнина няма при нито един вид, освен ако не е добавена допълнително.

# 689
  • Русе
Скрит текст:
Някой знае ли рецептата на салатата от колраби, която Петко Димитров направи в Черешката на тортата през януари?

Общи условия

Активация на акаунт