За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 642
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • In transit
Тони, майка ми и свеки никога не слагат лимонозу или лимон в сладката и няма проблеми, но те ги варят по класическата технология. Аз ги правя по бързата с пектин, слагам накрая малко за да запази цвета на сладкото и да не кристализира.

# 646
Захаросано сладко лесно се оправя. Отвореното бурканче слагаш в микровълновата за 2 минути, разбъркваш и пак за 1-2 минути. Повтаряш упражнението няколко пъти докато се стопят кристалите като внимаваш да не заври и закипи, че става мазало.
Ако не сте фен на МВ изсипва се бурканчето в тиган, добавят се 4-5 с.л. вода и се слага на слаб котлон като пак се бърка от време на време.

# 647
  • София
Изглежда капачките да са захванали добре (варих, изсипах в бурканчетата, обърнах с капачката надолу и оставих до сутринта да се охладят - капчките се надуха при сипването, сега са се прибрали). По класическа техноогия действам аз - плод, захар, лимонтузу (като не забравя). Ще го видим какво ще се окаже, благодаря на всички! И идеята за затопляне в тиган също ми е ценна Wink

# 648
  • София
Свекърва ми слагаше целофани на бурканчетата, което е напълно излишно при днешните капачки на винт.
Каквото видяла едно време, това е.

# 649
Сполучлива рецепта за зеленчукови кюфтенца или от червена леща?Мерси!

# 650
  • под тепетата
Ето на Мики, тъкмо с техния сос хапваме пилешки хапки сега.
https://www.mycookingcreations.com/2022/03/polpette-di-verdure-al-forno.html?m=1

# 651
колко вкусни изглеждат Simple Smile

# 652
Как се консумира кейл? Трябва ли да мине термична или някаква обработка това чудо, в сурово състояние яде ли се?

# 653
  • Sofia
Как се консумира кейл? Трябва ли да мине термична или някаква обработка това чудо, в сурово състояние яде ли се?
Яде се и суров, зеле е. Simple Smile  Изрязват се стъблата. И на чипс е много хубав.

# 654
Яде се и суров, зеле е. Simple Smile  Изрязват се стъблата. И на чипс е много хубав.

Благодаря, Морена Flowers Hibiscus А може ли рецептата за чипс?

# 655
Нищо му няма на сладкото.
Оф, много ми е скучен този кейл.

# 656
  • Sofia

Благодаря, Морена Flowers Hibiscus А може ли рецептата за чипс?
Аз го пържа, просто накъсвам на удобни парчета и пускам в гореща мазнина за секунди, изваждам на решетка и посолявам.
Можеш в яхния да го добавиш и с бъркани яйца е много вкусен - пак го пускаш в тигана за секунди и после добавяш яйцата.

# 657
Кейлът някъде бях чела, че за да извлечете максимум от витамините и минералите трябва да се яде сготвен, а не суров. Брат ми в Англия си правят манджа тип свинско със зеле, като добавят и обикновено зеле освен кейл.

# 658
# 659
  • София
В предният пост ме заинтересуваха патладжанените кюфтета, но ми се струва, че без киселина добавянето на сода е безполезно. Или вместо сода да се добави бакпулвер.

Общи условия

Активация на акаунт