Романтична връзка между две религии

• 2 789
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
Уважавам ценностите на религията, но стигне ли се до крайности изключващи реален поглед на действителността...Трудно ще ви е , но бъдещето е изцяло във ваши ръце. В 21 век да сменяш религия , за да угодиш на някого ми е странно ,  с времето като видят , че връзката ви е стабилна , че уважението ви към тях и религията не се е изпарило , ще ви приемат.

# 16
Безумни пишеш, момиче! Как изобщо ти хрумва "единственото решение"? Това дори не трябва да си го помисляш, а ти го обсъждаш надълго и нашироко тук. Звучиш ми като да обмисляш да го принудиш.
Ами ако се разделите/разведете? Какво прави този мъж тогава?
А вариант ти да станеш християнка? Nice, a?

Избирай между 19 и 21 век.
Родители... Rolling Eyes Дете си до 18 години.
След това взимаш решения сама!
Иначе - турчин.

# 17
  • София
Нагледен пример до какви пречки води едната религия, при това в 21 век. Извратено ми е религията да определя живота - как да се обличам, как да се държа, с кого да се виждам и какво да правя, тоест какви са ми задълженията. Права - йок.

# 18
Уважавам ценностите на религията, но стигне ли се до крайности изключващи реален поглед на действителността...Трудно ще ви е , но бъдещето е изцяло във ваши ръце. В 21 век да сменяш религия , за да угодиш на някого ми е странно ,  с времето като видят , че връзката ви е стабилна , че уважението ви към тях и религията не се е изпарило , ще ви приемат.
И аз се надявам да ни приемат. Лошото е това, че живея в свободна България, а съм принуждавана да живея по правила, които го има само в арабските държави.
Цитат на:  link=topic=1549529.msg46369263#msg46369263 date=1683020287
Безумни пишеш, момиче! Как изобщо ти хрумва "единственото решение"? Това дори не трябва да си го помисляш, а ти го обсъждаш надълго и нашироко тук. Звучиш ми като да обмисляш да го принудиш.
Ами ако се разделите/разведете? Какво прави този мъж тогава?
А вариант ти да станеш християнка? Nice, a?

Избирай между 19 и 21 век.
Родители... Rolling Eyes Дете си до 18 години.
След това взимаш решения сама!
Иначе - турчин.
Казвам единствено решени, което би допаднало на семейството ми. Относно моето разбиране в друг отговор бях написала, че никога не съм повдигала въпроса той да си сменя религията, тъй като искам децата ни да имат избора да си изберат религия, а не да им бъде отнет като на мен.

# 19
  • София
Издържаш се сама, живееш отделно, пълнолетна си, следователно не си принуждавана. Ти избираш с кого да се съобразиш и с кого – не.

# 20
След като толкова уважаваш мнението на родителите ти за твоя семеен живот, просто им кажи че си си харесала този мъж и виж какво те ще те посъветват, после просто изпълни съвета им. Ако ще избираш между това което съветват непознати в интернет и това което съветват родителите ти, по-добре да се насочиш към второто.

# 21
Нагледен пример до какви пречки води едната религия, при това в 21 век. Извратено ми е религията да определя живота - как да се обличам, как да се държа, с кого да се виждам и какво да правя, тоест какви са ми задълженията. Права - йок.
Аз като по-съвременно настроен човек съм на мнение, че религията трябва да остане по-настрани, защото религиите само ни делят.

# 22
  • ЯМБОЛ
Пързалка???

# 23
  • София
Чудесно. Последвай съвета си.

Вероятно да. Като гледам как се опитва да насочва темата.

# 24
  • Бургас
Каквото и да решиш трябва да си готова за последствията. Аз имам два различни примера пред мен за междурелигиозни бракове, където жената е мюсюлманка. Различни са, защото семействата са различни, в единия случай недотам образовани и много консервативни, от някакво диво село - отрекоха се от дъщеря си /чак след раждането на децата, и то само майка й малко се разчупи и й звъни по телефона, внуците не са ги виждали, няма й да ги видят/. Другото семейство са учители, интелигентни хора, приемат зетя си, нещата са ок. Твоите явно са от първите, ако е така - помисли дали си готова и на това за този мъж.

# 25
  • София
Ако заведеш на село друговерец, вашите ще ти хлопнат вратата пред носа и ще те натирят.
Въпросът е, имаш ли топките да си застанеш зад избора и да го отстоиш.
Това трябва да направиш, пък вече какво акъл те учи.

# 26
Каквото и да решиш трябва да си готова за последствията. Аз имам два различни примера пред мен за междурелигиозни бракове, където жената е мюсюлманка. Различни са, защото семействата са различни, в единия случай недотам образовани и много консервативни, от някакво диво село - отрекоха се от дъщеря си /чак след раждането на децата, и то само майка й малко се разчупи и й звъни по телефона, внуците не са ги виждали, няма й да ги видят/. Другото семейство са учители, интелигентни хора, приемат зетя си, нещата са ок. Твоите явно са от първите, ако е така - помисли дали си готова и на това за този мъж.
Ами мъжа ме уважава и истински го обичам. Просто знам, че ако угодя на семейството ми моето сърце ще е разбито и ще живея живот, които не искам. Затова се надявам, да стигнем до някакво съгласие с тях

# 27
Щом със семейството ти сте с толкова различни разбирания за живота като цяло, рано или късно ще стигнете до конфликт. Ще се наложи да избираш дали  сама да се справяш, или да имаш някаква подкрепа от родителите си, но да им се подчиняваш. В момента имаш глътка въздух с ученето, защото традициите са хубаво нещо, но трябва и да се яде, а за жена без образование няма много опции. Но рано или късно ще трябва да се изправиш пред проблема и това дали ще имаш право сама да си избираш мъж е само един от аспектите на бъдещата ти свобода

# 28
От написаното останах с убеждението , че съгласие от родителите ти няма шанс да получиш. Пълнолетна си и остава да решиш  дали желаеш да живееш техния живот т.е.да си послушна и нещастна  или да градиш свой - щастието ти е изцяло в твоите ръце.

# 29
Що просто и  двамата не се откажете от религиите.
Или станете будисти. Те не се заяждат с никой.

Общи условия

Активация на акаунт