Хитринки за всякакъв случай - 35

• 48 050
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря ,но ми трябва не препарата, а начина на почистване.
Ако може да не пипам - особено тоалетната ще е прекрасно.
Столовете са грапави и опитвах с търкане с четка, но нещо не се справих. Даже нямам идея как може да са в този вид Sad
В селска къща са, не собствена.
Мислех за парочистачка, но четих ,четох  и се оплетох дали е добре,или не е добре да купя и каква.

# 496
  • Пловдив
Моля ви, споделете хитринка за меки хавлии. Знам, че трябва да се изплакват с топла вода. Но разбира се пералнята няма такива функция... А ме мързи да го правя... Има ли друг трик? Омекотители не ми вършат работа, защото мъжът ми има определени проблеми с кожата....
Освен сушене в сушилня, не знам друга хитрина Sad

# 497
Ако хавлиите са твърди заради варовика във водата, в последното изплакване може да се сложи киселина. Но за пералня не знам как... Може да са твърди от много пранета лошо изплакнат препарат, най-често прахообразен.

Тоалетната - с кислол. Медикс за тоалетни срещу котлен камък също чисти добре.

Парочистачката чисти наслоения от мръсотия, ако е захабено, няма да се справи. Можеш да купиш бюджетна от Лидл, аз имам такава и е хубава. А може просто да ги намажеш с много циф или препарат за тоалетни и да ги оставиш да се накиснат.

За прането на вълна - на село винаги сме си перяли вълнени килими, одеала и пр. със студена вода и какъвто има препарат. По някаква причина обаче в пералня не е същото, дали от центрофуга или друго, и аз съм степвала.

# 498
Моля ви, споделете хитринка за меки хавлии. Знам, че трябва да се изплакват с топла вода. Но разбира се пералнята няма такива функция... А ме мързи да го правя... Има ли друг трик? Омекотители не ми вършат работа, защото мъжът ми има определени проблеми с кожата....
Освен сушене в сушилня, не знам друга хитрина Sad
И на мен само тогава ми остават меки. Аз пък харесвам да са ми твърди Simple Smile и затова лятото не ползвам сушилнята, а простирам на двора Simple Smile

# 499
  • Пловдив
Моля за идеи за почистване на силно замърсени тоалетна и градински мебели / пластмасови - от здравите /

Ако пвцто е застарено от слънцето с пистопет за горещ въздух си връщат блясъка.

# 500
Вълнени неща не се центрофугират.
Моля ви, споделете хитринка за меки хавлии.
Изглади ги.

# 501
Моля ви, споделете хитринка за меки хавлии.

Бях гледала клипче - Първи  етап: С перилен препарат и в барабана на пералнята се поставя 2 суп.л. сол за съдомиялна (в тъничко чорапче, завързано отгоре).  На режим джинси/тъмно , 40 градуса, 600 оборота 1ч.05 мин..
Втори етап : без перилен препарат , 1 суп.лъж  оксалова киселина се изсипва директно върху кърпите  и се пере на 40 градуса и 600 оборота.

Още не съм го изпробвала лично

# 502

Сушилня. И после евентуално и гладене с много пара.

# 503
Моля за идеи за почистване на силно замърсени тоалетна и градински мебели / пластмасови - от здравите /
Аз съм почиствала бяла пластмасова маса със сода за хляб и се изчистваше много добре. Но е абразивна все пак, не трябва да се търка много силно.

# 504
Ако хавлиите са твърди заради варовика във водата, в последното изплакване може да се сложи киселина. Но за пералня не знам как... Може да са твърди от много пранета лошо изплакнат препарат, най-често прахообразен.

Тоалетната - с кислол.
Каква киселина? Оцетна?

За Тоалетната - бих изляла бутилка белина. Но захабеното не маха нищо. Кислола нещо е много слаб и не върши работа.

Касия, какво е оксалова киселина?

И последно - препарат за силно замърсена микровълнова? Ще ви бъда признателна, защото малко е изоставено положението и няма да залагам на старото завиране на вода с лимон....

# 505
За микровълнова е най-добре превенция. Да не се стига до жулене и търкане. Като се справиш с проблема, вземи капак.

# 506
Имах такъв капак и само ми пречеше. Не успях да се науча да го ползвам и го изхвърлих.

# 507
Върши си работата капакът, много добре даже си я върши... Обаче е още едно нещо за миене всеки път, а пластмаса мразя да мия. Ама много мразя, все ми е като недоизмито.
Иначе спестява много пръски в печката, спор няма.

# 508
За градинските мебели си купуваш една твърда домакинска четка като онези за чинии и т.н., сапунена вода и търкаш докато се избели добре. Ако се дращят лесно не става обаче, при такива само гъба и търпение, най-добре замяна с нови.

# 509
Върши си работата капакът, много добре даже си я върши... Обаче е още едно нещо за миене всеки път, а пластмаса мразя да мия. Ама много мразя, все ми е като недоизмито.
Иначе спестява много пръски в печката, спор няма.

Мие се в миялната.

Общи условия

Активация на акаунт