Хитринки за всякакъв случай - 35

• 47 993
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
А за гълъби има ли нещо изпитано? Нападнали са ни терасата, направо е цял гълъбарник в момента  :/
Аз имам проблем с врабчета. Гнездят на покрива, под керемидите. Запуши ли са улуците. Цапат постоянно. Мисля да пробвам един препарат, който се маже с четка или се пръска и създавал защитен филм срещу пернати.
Ето този мисля да взема:
https://newfresh.org/bird-repellent-liquid-techen-preparat-sresh … vitsi-i-dr-300-ml

# 631
Здравейте.
Направо съм за темата за муните, но питам тук, та дано някой ми помогне.
Така...
Пуснах една пералня тъмно пране с
 книжни салфетки в един джоб..
Призля ми като ги извадих - целите дрехи са в бели мъхчета даже при стръскване падат хартиени парчета от тях.
Сложих ги да съхнат с идеята след това да ги минавам с ролката за обиране на мъхчета. Положението е плачевно !
Пералнята я пуснах празна на плакнене, да не полепне по следващо пране. Сега чакам дрехите да изсъхнат утре, пък ще видим ще има ли ефект .
Случвало ли ви се е?
Кой е най- добрия ( не най- лесния) метод за привеждане на дрехите в нормално състояние?

# 632
Случвало ми се е. Псуваш и с онези червените четки:

https://www.home-max.bg/chetka-za-drehi/

# 633
Благодаря за съчувствието Simple Smile  и за идеята за червената четка Simple Smile. Имам такава от много време, но не знам защо до сега винаги съм я пренебрегвала. Мислих да ползвам такава -
.
А за псуването  Simple Smile - не само се псувам, ами и два шамара ако мога бих си пернала Simple Smile, ей така, да ми е за урок Simple Smile....

# 634
Изпери дрехите още веднъж.

# 635
Плакнене няколко пъти.

# 636
Ако имате сушилня - аз с това това решавам проблема - всичко се събира в мрежичката за мъхове.
Т.е още веднъж да ги врътнете в пералнята и после в сушилнята.

# 637
Нямам сушилня, суша на балкона.
Пуснах ги отново на плакнене с допълнително вода. Ще видим какви ще излязат Simple Smile.
Утре трябва и да чистя балкон, всичко е в мъхчета и книжчици...

# 638
Благодаря за съчувствието Simple Smile  и за идеята за червената четка Simple Smile. Имам такава от много време, но не знам защо до сега винаги съм я пренебрегвала. Мислих да ползвам такава -
.
А за псуването  Simple Smile - не само се псувам, ами и два шамара ако мога бих си пернала Simple Smile, ей така, да ми е за урок Simple Smile....

По-спокойно, не си струва толкова да се ядосвате  за такива дребни неща... Simple Smile
Е, ще си поиграете с изтръскване,  четкане, накрая ново изпиране

# 639
Малко е бавно, но почиства перфектно. Слагам дрехата на дъска за гладене и почиствам с широко хартиено тиксо.

# 640
Малко е бавно, но почиства перфектно. Слагам дрехата на дъска за гладене и почиствам с широко хартиено тиксо.
Така ще да е Simple Smile.
След две плакнения с допълнително количество вода, пак си има мъхчета.
Утре ще стартирам поправяне на пораженията Simple Smile.
Лека нощ и смятам темата за приключена, за което  ви благодаря!

# 641
Аз имам проблем с врабчета. Гнездят на покрива, под керемидите. Запуши ли са улуците. Цапат постоянно. Мисля да пробвам един препарат, който се маже с четка или се пръска и създавал защитен филм срещу пернати.
Ето този мисля да взема:
https://newfresh.org/bird-repellent-liquid-techen-preparat-sresh … vitsi-i-dr-300-ml
Аз го взех за лястовици. С четка не е много ефективен и трябва да я изхвърляте след всяко ползване или да я чистите с нафта. Ако пробвате с пръскачка може и да стане по-добре. Имайте предвид, че е много лепкав, оставя петна и много бързо свършва.
И аз имам квартиранти под керемидите- косове, които правят същите бели😆

# 642
Значи подвеждат в описанието, че след изсъхване става прозрачно. Не ги е срам. Joy
Какъв цвят са петната? Поне успя ли да изгониш квартирантите?
Направо се чудя дали да търся друго.

# 643
Значи подвеждат в описанието, че след изсъхване става прозрачно. Не ги е срам. Joy
Какъв цвят са петната? Поне успя ли да изгониш квартирантите?
Направо се чудя дали да търся друго.
Ето тук писах и се виждат по-тъмните петна
https://bg-mam.ma/p/1532889/46542907/v

# 644
  • София
Момичета, имам нужда от помощ.
Купих си така мечтаната Ровента сайлънс форс, ОБАЧЕ, когато чистя филтъра на сушилята, всички мъхчета полепват по филтъра на капака на контейнера на прахосмукачката, а после трябва него да чистя, което е доста досадно.
Дайте някаква идея как да избегна този "недостатък"? Мислех си за 1 слой кухненска хартия (тя нали е 2- или 3-слойна) да слагам отгоре на филтъра, за да остават мъхчетата по хартията? Дали ще стане?

Общи условия

Активация на акаунт