За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 34 680
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
  • Мнения: 22 666
Да, Йоткер 10г е за 500 течност.

# 631
  • Sofia
  • Мнения: 29 341
Здравейте!
Някакъв бърз крем за еклери да ми предложите,моля?
Утре вечерта ще ги сервирам.
В хладилник ли се държат след като се напълнят?

# 632
  • Пловдив
  • Мнения: 44 749
М да..10г е, а не прочетох. Мислех, че с чията и 2 пак.ще стане много.

# 633
  • Русе
  • Мнения: 6 331
Скрит текст:
Здравейте!
Някакъв бърз крем за еклери да ми предложите,моля?
Утре вечерта ще ги сервирам.
В хладилник ли се държат след като се напълнят?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_11.html

# 634
  • Мнения: 1 955
М да..10г е, а не прочетох. Мислех, че с чията и 2 пак.ще стане много.
Има разлика какво желе искате да постигнете - за покритие на торта, за желе в чаша, за желиран крем. На пакетчетата пише, но по спомен на Йоткер беше от 200 до 500 мл с едно пакетче в зависимост от силата на желиране.
П.с. дописвам, защото ми хрумна нещо междувременно. Да не би някоя от съставките да не желира? Както примерно не можеш да желираш киви.

# 635
  • In transit
  • Мнения: 14 424
Здравейте!
Някакъв бърз крем за еклери да ми предложите,моля?
Утре вечерта ще ги сервирам.
В хладилник ли се държат след като се напълнят?
Доли, предлагам ти двата ми най-любими кремове за еклери и мус торти. Супер лесни и бързи са. Трябва да ги приготвиш обаче тази вечер, защото е нужно да престоят в хладилник 12 часа, преди да напълниш еклерите. Самите еклери може да съхраниш в хладилник, след напълване. Част от тях може да сложиш в кутия и да ги замразиш. След размразяване са идеални.

Шоколадов крем

Крем кафе с бял шоколад

# 636
  • При децата ми
  • Мнения: 7 446
Момичета, дайте изпитана рецепта за пастицио?

# 637
  • Мнения: 10 769
Здравейте!
Някакъв бърз крем за еклери да ми предложите,моля?
Утре вечерта ще ги сервирам.
В хладилник ли се държат след като се напълнят?

aз ги харесвам с класически жълтъчен крем с масълце.

# 638
  • Русе
  • Мнения: 2 262
Момичета, какво количество желира пак.желатин? Нещо не успявам да хвана пропорцията...сложих кофичка сметана, заквасена 400гр и толкова кисело мляко, чия и пак не се желира.
Възможно ли е да си сбъркала при самата работа с желатина, да е завирал или да са ти били много студени млякото и сметаната.

# 639
  • Пловдив
  • Мнения: 44 749
И аз не знам...ще пробвам сл.път с 2 пакетчета.

# 640
  • София
  • Мнения: 4 600
Има ли значение в какъв съд се прави крем карамел? Имам формички за мъфини, алуминиеви, дали ще стане в тях?

# 641
  • Стара Загора
  • Мнения: 522
Има ли значение в какъв съд се прави крем карамел? Имам формички за мъфини, алуминиеви, дали ще стане в тях?
Ще стане

# 642
  • София
  • Мнения: 8 636
Правих сладко от череши и забравих да сложа лимонтузу накрая Grinning Колко време ще издържи преди да се захароса?

# 643
  • Мнения: 8 066
ToniShu, ако бурканчетата и капачките са ти били абсолютно сухи не би трявало да ти се захароса.

# 644
  • София
  • Мнения: 8 636
О, бяха, да, със сигуност! Те са 2 бурканчета Grinning Трябва ми до зимата да изкарат, че се знам как ще ми се прияде черешово и ще ме е яд да си мсиля, че имам, а да се окаже, че нямам Simple Smile Дано издържи. 

Общи условия

Активация на акаунт