Хитринки за всякакъв случай - 35

• 48 059
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Аз също съм доволна от машинките с изпарител, ползвам таблетки, не миришат зле, а вършат работа. Когато сме на двора паля и от спиралите на 2-3места, има някакъв ефект, но за навън допълнително се пръскам с Бочко. Купих ув- лампа , ефект не виждам, вероятно е слаба. Някъде ми се мерна хитринка да се запали утайка от кафе, но не съм я пробвала.

# 481
По къмпинги палим кутии от яйца, тези картонените, гонят комари повече от спирали и горят много бавно, тлеят т.е. няма много пушек. Някакъв стар рибарски трик от видинско

# 482
Я, много интересно. А режете ли кутията на няколко части, за да гори от няколко страни на масата/компанията за по- добър ефект?

# 483
Режем ги да, то и от големите кори от яйца става, но ги слагаме под масата или на земята.

# 484
По къмпинги палим кутии от яйца, тези картонените, гонят комари повече от спирали и горят много бавно, тлеят т.е. няма много пушек. Някакъв стар рибарски трик от видинско
Брей да науча от моят край нещо дет не знам Kissing Heart

Малка шегичка от видинска група:

# 485
При изгарянето на хартията се отделя диоксин, който е силно отровен.

# 486
Здравейте, някой знае ли някоя хитринка за това как да пера вече степкано вълнено одеяло, така, че да не продължава да се свива. Когато го купих го изпрах на програма за вълна и се степа, сега е като килимче...

# 487
Ако се накисне със студена вода и омекотител/балсам за коса, после се разтяга внимателно с ръце и се суши на сянка. Има шанс малко да се оправи, ама принципно степана вълна не се възстановява.

За пране на 100% вълна, за друг път да знаете - в студена вода, ако е в пералня, се намаляват градусите. Програмите за вълна са за 30 градуса, даже на някои перални и на 40 стигат. Това става за фини вълнени дрехи, които са по-различни от одеалата.

# 488
Блг Vessela не очаквам да се оправи, а да не се степва - ща го накисна в студена вода и омекотител, да видя колко ще се отпусне и после ще го пера само със студена вода или ако не ми се занимава, защото става много тежко като се намокри, ще продължа да го пера в пералнята със студена вода, надявам се, че поне няма да се свива повече...

# 489
Свива се и от препарата. Пера само с препарат за вълна и коприна. Веднъж нямах  и ми се сви един пуловер на програма за вълна със студена вода пуснат с обикновен препарат.

# 490
С препарат за вълна е пран, освен само със студена вода и омекотител да го изпера... Имам и други вълнени одеяла, но те не се свиват...

# 491
Ако нямаш подходящ прах за вълнени тъкани - те са без ензими, спокойно може да изпереш със шампоан. И с хладка вода.

# 492
Моля ви, споделете хитринка за меки хавлии. Знам, че трябва да се изплакват с топла вода. Но разбира се пералнята няма такива функция... А ме мързи да го правя... Има ли друг трик? Омекотители не ми вършат работа, защото мъжът ми има определени проблеми с кожата....

# 493
Моля за идеи за почистване на силно замърсени тоалетна и градински мебели / пластмасови - от здравите /

# 494

Общи условия

Активация на акаунт