Хитринки за всякакъв случай - 35

• 47 999
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Хем зная, че не трябва с абразивната част на гъбата да чистя, но пак изтърках кухненски шкаф  от МДФ с лак.Получиха се едни надрасквания или по-скоро е като захабено.Има ли вариант за нещо да се оправи,въпреки си мисля ,че няма.

# 646
Благодаря, Чи лу! Simple Smile

# 647
Мога ли да почистя стандартно ПДЧ мат с обезмаслител? Ще повредя ли материала?

# 648
Хем зная, че не трябва с абразивната част на гъбата да чистя, но пак изтърках кухненски шкаф  от МДФ с лак.Получиха се едни надрасквания или по-скоро е като захабено.Има ли вариант за нещо да се оправи,въпреки си мисля ,че няма.
Има, ако са леки. Попитай в темата за кухни, там има мебелист и от него знам, че могат да се заличат леки надрасквания по гланц.
Полират се с някаква паста, но забравих, каква точно.

# 649
Я коя е темата за кухните 😆

# 650
Момичета, имам нужда от помощ.
Купих си така мечтаната Ровента сайлънс форс, ОБАЧЕ, когато чистя филтъра на сушилята, всички мъхчета полепват по филтъра на капака на контейнера на прахосмукачката, а после трябва него да чистя, което е доста досадно.
Дайте някаква идея как да избегна този "недостатък"? Мислех си за 1 слой кухненска хартия (тя нали е 2- или 3-слойна) да слагам отгоре на филтъра, за да остават мъхчетата по хартията? Дали ще стане?
Не можах да видя как точно изглежда филтъра на твоята Ровента, но ти предлагам вместо хартията, върху него да слагаш дамско късо чорапче, което да изтупваш лесно. А и няма да спира въздушния поток към филтъра, както кухненската хартия.
Впрочем, всеки път ли чистиш филтъра на сушилнята с прахосмукачката? Аз определено не си създавам такива главоболия и го обирам с пръсти.  Ако забележа някакви по-упорио скрити дребни мъхчета около филтъра - тогава с прахосмукачката, но с пръсти съм отстранила едрото.

Мога ли да почистя стандартно ПДЧ мат с обезмаслител? Ще повредя ли материала?
Няма абсолютно никакъв проблем. Кухнята ми е стандартно ПДЧ, винаги я почиствам с любимото ми Meglio.

# 651
Как се чисти шлаух за душа отчерни налепи ? Имаше го коментирано назад в темите ,но не ги отккривам. 
Как да обезмириша килим който е бил опикан от малко кученце ? Килима е изпран много качествено, но миризмата е останала.
Как да изчистя мухъл от тавана? Не мога да ползвам пръскалките с Антимухъл понеже съм бременна.
Благодаря ви предварително за отговорите и съветите!

# 652
За тавана може да извикате фирма, която маха мухъл - ще го направят качествено и няма да се налага да участвате в това състояние.
За килима - в кучешките магазини има голям избор на ензимни препарати за тъкани, които разграждат тази миризма. Не става съвсем с едно напръскване, но действат.
Аз към взимала от др. Стефанов.

# 653
Щом миризмата на килима е останала, значи въобще не е изпран качествено. Аз си пера килимите сама на вилата, имам условия и язовирска вода. Но в това състояние по-добре си поръчайте почистване на професионалисти. И то веднага. Мухълът е опасен, особено за бременни. Черните налепи по душа - сигурно и това е мухъл. Чисти се с обикновен Циф и гореща вода и яко търкане и редовно почистване на банята.
След като сте бременна препоръчвам професионално пълно почистване, а после поддържайте си чисто редовно. Намерете причината за проблема на тавана и я отстранете бързо и окончателно, нали чакате бебе.
Как може да допуснете мухъл в къщи, това е много лошо (да не кажа че е срам и позор, и да си проличи злият ми свекървенски дух Grinning )

# 654
  • София
Как се чисти шлаух за душа отчерни налепи ?

Аз го чистя лесно - с купуване на нов шлаух от магазина и смяна. Евтино е, последно 8 -9 лв. струваше.
За килима - може в зоомагазините да има нещо за обезмирисяване.
За мухъла - ако има наблизо мъж/родител, съпруг, гадже, брат/ - делегирам му задачата и препарата и излизам на разходка.

# 655
# 656
Цитат на: FB680797BGM
Как може да допуснете мухъл в къщи, това е много лошо (да не кажа че е срам и позор, и да си проличи злият ми свекървенски дух Grinning )
[/quote

Представете си, че е трябвало да бъда на легло за дълъг период от време за да мога да запазя бебето си и дори не ми е идвало наум какво се случва в къщи. И в същото време да нямаш и помощ от никъде.  Свекърва ми слава Богу ми е като моя втора майка, грам няма от вашия зъл свекървенски дух. За съжаление претърпя инцидент и е със счупване на гръбначния стълб и няма как да ми помогне.
Поисках съвет за справяне с проблемите а не укор, че едва ли не съм най-голямата мърлячка.

# 657
Ох, милата! Какво преживяваш!
В една от темите четох, че слушалката се слага в торбичка с оцет и се завързва около нея. Да поседи през нощта. Но това беше срещу варовик. Мисля, че методът може да се ползва и срещу налепите, но не знам с какъв препарат в случая. По нагоре съфорумка добре те е посъветвала да купиш нов.
Лека бременността и раждане ти пожелавам и да знаеш, че всичко ще е наред!

# 658
  • при моите любими
Момичета, не знам дали ми е за тук въпросът, но все пак да попитам. В разни клипчета в нета, в които си измиват, подсушават и прибират в кутии всички плодове и зеленчуци, пръскат всичко с някакъв препарат. Знаете ли какво е това?

# 659
Как се чисти шлаух за душа отчерни налепи ?
С ръка, четка или гъба, сапун и търкане. Както и при всичко останало.
Момичета, не знам дали ми е за тук въпросът, но все пак да попитам. В разни клипчета в нета, в които си измиват, подсушават и прибират в кутии всички плодове и зеленчуци, пръскат всичко с някакъв препарат. Знаете ли какво е това?
Ами пусни клипче да видим.

Общи условия

Активация на акаунт