За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 618
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Дайте идея за рецепта за свински черен дроб. Всеки път след пържене се отделя кръв и не знам къде бъркам. Изкисвам го предварително в прясно мляко. Та ако може безръвна рецепта.

# 661
Вътре суров ли остава? За мен след одринския джигер , този е най-добрият
https://pep-4o.blogspot.com/2009/10/4-800-1-200-200.html?m=0

# 662
  • София
В предният пост ме заинтересуваха патладжанените кюфтета, но ми се струва, че без киселина добавянето на сода е безполезно. Или вместо сода да се добави бакпулвер.

Както някои добавят в кюфтетата от кайма сода, така и в тази рецепта не е проблем ползването ѝ. Важно е всичко да се омеси много добре.

Дайте идея за рецепта за свински черен дроб. Всеки път след пържене се отделя кръв и не знам къде бъркам. Изкисвам го предварително в прясно мляко. Та ако може безръвна рецепта.

Това са 2 от вариантите, по които приготвям дроб. Получава се, както със телешки, така и със свински:

Телешки дроб в сметанов сос

Паниран телешки дроб

# 663
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/06/blog-post_14.html

# 664

Измивате ли го  предварително с гореща вода?

# 665
Аз съм правила дроб , нарязан с много остър нож н филийки или по- тънки парчета.

# 666

Измивате ли го  предварително с гореща вода?

С гореща не съм, само със студена вода, нарязвам го, пак го мия и след това кисна в прясно мляко. Къде бъркам, та след пържене избива кръвта.

# 667
  • София
Филийките на дроба се правят максимално тънки и след това се изпържват като се внимава да не загорят. Изтича кръв, когато не е доизпържен достатъчно (обикновено при по-дебело нарязване).

# 668
Къде бъркам, та след пържене избива кръвта.
Ами оставяш вътрешността сурова, затова е така.

# 669
дали не трябва да ги приготвя на по-ниска темп .?

# 670
Някой знае ли рецептата на салатата от колраби, която Петко Димитров направи в Черешката на тортата през януари?

# 671
колраби не е ли на немски. На български го знам като алабаш?

# 672
колраби не е ли на немски. На български го знам като алабаш?

Да, другото име е алабаш.  В предаването , ако добре си спомням, той каза, че е салата от колраби по виетнамска рецепта.  И  в Била го продават като колраби, днес му свършва промоцията

# 673
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Привет, молба към КОРПУСА ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ:
Какво  количество масло се слага при варене на сладко,
за да не се пени и има ли ефект от това?
Благодаря! Flowers Hibiscus

# 674
  • София
Би следвало маслото да е супер малко количество, за да не промени вкуса.
Аз никъде не срещнах информация за добавяне на масло. Правих за пръв път тази година и си стана съвсем окей. Черешите по-трудно се отпенват, но с ягодите беше доста лесно. Бях решила, ако трябва, накрая да прецедя сока през тензух, но все пак прецених и с двете сладка, че не се налага. Ягодовото го опитах - супер беше.

Общи условия

Активация на акаунт