Хитринки за всякакъв случай - 35

• 47 979
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Как и къде съхранявате моркови? Особено сега, в жегите?

# 676
  • Стара Загора
Как и къде съхранявате моркови? Особено сега, в жегите?
В найлонов плик в хладилник.

# 677
В отделението за зеленчуци в хладилника. Зимата също там ги съхранявам.

# 678
Съхранявам във Вентсмарт от Tuppeware стават и за други видове плодове и зеленчуци.

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 08:41 от вили55

# 679
На какъв принцип е и от къде е купен?

# 680

Съдовете са изработени от някаква специална пластмаса, безвредна. Поръчват се от дистрибутор и са малко по-скъпички но си струват. Имам няколко съда на тази марка,  съхранявам гьозум, магданоз, левурда по цял месец, което с другите съдове няма как да се случи.

# 681
Както вече са ви написали съдовете на Tuppeware са направени от медицинска пласмас.
Вентсмарта е кутия с херметически капак на който има клапа която може да се поставя в 3 различни позиции според съдържанието вътре.

Кондензконтрол клапата  служи за да регулира притока на въздух вътре. По този начин успява да балансира влизането на кислород и излизането на въглеродния диоксид.
Поръчват се от демонстративни.

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 09:58 от вили55

# 682
Ситно нарязани моркови за зимата - в кутия във фризера, после си вадиш колкото ти трябва само за готвене.

# 683
Здравейте, живеем в нов апартамент, с нови мебели, но .... след като прибера спалното бельо до следващото им ползване са придобили онази специфична миризма на гардероб. Има ли как да се преборя с това, искам да си миришат на свежо какво съм ги прибрала Sad

# 684
Може да има влага в жилището.
Няма причина иначе да миришат на спарено, щом и самият гардероб е нов.

# 685
  • София
Момичета, имам нужда от помощ.
Купих си така мечтаната Ровента сайлънс форс, ОБАЧЕ, когато чистя филтъра на сушилята, всички мъхчета полепват по филтъра на капака на контейнера на прахосмукачката, а после трябва него да чистя, което е доста досадно.
Дайте някаква идея как да избегна този "недостатък"? Мислех си за 1 слой кухненска хартия (тя нали е 2- или 3-слойна) да слагам отгоре на филтъра, за да остават мъхчетата по хартията? Дали ще стане?
Не можах да видя как точно изглежда филтъра на твоята Ровента, но ти предлагам вместо хартията, върху него да слагаш дамско късо чорапче, което да изтупваш лесно. А и няма да спира въздушния поток към филтъра, както кухненската хартия.
Впрочем, всеки път ли чистиш филтъра на сушилнята с прахосмукачката? Аз определено не си създавам такива главоболия и го обирам с пръсти.  Ако забележа някакви по-упорио скрити дребни мъхчета около филтъра - тогава с прахосмукачката, но с пръсти съм отстранила едрото.

Филтъра, който е на вратата, го чистя всеки път, но го обирам с ръка.
Проблемът ми е с този в долната част, който е гъба. Чистя го веднъж седмично. Няма как да го изчистя с ръка, голямо мъхоотделяне се получава Joy .

Благодаря за съвета! С чорапогащник по-скоро, защото е с диаметър около 15 см.

link=topic=1549702.msg46733362#msg46733362 date=1690138179]
Моля някоя дама ако е открила някакво чудо за разресване на коса да сподели, че вече клоня към рязане. Косата ми е права, тънка, дълга, лесно се омазнява и по дължината е обезцветена. През повечето време съм вързана, но реша ли да я пусна и духне вятър и става на едни възли цялата и полудявам. Знам, че перхидролът е виновен, но много си го харесвам русото. Няма ли надежда?
[/quote]
Пробвай с този спрей

И върху спрея хубаво нанеси това олио

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 15:28 от Dicewithoutnumbers

# 686
Миришат на старо все едно, не на спарено. Мисля, че миризмите са различни 🤷🏼♀

# 687
  • София
Миришат на старо все едно, не на спарено. Мисля, че миризмите са различни 🤷🏼♀

Използвай някакъв силен омекотител.
Йомуш или Коколино.
Друг вариант е да ги преместиш някъде в нещо като панер да стоят.
И на мен хавлиените кърпи (не им слагам омекотител) не ми миришат на праха за пране след седмица (да не говорим за след 2-3).

# 688
На старо, пък всичко ново уж...няма как. Или нещо с прането ти куца, има си правила за добро изпиране, неспазването на които води до намокрени, но не и до добре изпрани дрехи.
Не ползвам омекотител, не са ми нови гардеробите, на 13г са, но прането ми мирише на чисто и прах....

# 689
На 2 години са мебелите.
Сподели правилата за добро изпиране, може наистина нещо да бъркам...

Общи условия

Активация на акаунт