На пазар във Варна - тема 73 ⚓

• 43 894
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Безплатни профилактични прегледи на щитовидна жлеза и маточна шийка във Варна

https://www.moreto.net/novini.php?n=480879&fbclid=IwAR2I-Sh_qPTt … EkhxtGjjjVE10_7bo

# 466
Някой можели да каже, защо пратки от Германия, от немския Амазон изпратени по пощата със стойност под 20€ подлежат на митническо освобождаване и допълнителни разправии ? При платени такси и данъци - не го разбирам !
От скоро е това и почва да прилича на рекет .....

# 467
  • Варна
Някой можели да каже, защо пратки от Германия, от немския Амазон изпратени по пощата със стойност под 20€ подлежат на митническо освобождаване и допълнителни разправии ? При платени такси и данъци - не го разбирам !
От скоро е това и почва да прилича на рекет .....
да се намират на работа. Приятеля ми си поръчва грамофонни плочи от един сайт от цял свят му пращат плочи. Плаща си Vat и доставка и пак някои отиват в митницата. Не му вземат допълнително пари просто го разхождат да си носи платежно и разпечатка от сайта и му ги дават.

Инак скам да питам от къде да си купя сенник за колата за предното стъкло, че моя се разпада, а не ми се ходи до Джъмбо за това.
В левчетата дали има? Или направо в бензиностанция да се набутам. Искам нещо бюджетно.

# 468
  • Варна
И аз се изумих за пратка от немския амазон, която се озова на митницата... А се чудех защо се бави вече месец. В известието пише, че е изпратена от Великобритания. Идея нямам защо. Дали и колко такси ще ми начислят? Книжки за 40€...

# 469
Не знам какво става но за да си ги освободиш сам - плащаш такси на митницата и съответно такса превод,защото плащането е и единствено по банков път. Другия вариант е пощата да те представлява за скромната сума от 3 лева. Не ми е за парите, но почнаха със всяка пратка да го правят! Преди 6 месеца нямаше такива неща!  И сменят тракинг номерата. Няма как да го проследиш, а като стане въпрос за банковото извлечение да го покажеш почва едно чесане по врата кое какво беше. И от пощата нямат право и не казват за каква сума става въпрос. Някаква каша става ...

# 470
  • София
Lan_7 Ползвай превозвач. От години не съм поръчвала с директна доставка от Амазон. Да, за по-скъпи и тежки неща, директната доставка е за предпочитане, но за леки дреболии превозвачите са перфектни.

# 471
  • In transit
Lan, продавачът в Амазон да не е китайски? Тогава знам, че отиват на митница. Скоро поръчвах от немския Амазон, като те си бяха продавач и нещата дойдоха директно вкъщи с куриер.

# 472
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
На митница трябва да отиват пратки, които пристигат от трети страни (различни от ЕС) без значение какъв е продавача.Важно е от къде пристига пратката.

# 473
Добра маникюристка в района между Винса и Спортната зала?

# 474
Фирмата е английска но го изпратиха от магазина им в Германия. Те си поемат транспорта. Както и да е, вече с едно на ум при покупките. Интересно защо нещата от Алиекспрес не ги спират когато ги изпращат от Холандия ?

# 475
  • Варна
Добра маникюристка в района между Винса и Спортната зала?

Меги на ул Феникс Каниц 15

Търся фирми за дограма, които работят с KBE.

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 10:13 от Didi168

# 476
Аз от два мвсеца виждам, че контейнера е пристигнал във Варна с пратката ми от Алито и още нямам нито оъ митницата, нито от пощите хабер .. сумата е 4 долара

# 477
  • Варна
Да попитам за препоръка за зъболекар по ЗК. Майка ми иска да е жена, да е възрастна и да не взима много скъпо. И да е в района на Колхозен, Стоматологията. Общо взето сума изисквания Grinning Обаче аз нямам идея по колко вървят пломбите по здравна каса, 30-40 лв? Или повече?
едва ли е актуален въпроса, но може да пробва при Калудова, на сп. Патриарха в посока центъра, двайсет -трийсет метра навътре в локалната на Владислав. На първия етаж в кооперацията.
Някой скоро поръчвал ли е торта от Суит Роуз? Колко излиза една торта 12 парчета?

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 21:48 от don domat

# 478
Аз от два мвсеца виждам, че контейнера е пристигнал във Варна с пратката ми от Алито и още нямам нито оъ митницата, нито от пощите хабер .. сумата е 4 долара
Ще получиш съобщение за митническо представителство. Аз сега получавам за пратките ми изпратени м. Март от UK  от Амазон Wink

# 479
Момичета, къде във ВАРНА рамкират снимки.
Не искам рамки от Джъмбо, разпадат ми се. Някой да даде идея?

Другия ми въпрос е има ли етно магазин някъде, да купя сувенири, които да занеса на българи в чужбина. Тип ризи, покривка, или нещо друго оригинално... преди имаше в мол Варна, сега не съм сигурна.

Мерси.

Общи условия

Активация на акаунт